Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme doma 22 a něco bez topení, takže opravdu ne, asi záleží, kde bydlíš, já se dneska potila při tlačení kočárku, svítilo sluníčko
Pokud teplota doma klesne, je mi šumák kolikátého je a prostě zatopím.
@Magdaleeena píše:
Mno, my jsme 4 děti, je nám 40-50 a jsme na tom tak nějak stejně, ťukám.. Moje děti nebraly antibiotika zatím nikdy, ťukám..
Třebas děti mojí sestry jsou nemocné - na mě a mé děti - celkem dost.. ale tam je o tom, že sestra pracuje i s nemocnýma dětma, tož nedá brát jako vzorek.. Tudíž nechci pouštět do nějakých studií.. Čistě za mě otužování smysl má.. Byť mě dává smysl spousta jiných věcí a přesto je nezačleňuji do svého života..Ale u mě je to také o tom, že jsem kavárenský povaleč, nejkrásnější zimní sport je - zalezu pod deku ke krbu s knížkou a koukám na zimu venku..@Bábrdl
Řízené otužování určitě.
Já jen, že ten vychvalovaný studený odchov (mít doma zimu) ne vždycky zajistí imunitu, někdy naopak. ![]()
@radkka píše:
Máme doma 22 a něco bez topení, takže opravdu ne, asi záleží, kde bydlíš, já se dneska potila při tlačení kočárku, svítilo sluníčkoPokud teplota doma klesne, je mi šumák kolikátého je a prostě zatopím.
22 je pěkný.
@Bábrdl píše:
To bude kus od kusu. Já jsem měla studený odchov (+ mamka věřila teorii promoření) a strávila jsem celé dětství nachlazená. Nakonec se mi z toho neustálého boje s infekcí vyvinuly chronické potížeTrochu jsem se zberchala až, když jsem si mohla sama regulovat teplotu a přestala jsem být furt nachlazená.
Já měla celé dětství to stejný
Doma max 16 stupnů
Mzrla jsem celý dětství a neustálý posmrkování došlo na průdušky…Ale ted co si dělám doma teplýčko podle sebe tak jsem nemocná vždy jen na podzim ale jen nějaký malý bacil takže bez antibiotik ![]()
@Saatine píše:
Hele, jen po večerech
Já mám ráda vymrzlo, hlavně na spaní.
A jinak si beru mikinu a ponožky, ale zase na vstávání to chce teplo, lozit do studeného oblečení je hnus. Jako děcko jsem to nesnášela, objímala jsem pravidelně radiátor
tak to my na spaní taky, tam teplo nepouštím a na noc větrám, ale právě v denních místnostech už je zima.
My teda ještě netopime, máme novostavbu a ve spodních místnostech máme 23, nahoře větráme, tam je 20. Ale manžel chtěl o víkendu zatopit v krbu, tak to jsem mu zatrhla, on se na večer zahřeje k televizi a já se tu pak celý den topím v potu ![]()
Když by mi byla zima, tak si zatopim, bez ohledu na to kolikátého je. ![]()
Ty blaho holky kde to zijete? Nekde v lednici?
my doma stale 22 stupnu a chodime v tilku
ve dne v noci otevreny vsude ventilacky a mezi mistnostma dvere aby to profouklo trochu ![]()
Dopoledne mi byla doma zima, to jsem natáhla mikinu a na gauči ležela pod dekou
Ale teď mám otevřené v obývákokuchyni 2 ventilačky a na teploměru 25,1 takže zase běhám v tílku
nám jak sem zasvítí tak je hic, přes léto to bylo na zdechnutí. Ale jsme tu první rok, tak jsem zvědavá, jak to bude v zimě. Každopádně máme vlastní kotel, takže nehledím na kalendář a jak se mi bude zdát chladno, tak zatopím. Když jsme se nastěhovali 1. května, první 3 dny jsme přitápěli taky ![]()
Ne a doufám, že ještě tak měsíc nebudeme. Sedím tu v kraťasech a okna na ventilačku. Když bude chladno, přioblíkneme se.
Ani náhodou, začneme až tak v listopadu.Dnes tu mám 23 a tak do 22 hodin budu větrat. Doma chodím v tílku a kratasech-novostavba. Venku dnes bylo hezky, svítilo sluníčko, tak to tu prohřálo.
Ještě netopíme ani nepřítápíme v krbu. Doma máme 20-22 stupňů(jak kde).
No, loni jsme kotel zapínali až 28 října (jinak cca 3× přitopili v krbu), no, třeba to vyjde i letos.
Já ještě nevytáhla ani ponožky, máme 22 stupnů a otevřený ventilky nonstop a to jsem ve starým baráku
tak měsíc to ještě dáme asi i dýl, v zimě tu totiž míváme cca 19 stupnu, nekdy i mín.
Zatím sedím u noťase v pyžamu a bez ponožek (po sprchování)…
kotel startovat určitě nebudeme, ale manžel se už nemůže dočkat, až zatopí v kamnech. mě se zatím nechce.
Jo, topim
Na tajnaka, chlap to jeste nezjistil
Uz treti den si navecer topeni zapnu.. Vecer u televize je zima. Nesnasim chodit doma navlecena v mikine.
Ještě nám netopí, večer mrznu.. mám chlupatou mikinu, termo fusekle, ale stejně klepu kosu..