Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Kolarkaa píše:
to je super myšlenka, protože prý se mi bolest řetězí, kolikrát se mi bez příčiny stáhnou svaly na krku, ty mi zablokují krční páteř, pak se přesouvá do lopatek - pocit na infarkt na hrudní kosti, pak zpátky do toho boku.. vždy dominuje ta pravá strana, jen bolest na hrudníku je „u srdce“.. tohle přičítám tetanii a je to bolest, která je za pár dní pryč, ale v tom boku se to drží nonstop..
zřejmě pravou stranu přetěžuješ…Jakou rukou taháš dítě? Já mám pravou stranu taky slabší, mám tam víc neduhů, které se řetězí…Mám štěstí, že mám kamarádku fyzio, takže mě dala dohromady a už s tím umím pracovat i sama, hlavně v rámci prevence.
btw. bolest „u srdce“ můžou dělat i bloklá žebra…Nemáš možnost zajít k soukromému fyzio? Ti ordinují i ted, mají ochranné pomůcky…
@pe-terka chodím k soukromé teď, dneska mi to sama zrušila.. Já se ani nedivím (Praha)..
poslední vyšetření jsem měla 6.3 - zase strašné bolesti v místě slepého střeva a do boku, uděláno sono, vzatá krev - závěr, susp. musculoskeletální příčina.
Jako jestli je to pohybového charakteru, budu šťastná, ale ta bolest mě ničí psychicky a pak vyhledávám na googlu, co to všechno může být a to je fakt na AD.. ![]()
@Kolarkaa píše:
@pe-terka chodím k soukromé teď, dneska mi to sama zrušila.. Já se ani nedivím (Praha)..
poslední vyšetření jsem měla 6.3 - zase strašné bolesti v místě slepého střeva a do boku, uděláno sono, vzatá krev - závěr, susp. musculoskeletální příčina.
Jako jestli je to pohybového charakteru, budu šťastná, ale ta bolest mě ničí psychicky a pak vyhledávám na googlu, co to všechno může být a to je fakt na AD..
asi bych si našla takovou, která pracuje s tou jizvou, zde může být primární problém.
@pe-terka děkuji, že by to kvůli srůstům říkala i praktička, mě to přijde úplně mimo jizvu, je to fakt vpravo přímo v boku pod žebry, takže úplně mimo zónu císaře, ale je fakt, že vidím jen tu vnější povrchovou jizvu, co je pod ní a kam až bylo břicho otevřené nevím. Dr na chirurgii mi teda tvrdil, že kdyby to byly srůsty, tak mě to bolí po jídle
@aliea píše:
Zdravím, pokud ti řekli, ze to je od zablokovaných žeber a vůbec obecně od pohybového aparátu, tak doporučuji suchou jehlu. Je to metoda, která dokáže uvolnit věci, se kterými si pouhá fyzioterapie neporadí. U nás tuhle metodu (dle zákona) může dělat pouze doktor- většinou neurolog, takže si to nenech dělat od někoho jiného, ma to svůj důvod. Co vím, stejně to u nás moc lékařů nedělá, doporučuji doktora Spodenejka (Brno poliklinika Viniční) nebo doktora Vilhelma (Šumperk). Jinak oba mají atestaci i z fyzioterapie (kromě neurologie), takže jsou to opravdu odborníci, mám s oběma dobrou zkušenost. Doktor Vilhelm to má na svých stránkách moc pěkně vysvětleno, zkus se na to podívat, možná by ti dokázali pomoc. Držím palce, ať to pomůže, vím jaká je to zoufalost žít s chronickou bolestí.
Děkuji. Podívám se na to, ty máš nějslé chronické potíže?
@Kolarkaa píše:
@pe-terka děkuji, že by to kvůli srůstům říkala i praktička, mě to přijde úplně mimo jizvu, je to fakt vpravo přímo v boku pod žebry, takže úplně mimo zónu císaře, ale je fakt, že vidím jen tu vnější povrchovou jizvu, co je pod ní a kam až bylo břicho otevřené nevím. Dr na chirurgii mi teda tvrdil, že kdyby to byly srůsty, tak mě to bolí po jídle
fasciální bolesti a bolesti po srůstech jsou dvě odlišné věci. Fascie jsou takové obaly svalů, v zásadě takové sítové opláštění, propojené skrze osvalení v celém těle. Když jsou řezem/úrazem narušeny, zhojí se jizvou, která je kvalitativně horší, nepruží. Takže to holt uvnitř někdy bolí a táhne (bez ohledu na to, jak vypadá jizva zvenčí). Bolesti se mohou promítat do širšího okolí, což je matoucí. Ale terapie spočívá v práci s jizvou a okolím. Případně v nápravě následných pohybových chyb a stereotypů, které vznikly jako reakce na kompenzaci původní fasciální bolesti. Třeba ta bloklá záda, ale mohou to být i bolesti pánve, kolen atd.
Včasná a cílená masáž jizev je i prevence srůstů, ale to je třeba začít brzy po operaci.
Koukni sem:
https://www.vitalia.cz/…vod-bolesti/
@Bubla Bůčková nedelali, jen 2× mozku kvuli motani hlavy, huceni v usich a brneni tela..
@Kolarkaa Bohužel ano, několik let trpím chronickou migrénou, takže vím, jaké to je mít každý den bolesti. Vypozorovala jsem, že to u mě asi dost souvisí s krční páteří, ostatně s ní jsem měla problémy již dříve. Každopádně vyzkoušela jsem asi doslova všechno, od západní medicíny až po různé alternativy. X koleček fyzioterapií (včetně Centra pohybové medicíny prof. Koláře, rehabilitací, akupunkturu, různé profylaktické medikamenty, detoxikace (všechny možné), masáže, dornovka atd atd. Stálo mě to takové množství peněz, až to hezké není, ale zoufalý člověk zkusí vše. Suchá jehla je to jediné, co mi pomohlo snížit jak intenzitu tak frekvenci bolestí a udržuje mě ve funkčnosti. Není to ideální, ale bylo mnohem mnohem hůř ![]()
@aliea do centra Pavla Koláře docházím teď…
TČM, akupunkturu i kineziologii jsSem taky zkoušela
@aliea to je ale strašný, nedovedu si to představit ani, to je mi líto
@pe-terka děkuji za super výklad
určitě to vyzkouším
@Lucie.Bárová to je nějaký zázračný přípravek, že to léčí vše. Nahlasuju.
I kdybych si to měla zaplatit, tak bych šla na magnetickou rezonanci dané oblasti.
@sediza píše:
I kdybych si to měla zaplatit, tak bych šla na magnetickou rezonanci dané oblasti.
Já si příspěvku všimla až teď..
tak píšu jak to dopadlo, u prof. Koláře mě na MR břicha poslali, nicméně se dělá jen MR jedné oblasti/orgánu, takže se to změnilo na CT břicha a malé pánve a až na mírně zvětšený pravý vaječník ok. Ale závěr je, že bez patologie.. podstoupila jswm i kolonoskopii a ok.. (nebo ok - dr říkala, že celé střevo vypadá, jakoby „zánět“, ale že to zánět není -resp. a teď si vymýšlím - že při zánětu je střevo tmavě červené a já mám světle červené, něco na ten způsob), vzala ze střeva 3 vzorky na histologii a vzala i krev a vše ok. Takže závěr je, že v pořádku.
Dostala jsem se na viscerálku jak doporučovala @pe-terka, to byla bolest, že jsem málem brečela, ale ta úleva potom…
jen to vydrží pár dní a je to zpátky.. celkově jsem vypozorovala, že mám dost bolestivou ovulaci, kolikrát se nemůže pořádně vyčůrat, jak mám stažené svaly v oblasti pánevního dna, nechala jsem poslat moč do laborky, jestli nemám zánět, ale negativní.. mám období, že třeba 2 měsíce klid a pak to nastoupí, že si myslim že slepák..
ale je to pořád TA stejná bolest, že na nahřeju, namažu třeba Justem a čekám až to přejde..