Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Nevím jaké máte u Vás CARy ale já bych asi neotálela. Většinou Tě na první konzultaci objednají za 2-3 měsíce. Navíc než Ti udělají i jen základní vyšetření - hormonální profil, spermiogram, folikulometrii - další 3 měsíce jsou klidně zas pryč. Všechny CARevny, se kterými jsem o tom mluvila, šly na první konzultaci s pocitem, že odejdou těhotné - já samozřejmě taky.
Ale ono to tak úplně není…
Ahoj Madlicko, a za jak dlouho od prvního objednání na konzultaci jsi otěhotněla ty? a jaký jsi měla problém? jestli se můžu zeptat ![]()
V Plzni máme dvě CAR. Jedno z nich je Natalart a docela si to chválí…ale moc recenzí jsem na to nečetla ![]()
No a taky nevím, jak přemluvím manžela ke spermiogramu ![]()
Díky Patricie ![]()
ahoj Patricie - vyšetření spermiogramu beru jako základ, ty už baštíš tolik měsíců hormony, takže milánka neubude, když si 1× v CARu pomůže sám
a tohle dělají i v nemocnici na venerologii
, že se nemusí do CARu, jen je tam třeba dodat materiál včas
co se týče CARu - chápu, že těch 9 měsíců bez ovu je síla
, za sebe bych ti doporučila se objednat do caru za ty 2-3 měsíce a mezitím zkusila nějakou alternativu ve formě osvědčeného léčitele apod., protože v CARu už budeš do sebe jen a jen cpát další hormony
i když to nakonec povede ke kýženému výsledku ![]()
jinak do CARu můžeš i bez doporučenky od gynekologa, to většinou neřeší
(u nás rozhodně ne)
na druhou stranu bych asi od tvého snažícího se gynekologa chtěla vědět, kam to spěje, co a jak dlouho chce ještě zkoušet ![]()
tak hodně štěstí
jo a jaké bylinky jsi zkoušela? a což takhle cvičení podle mojžíšové? to bych ti určitě doporučila - pro začátek rozhodně pod dohledem rehabky, dá se to hradit v nemocnicích i na pojišťovnu
Patricie určitě bych nečekala a šla do CARu, já chodím též do Plzně a na první konzultaci mě objednali cca za 2 měsíce.
Ahoj Patricie, rozhodně nečekej a objednej se do CARu. Jak píšou holky, ono to zas tak rychle nejde, protože na každou konzultaci a vyšetření čekáš, pak s ohlédneš a zjistíš, že je půl rok pryč ani nevíš jak. Já se do CARu objednávala v dubnu, v květnu byla první konzultace a v srpnu došlo k prvnímu IVF. A to jsem ráda, že to šlo tak rychle, u mě nebyly zatím potřeba žádný náročnější vyšetření, protože problém je jasně na straně manžela.
Děkuju všem za odpovědi
… nevím, jestli se zvládnu objednat sama do CAR, asi si budu připadat jako hypochondr
…uvidím, co mi teď řekne doktor.. jaké má se mnou další plány. Třeba ho CAR napadane samo ![]()
Borisko: bylinky , které piju jsou vlastně na srovnání hormonálních hladin a tak ( meduňka, řebříček, hluchavka, kontryhel, máta…) na rozjezd ovulace jsem našla na netu jen nějaký vitex, ale to jsem u nás nikde v prodeji nenašla a ani pořádně nevím, co to je… Hlavně pořád nechápu, proč se mi ta ovulace takhle zablokovala. Po potratu jsem měla docela dlouho bolesti v prsou , nevolnosti…vlastně mi jakoby přetrvávaly těhotenské příznaky ( ale ne už v takové intenzitě),ale přitom třeba HCG kleslo docela rychle…tak nevím
…+ cvičení podle Mojžíšové je vlastně to samé, co cvičím na záda už několik let… je pravda, že jsem to po potratu zanedbala ,ale myslím, že u mě asi bude převážně nějaký hormonální problém a že to tudíž s ovulací nemá co dělat,ale možná se mýlím. Doktor mi vlastně asi ani nebral krev na zjištění hormonálních hladin…a nebo o tom jenom nevím a spláchnul to tehdy s Hcg..od té doby mi ale krev nebral …
Vendy: vím, že v Plzni jsou asi dvě centra. Nevíš, které je lepší? Slyšela jsem, že ten Natalart … ale nikoho, kdo tam byl, osobně neznám ![]()
A ještě jeden dotaz … v CAR v těch pvních vyšetřeních požadujou spermiogram v každém případě? I když je evidentní problém na straně ženy?
Díky moc všem, mějte se hezky , Patricie
Anonymní, vitex je lat. název rostliny drmek. Koupit se dá např. zde:
http://www.bylinka.net/…ek-plod-299/
http://www.prodejbylin.cz/…_semeno.html.
Jinak ten spermiogram počítám, že budou chtít vyšetřit, i když máš problém s ovulací.
holky mám problém s otěhotněním taky, v únoru jsme se začali snažit (no není to zatím tak dlouho), ale v lednu mi na imunologii (kvůli dých.problémům) zjistili zvýšený počet NK buněk (prý způsobuje neplodnost). tak mám z toho docela strach, tak pátrám, zda už je čas na CAR, aspoň aby mi zjistili, zda je to OK. Navíc mám hodně často kvasinkové záněty, což mě taky štve.
Anonymní: myslím, že nemáš na co čekat, určo se objednej do CAR, jelikož gyndař asi nic nevyšetří.
Linda 1 : ahoj, ty buňky co jich máš víc…to jsou ti likvidátoři? Jako že máš asi příliš silnou imunitu ? Kamarádka bere nějaké léky na oslabení imunity. Díky tomu otěhotněla a musí je brát asi až do konce třetího měsíce. Ale nevím, jestli má stejný problém jako ty. Jen jí tehdy doktor řekl, že má příliš silnou imunitu a že kvůli tomu se mimi nikdy neuchytí.
Hele, s těmi kvasinkami…není problém u partnera? že by to na tebe přenášel…?
Mufina : díky moc za link… nemáš s tím zkušenost? jak se to vlastně užívá
vůbec to neznám …
A ještě kdybyste mi poradili které CAR v PLzni, byla bych vděčná ![]()
Díky moc , Patricie ![]()
Lindo četla jsem že ty NK buňky MOHOU způsobovat neplodnost, takže asi ne úplně vždycky
Jinak u nás v deníčku Psychika snažilky měla jedna holčina zvýšené NK buňky a nakonec otěhotněla přirozeně, zadařilo se jí teda až po 3,5 letech, ale ten důvod proč se tak dlouho nedařilo byl zřejmě někde jinde. Já mám zase z krve zjištěné protilátky proti spermiím obecně (teda jakýmkoliv nejen mého muže) a nakonec se to taky povedlo přirozeně. Být tebou tak po tak krátké době ještě nevyšiluju a ještě to zkouším bez doktorů.
no já právě nevím co to je, ale asi jo, akorát že já mám lehce sníženou imunitu, a mám zvýšený počet těch NK buněk, tak právě nevím a chtěla jsem do toho CARU to s nima pořešit …
Anonymní, z drmkem zkušenost nemám, ale nějaký návod je v jednom z těch odkazů, že se dělá čaj a popíjí se několikrát denně.
Ta tvoje kamarádka asi bere Prednison to je kortikoid, který se používá na potlačení imunity.
Lindo nevím jestli by to v CAR nějak řešili, té holčině jak jsem o ní psala na to myslím nic nedali.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Přeju hezký den. Jsem teď v situaci, kdy moc nevím, co mám čekat. Po roce snažení jsem otěhotněla, pak potratila na začátku třetího měsíce ( bez kyretáže) a teď už je to skoro devět měsíců a já pořád nemám ovulaci. Už mi lékař před několika měsíci na:,–(il Norethisteron , Duphaston a teď nevím, co mám čekat.Jestli by nebylo lepší ho přemluvit k doporučení do CAR ( JZ Čechy), nebo jestli mám ještě počkat a chvíli dělat pokusného králíka. Raději mám bylinky, ale na rozjezd ovulace mi zatím žádná nepomohla. Připadám si jako v přechodu a to je mi teprve 29…
…jestli nějaká máte pro mě radu a popř máte podobnou životní zkušenost, budu ráda za odpovědi, děkuju Patricie