Jak to děláte, že všechno během dne stíháte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21707
19.10.19 10:39

@Azeretereza víš jak, je to o prioritizaci, a delegování. Když byly děti malinké, tak jsem třeba několik let nestíhala cvičit (teda spíš jsem se již po osmé večer nepřinutila). Začala jsem pravidelně chodit až letos, kdy je dětem 13 a 9 let. Dále si doma maximum věcí ulehčuji - domácí spotřebiče, paní na úklid a žehlení, nákupy jídla přes Košík či Tesco. Na mateřské s druhým dítětem jsem třeba vařila jen o víkendech. Přes týden mi manžel vozil jídlo hotové od nich z práce a dcera měla teplé obědy ve školce, večeře byly studené. I nyní jsou večeře většinou studené, když nepočítám, párky, těstoviny nebo tousty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
19.10.19 11:13

Další co má jako celoživotní náplň uklízení :roll: uklízet denně, když tam jste 2 a přes den pryč? proboha proč? chápu, že to má někdo jako relax, vypne u toho a uklidí se, nebo je to psychopat, co potřebuj mit vse nalesteny - tech lidi je mi teda strasne lito, ale kdyžž te uklid evidentne obtezuje, tak proc to denně dělat? ve 2 vysáváme jednou týdně, stačí bohatě. Raději jdeme ven, než uklízet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
19.10.19 11:23

@debra.morgan takze podle tvych meritek jsem psychopat, kdyz me irituje neporadek, kapky na lince, smitka na zemi, apod.? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
19.10.19 11:35
@Ernais píše:
@debra.morgan takze podle tvych meritek jsem psychopat, kdyz me irituje neporadek, kapky na lince, smitka na zemi, apod.? :lol:
:roll: klidně.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.19 11:57

Vstavam s detma 6.40h, rozvezu do skol, skolky. 4× tydne mam dopoledne cviceni, pak, co je potreba. Bud nakoupit, uvarit, upect, uklidit a tak dal. Po obede vyzvedavam skolku, skola prichazi po obede vetsinou sama. Doma je priprava tasek, ukoly, hrajem hry nebo mi deti pomahaji v kuchyni, balime batohy na krouzky, piti, svacinu. Pak rozvoz na krouzky od pondelka do ctvrtka, nejsou vzdy deti na stejnych mistech nebo ve stejny cas, takze casto je odpoledne o tom, ze vyrazim treba petkrat odvezt nebo privezt :zed: Kdyz stihame, chodime pesky a dokud je svetlo, muzou starsi deti chodit samy aspon tam. Vecer vecere, pak podle casu venovani se detem, sobe, pohadka, proste neco v klidu. Deti do deviti zalezaji, jak pak knizku nebo film. Kdyz je doma manzel, delime se s peci. Co se tyka uklidu, tak uklizim denne, ale taky tim, ze jsem doma, dela se vic neporadku. A deti jdou domu po obede, tak taky nabordeli vic, nez kdyby sly na krouzek z druziny.

• Citovat
  • Upravit
6654
19.10.19 11:57

@debra.morgan mas zajimava meritka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
19.10.19 19:23

Taky mě to už nebavi.. furt dokola to samé.. mě už ale nebaví ani ta blbá práce :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
19.10.19 19:23

Proč bys měla uklizet ty? To dělejte s přítelem spolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.19 21:05

Hele, já do práce nechodím a taky nemám doma naklizeno. :mrgreen: Jsem zkrátka moc pohodlná. Vstanu až když jsem opravdu vyspaná, jdu spát, když už se mi chce, někdy nevařím měsíc, jindy udělám oběd každý víkend, někdy nám koš na prádlo přetéká, jindy peru co 2 dny… Jednou za uherský rok mi hrábne a během dvou dní vygruntuju komplet vše, ptoom na to zase prdím :mrgreen:…Užívej toho, že nemáš děti a máš relativní klid, ono se to bez gruntování všechno nesesype. ;) Spíš si s přítelem najdete nějakou zábavu, koníčky, ať nemáš pocit, že je to jen nudný kolotoč.

• Citovat
  • Upravit
106883
20.10.19 00:35
@Anonymní píše:
Hele, já do práce nechodím a taky nemám doma naklizeno. :mrgreen: Jsem zkrátka moc pohodlná. Vstanu až když jsem opravdu vyspaná, jdu spát, když už se mi chce, někdy nevařím měsíc, jindy udělám oběd každý víkend, někdy nám koš na prádlo přetéká, jindy peru co 2 dny… Jednou za uherský rok mi hrábne a během dvou dní vygruntuju komplet vše, ptoom na to zase prdím :mrgreen:…Užívej toho, že nemáš děti a máš relativní klid, ono se to bez gruntování všechno nesesype. ;) Spíš si s přítelem najdete nějakou zábavu, koníčky, ať nemáš pocit, že je to jen nudný kolotoč.

tak to ma podobne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.19 01:07

Nestíhám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80220
20.10.19 08:27

Nudíš se. Najdi si zájmy, konicky, bude ti líp. Neumím si představit mít treba takoveho partnera. Jen ležet a spát nebo čumět do telefonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.19 09:52

Taky jsem lenivá na úklid. Jde o to si to co nejvíc ulehčit. Já mám robota, myčku, pračku, sušičku. Takže říkám: „Luxuju, myju nádobí, peru, žehlím (v sušičce program) a ještě stíhám procházku venku“. Jednou dvakrát do týdne udělám celkový úklid - vytřu, prach, atd. Ještě se mi nikdy nestalo, že by ten bordel utekl sám od sebe :D Chce to klid a nic moc to neřešit. A když to jde, koupit si pomocníka do domácnosti. I ta sušička straně pomohla. Máš pak víc času pro sebe. Odpadá ti pak věšení a sundavání prádla, jeho žehlení atd. Mám jí teprve měsíc a chlapa neustále za to chválím, že jí koupil ;)

• Citovat
  • Upravit
596
20.10.19 10:06

Vlastne podobne, ako u vás. S jedným veľkým rozdielom. S manželom sme sa hneď dohodli, že po príchode z práce, ide telefon automaticky preč. Nechávam ho v kabelke, on ho dá do šuflíka, alebo zostane položený v kuchyni. telefón je skutočný zabiják času a hlavne vzťahu. Cez víkend doňho nepozeráme vôbec. A doteraz som za to vďačna, že tieto pravidlá sme si nastavili hneď na začiatku. A je mi zle z tých úbožiakov, ktorý nevedia bez neho žiť. Hlavne keď vidím pár v reštaurácii na obede, ktorý sa medzi sebou ani nerozprávajú, len každý čumí do svojho telefónu. Je to úbohé a hlúpe. A potom vznikajú takéto diskusie: nemam na nič čas, nič nestíham, lebo musím pozerať do telefónu, partner si ma nevšíma… a pod. Moje kamarátky mali tiež takéto problémy a hlavný problém bol skor vždy telefón. Aj keď niektorý vravia že to je ich práca… hlúposť, aj tak sú len na sociálnych sieťach a nič pracovne nerobia. Len hlúpa výhovorka. Kto chce kam, pomôžme mu tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106883
20.10.19 10:13
@Tina69 píše:
Vlastne podobne, ako u vás. S jedným veľkým rozdielom. S manželom sme sa hneď dohodli, že po príchode z práce, ide telefon automaticky preč. Nechávam ho v kabelke, on ho dá do šuflíka, alebo zostane položený v kuchyni. telefón je skutočný zabiják času a hlavne vzťahu. Cez víkend doňho nepozeráme vôbec. A doteraz som za to vďačna, že tieto pravidlá sme si nastavili hneď na začiatku. A je mi zle z tých úbožiakov, ktorý nevedia bez neho žiť. Hlavne keď vidím pár v reštaurácii na obede, ktorý sa medzi sebou ani nerozprávajú, len každý čumí do svojho telefónu. Je to úbohé a hlúpe. A potom vznikajú takéto diskusie: nemam na nič čas, nič nestíham, lebo musím pozerať do telefónu, partner si ma nevšíma… a pod. Moje kamarátky mali tiež takéto problémy a hlavný problém bol skor vždy telefón. Aj keď niektorý vravia že to je ich práca… hlúposť, aj tak sú len na sociálnych sieťach a nič pracovne nerobia. Len hlúpa výhovorka. Kto chce kam, pomôžme mu tam.

Já bych se bez něj unudila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný