Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj mamči,už jste dali prckům nějaké lehčí oblečení na ven?
Dnes u nás dopoledne bylo 15 st.,sluníčko,tak jsem malému dala body dl.rukáv,mikinku,zateplenou vestu.Na nohy ještě zateplené džíny a zimní botky,ale máme v plánu koncem týdne koupit jarní botičky.
Ze zimní bundy už byl zpocený,a to pod ní měl jen body s dl. rukávem…
Už docela dlouho oblékáme jarně ty 3 týdny to bude
samozřejmě když je chladněji tak přioblíknu, ale jinak ho oblíkám stejně jako sebe ![]()
Ahoj
jasne,ze davam,pres den je teplo,zimni bundy uz nenosi asi dva tydny,ma vesty,jarni bundu nebo kabatky a tenisky nebo jarni kozajdy a dzinsy nebo kalhoty.
Michaelakkk píše:
Už docela dlouho oblékáme jarně ty 3 týdny to budesamozřejmě když je chladněji tak přioblíknu, ale jinak ho oblíkám stejně jako sebe
taky tak ![]()
Ahoj, u nás též 15 st., slunečno. Oblečení - body s dl. rukávem, jarní bunda, punčocháče, lehčí rifle a jarní botky ![]()
Ahoj, taky to resim…bydlim sice v Anglii, ale dnes je tu uplne jaro (no pro ne snad leto
Je pres 15 stupnu, ja chodim jen v lehkem svetriku, ale lidi tu chodi v letnich satech, kratasech atd… ![]()
Dneska jsme s drobeckem (4 mesice) vyrazili na prochazku. Ja v tricku s kratkym a svetriku no a on body kr.rukav, body dl.rukav, mikinka, cepicka, teplacky a ponozky a pres sebe deku…a prijde mi, ze mu je docela teplo, ma teploucky rucicky…
takze cely den mi hloda v hlave, jestli toho na sobe nema az moc, jestli se obejit bez spodniho body s kr rukavem… ![]()
takze taky cekam na nejakou radu ![]()
Taky už cca 2 týdny nedávám zimní.
Pro jistotu beru s sebou pod kočár mikinu a mám tem tenší deku, ale ještě jí nebylo třeba
momi33 píše:
Tyjo,koukám,že jsem zas objevila Ameriku![]()
Akorát nemám jarní bundičku, tak má body s dl. rukávem, mikču a fleesový kabátek
No já už od té doby co je nad nulou dávám malé body s dlouhým rukávem a punčocháčky, když je chladněji tak froté, k tomu manžestráky, nebo jiné kalhoty, mikinku s kapucí, tenké rukavičky a čepičku a na nožky pletené papučky. Pokud je jen pár stupňů nad nulu dám jí teplejší čepici a přidám jednu tenčí mikinku pod tu s kapucí. Je ve fusaku. Není jí horko ani zima.
Markit.Hl píše:
Taky už cca 2 týdny nedávám zimní.Pro jistotu beru s sebou pod kočár mikinu a mám tem tenší deku, ale ještě jí nebylo třeba
momi33 píše:
Tyjo,koukám,že jsem zas objevila Ameriku
Akorát nemám jarní bundičku, tak má body s dl. rukávem, mikču a fleesový kabátek![]()
Já mám jarní bundičku na cestě,čekám jí každým dnem…
Momi ale klid, řeknu ti, že si tu připadám jako exot, protže maminy mají děti navlečené. I na podzim jsme viděla, jak zbytečně moc navlíkají děti
To já dnes potkala maminu co mohla mít tak roční dítko, teplá čepice TCM bunda rolák od svetru jsem viděla(nebo jestli to byl jen nákrčník
) rukavice a zabalen ve fusaku, měl uplně rudý tváře, samuel byl dnes jen v teplejší mikyně paní na něj koukala jak na exota a na mě jak na krkavčí matku ![]()
Taky dávám.
Ale nejhorší je situace, když vycházím ven s dětmi ráno před osmou a odpoledne se vracím domů - MC, spánek malé v kočárku, následní vyzvednutí staršího a hra na hřišti. Ráno bývá u nás kolem nuly nebo lehce nad ní a odpoledne kolem 15 st., dnes teda foukal velmi silný vítr, bylo potřeba přiobléct.
Když trávíme den v MC, taky můžu působit jako matka, která své děti navléká, ale jen nechci vozit celý arzenál pro 2 děti a sebe pod kočárem. Většinou beru vestu, vyměním odpoledne za bundu, ale už tak tam mám pláštěnky a hračky na písek..
Ahojky:-)
to jsem ráda, že jsem našla toto téma ![]()
Já už asi 2 týdny sháním jarní bundu, ale marně..jako jsou, ale 800,– za ni fakt nedám..tak jsem narazila na zateplenou vestičku, pod ní mu dávám dody s dl. rukávem a svetr..akorát paceny má furt studené..i když je navlečený..tak nevím, jestli mu je zima, protože tělíčko má pěkně teplé, anebo to má po mně.. ![]()
No a pučochy, riflíky a jarní botky ![]()
No a taky jsou děti, které jsou vyloženě zimomřivé. Naší malé bylo dnes v tom větru v jarní vestě zima. Přitom není nemocná.Starší si spokojeně hrál v tenkém oblečení. Dřív jsem taky měla potřebu řešit, proč ta matka své děti moc navléká nebo naopak, dnes to už nevnímám. Děti rostou, priority zájmu jsou jiné než srovnávání. Je mi jedno, jak své děti kdo ven obléká,moje děti to nejsou.