Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
když se neozval anonym, tak využiji situace. Nedávno jsme byli s kamarádko u na večeři a vyprávěla mi příběh na který stále myslím. Její kamarádce zamřel manžel ( 38 let - infarkt ) mají dvě děti. Chlapce 8let a holčičku 3 roky. Manželovy rodiče již nejsou a kamarádka má jen maminku.Kamarádka se jí snaží pomoci, že je občas pozve na oběd, výlet atd.,ptala se mě jestli neznám někoho kdo by měl oblečení pro ty děti. Maminka těch dětí začne chodit i na psychoterapii, poněvadž, je na nervy. Peníze bych neposílala, ale třebas oblečení, boty, hračky.Zjistila bych přesnou velikost těch dětí, adresu, kdyby jste se rozhodly pomoc. Já sama mám 4-letého chlapečka, takže žádné oblečky nemám.Dnes jsme psala kamarádce ( tak mě to napadlo ), že by mohla oslovit v kostele faráře, že by se pro tu rodinu mohla udělat sbírka věcí, ale nevím jeslti k tomu budou mít odvahu.Díky
ahoj to je asi jiná diskuse ne?stejně ráda bych pomohla ale mám dceru 20 měsíců takže oblečení a hračky dle věku nemám ![]()
lusis píše:
ahoj to je asi jiná diskuse ne?stejně ráda bych pomohla ale mám dceru 20 měsíců takže oblečení a hračky dle věku nemám
Lusis, to není jiná diskuse, já jsem využila situace, že anonym se neozval, tak nevím kam to zařadit..
Jinak mi odepsala kamarádka
Ahoj P.,diky moc za vsechno.Tu sbirku ona chtit nebude,protoze
tady je to maly mesto a nechce,aby na ni lidi koukali divne,ze nema
na veci pro deti a bavili se o ni.Tady lidi strasne drbou a
pomlouvaji.Jinak dnes jsem ji objednala do Ceske Lipy k
psychiatrovi.Je to nejbliz co tady je.V Ceske Lipe je nekolik
psychiatru,ale tady na toho byly na internetu dobre recenze,tak jsem
ho vybrala.Tak uvidim.Termin je az 30.4 Marketa s tim souhlasila,ale
ted uz se zacina trosku bat tam jit,tak doufam,ze ji tam za ten
mesic dostanu.Ze si to nejak nerozmysli.Pa J.
Kamarádka, myslí, že tu sbírku v kostele, že nebudou chtít.Důvody viz výše.
A nebude to tedy divné na tom malém městě, že jí budou třeba poštou chodit balíčky?!?! Jenom se ptám. Dítě mám malé, ale třeba bych mohla pomoci nějak jinak. ![]()
omites píše:
A nebude to tedy divné na tom malém městě, že jí budou třeba poštou chodit balíčky?!?! Jenom se ptám. Dítě mám malé, ale třeba bych mohla pomoci nějak jinak.
omites,
tak do balíku nikdo nevidí. A nebo je jiná možnost.Jsem z Prahy, tak se mohou balíky posílat k nám a J.kámoška má v Praze babičku, tak bych jí to předala a ona by to dala té kamrádce. Je také možnost, že SZ bych Vám pak poslala fotky, ale to už předbíhám.
Já nikdy nic neorganizovala, tak nemám žádné zkušenosti.
Anonymní píše:
Ahoj,potřebovala bych radu,bydlíme v bytě který patří pod městskou správu bytů,a máme hrozné sousedy,je to podnájem a pořád na nás zvoní feťáci a pochybné existence co za nimi chodí,jim nejde zvonek(možná ani elektrika),dále vím že u nich bydlí osoba která tam není nahlášená,jednou jsem v 5 ráno viděla jak k nim šel chlap a odemykal si vlastním klíčem vchod.Opravdu jsou to ty nejhorší špíny a cikáni z ubytoven.nemůžeme mít ani rohožku už 1 nám ji tady ukradli,po chodbě jsou vajgly,je to hrůza,samy berou drogy a mají malé dítě.myslíte že by s tím něco udělali na té domovce?asi ne co…
ahoj, tak co se týče bytu, tak když není Tvůj, buď ráda že bydlíš. já být tebou, tak bych řešila to malé dítě, které s nimi v těch podmínkách musí žít. nebuďme tak nevšímavé.
Jedna moje kamarádka dělala na policajtech sociálku. Chodila na udání kontrolovat tyhle domácnosti. Pak toho musela nechat. Jí jako mámě krvácelo srdce, když viděla, co se občas někde děje. Ale měla svázané ruce, co mohla a nemohla dělat. A navíc, jak mi psala, ty děti spíš strádaly citově než že by byly hladové, nikdo je netýral ve smyslu že by je bil, takže se prostě nedalo je jen tak vzít a odvézt ![]()
Zašla bych zaprvé na byťák, když budou dělat bordel, volej policajty a nahlas je hlavně na sociálku, protože tam jsou ty malé děti a to nejde, aby tam bydleli v takovém prostředí přece. Přeji hodně štěstí. Snad to nějak dopadne.
Taky anonym píše:
Když s tím ani sociálka nic nedělá, nahlásila bych to na jinou sociálku s tím, že už jsi to hlásila u vás ve městě a nikdo to neřeší a rovněž i na MPSV. Taky bych to nahlásila i na FOD. A pokud se bojíš, tak pošli dopis (mail) anonymně.
Emilie píše:
Jedna moje kamarádka dělala na policajtech sociálku. Chodila na udání kontrolovat tyhle domácnosti. Pak toho musela nechat. Jí jako mámě krvácelo srdce, když viděla, co se občas někde děje. Ale měla svázané ruce, co mohla a nemohla dělat. A navíc, jak mi psala, ty děti spíš strádaly citově než že by byly hladové, nikdo je netýral ve smyslu že by je bil, takže se prostě nedalo je jen tak vzít a odvézt
nojo ale tohle když si řekne každý…musíme za ty děti bojovat ! já jí dám svázané ruce !
Eliezer píše:
Ahoj holky,
když se neozval anonym, tak využiji situace. Nedávno jsme byli s kamarádko u na večeři a vyprávěla mi příběh na který stále myslím. Její kamarádce zamřel manžel ( 38 let - infarkt ) mají dvě děti. Chlapce 8let a holčičku 3 roky. Manželovy rodiče již nejsou a kamarádka má jen maminku.Kamarádka se jí snaží pomoci, že je občas pozve na oběd, výlet atd.,ptala se mě jestli neznám někoho kdo by měl oblečení pro ty děti. Maminka těch dětí začne chodit i na psychoterapii, poněvadž, je na nervy. Peníze bych neposílala, ale třebas oblečení, boty, hračky.Zjistila bych přesnou velikost těch dětí, adresu, kdyby jste se rozhodly pomoc. Já sama mám 4-letého chlapečka, takže žádné oblečky nemám.Dnes jsme psala kamarádce ( tak mě to napadlo ), že by mohla oslovit v kostele faráře, že by se pro tu rodinu mohla udělat sbírka věcí, ale nevím jeslti k tomu budou mít odvahu.Díky
Zdravím.Ráda pomůžu,obleček mám dost jak po starší dcerce tak i sekáčového z anglie.Jen jsem krapítko nedůvěřivá.Nestalo by se prvně,že něco někdo v dobré víře podaruje a druhej to pak zpeněží.Nechci nikoho urazit,třeba to není Váš případ,ale chtěla bych nějaké záruky,že ty věci opravdu budou použity pro děti a ne k prodeji......
Lenkaamimi píše:Emilie píše:nojo ale tohle když si řekne každý…musíme za ty děti bojovat ! já jí dám svázané ruce !
Jedna moje kamarádka dělala na policajtech sociálku. Chodila na udání kontrolovat tyhle domácnosti. Pak toho musela nechat. Jí jako mámě krvácelo srdce, když viděla, co se občas někde děje. Ale měla svázané ruce, co mohla a nemohla dělat. A navíc, jak mi psala, ty děti spíš strádaly citově než že by byly hladové, nikdo je netýral ve smyslu že by je bil, takže se prostě nedalo je jen tak vzít a odvézt
Tohle je téma tak složité a nejednoznačné, že mně to vždycky vytáčí do běla. Napsala jsem tu několik příspěvků a zase je smazala, protože to bych se zhádala jak kůň …
![]()
Když s tím ani sociálka nic nedělá, nahlásila bych to na jinou sociálku s tím, že už jsi to hlásila u vás ve městě a nikdo to neřeší a rovněž i na MPSV. Taky bych to nahlásila i na FOD. A pokud se bojíš, tak pošli dopis (mail) anonymně.