Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Saatine píše:
Wow, my máme byt a všude větrámeTopit budu tak v listopadu, možná.
no koukám, že doma běháte běžně nahatí ![]()
@Magdaleeena my jsme taky 650metrů a doma topíme tak na 22, ale já bych chtěla 24-25
ale antibiotika taky nemívám, naposledy v 2005.
Já teď sedím u kompu v šatech na ramínka a délkou nad kolena. V bytě mám otevřená okna (venku je cca 10 stupňů, zataženo). Přiznávám, že včera jsem si vzala poprvé ponožky, ale jen ráno, než jsem dopila horké kafe. Teď zase boso.
Jinak jak píše @Magdaleeena nejsme takřka vůbec nemocní. Ťuk, ťuk, ťuk. V zimě netopím v ložnici vůbec a v noci musí být okno otevřené i v mrazu. Na pohledy lidí už jsem si dávno zvykla - já v šatech a sandálkách s holýma nohama, ostatní v mikině s falešnou kožešinkou, bundě, džínách, kotníkových botech, šálách…V říjnu tedy vesměs vytahuju mikinu, ale často chodím jen v tričku.
@terinka4444 píše:
viď? já jak sedím u počítače, tak mrznuale už slyším běžet kotel, bude teplíčko, to mám radost
Přesně. Vždycky si vzpomenu na tu bláznivou ekoložku, co tvrdí, že příjemná teplota doma je 16 stupňů ![]()
„Naopak přiznejme, že teploty 18 stupňů a nižší mohou někdy vadit těm, co mají pomalý metabolismus a studené ruce, i když jsou velmi teple oblečení a obutí. Při dlouhodobé jemné práci, jako je psaní na klávesnici, mají být šlachy v teple. Na to je recept – rukavice s dírami pro konce prstů.“
To víš, že jo. Budu sedět doma v rukavicích ![]()
Osobně mám tu zkušenost, že i těm Britům jsou příjemné teploty mezi 22-23 stupni, jako každému jinému. Jen si je zkrátka nemohou dovolit. K nám jezdí občas na návštěvy britský pár a ženská polovička si pravidelně libuje, jak si u nás vždycky vyléčí „rýbu“ a jak se jí uleví od bolesti kloubů. A to jim topím na těch 21-22.
Chápu, že člověk by měl snižovat ekologickou zátěž. Já třeba všude jezdím MHD. (Jednou jsem přijela busem na Ruzyň terminál 3, odkud létají soukromé lety a vrátný furt nemohl pochopit, že nepotřebuju parkování
) Nevadí mi to, ale necpu to všem ostatním.
@terinka4444 píše:
@Magdaleeena my jsme taky 650metrů a doma topíme tak na 22, ale já bych chtěla 24-25ale antibiotika taky nemívám, naposledy v 2005.
@Magdaleeena píše:
V zimě topíme max. na 20. „Ale“ 2× v životě jsem brala antibiotika.
To bude kus od kusu. Já jsem měla studený odchov (+ mamka věřila teorii promoření) a strávila jsem celé dětství nachlazená. Nakonec se mi z toho neustálého boje s infekcí vyvinuly chronické potíže ![]()
Trochu jsem se zberchala až, když jsem si mohla sama regulovat teplotu a přestala jsem být furt nachlazená.
Tak my mame doma porad na kratasy a triko
rano jak vstanem tak otviram okna a mame porad 24
a teplicko mam teda hodne rada
takze doufam, ze se nam tady tech 24 bude jeste chvili drzet i bez topeni ![]()
Za mě je Brit zvyklej
Třebas holý nohy nosí u nich děti většinu roku.. a mohly by jednoduše obléci tepleji..
@Bábrdl píše:
Přesně. Vždycky si vzpomenu na tu bláznivou ekoložku, co tvrdí, že příjemná teplota doma je 16 stupňů![]()
„Naopak přiznejme, že teploty 18 stupňů a nižší mohou někdy vadit těm, co mají pomalý metabolismus a studené ruce, i když jsou velmi teple oblečení a obutí. Při dlouhodobé jemné práci, jako je psaní na klávesnici, mají být šlachy v teple. Na to je recept – rukavice s dírami pro konce prstů.“
To víš, že jo. Budu sedět doma v rukavicích
Osobně mám tu zkušenost, že i těm Britům jsou příjemné teploty mezi 22-23 stupni, jako každému jinému. Jen si je zkrátka nemohou dovolit. K nám jezdí občas na návštěvy britský pár a ženská polovička si pravidelně libuje, jak si u nás vždycky vyléčí „rýbu“ a jak se jí uleví od bolesti kloubů. A to jim topím na těch 21-22.
Chápu, že člověk by měl snižovat ekologickou zátěž. Já třeba všude jezdím MHD. (Jednou jsem přijela busem na Ruzyň terminál 3, odkud létají soukromé lety a vrátný furt nemohl pochopit, že nepotřebuju parkování
http://www.veronica.cz/…ise-veronica?…) Nevadí mi to, ale necpu to všem ostatním.
@Magdaleeena píše:
Za mě je Brit zvyklejTřebas holý nohy nosí u nich děti většinu roku.. a mohly by jednoduše obléci tepleji..Já mám třebas celoživotně hodně nízký tlak, anémii a občas „pomalejší“ štítnou žlázu.. s ničím nejde tak nějak nic dělat, ale jak píšu - od dětství jsem žila v horách, v noci se netopilo, a to byly zimy pořádné.. mně třebas přijde divné obráceně, že někdo chodí doma v zimě v tričku.. samozřejmě obojí možno brát jako extrém a každému zkrátka vyhovuje jinak..
@Bábrdl
Taky jsem si myslela, že jsou zvyklí, než jsem dostala „děkovné dopisy“ za to, jak hezky jsem zatopila.
Nikdo ze mnou nechodil a neříkal „Promiň, ale v těch 21 nemůžeme dýchat, raději bychom 16“ ![]()
Jo, anémie je i můj problém. ![]()
@terinka4444 píše:
@Magdaleeena my jsme taky 650metrů a doma topíme tak na 22, ale já bych chtěla 24-25ale antibiotika taky nemívám, naposledy v 2005.
Teď koukám, že paní by i 14 (!) chtěla:
![]()
Anglické zimní interiéry mívají kolem 18. Vize zerocarbonbritain.org vyzývá, aby průměr byl jen 16 stupňů – někde a někdy může být klidně 20, ale leckde a většinu doby stačí 14. I když pracuji jen s klávesnicí a myší u monitoru, tepelnou pohodu mi zajistí huňaté papuče a deka přes nohy.
25 už je na mě dost. Ale podle mých zkušeností se lidi z našich klimatických podmínek cítí komfortně v rozmezí zhruba 21 až 24 stupňů. Němci, Češi, Britové, Poláci… Jde spíš o to, kolik si můžou dovolit.
Mno, my jsme 4 děti, je nám 40-50 a jsme na tom tak nějak stejně, ťukám.. Moje děti nebraly antibiotika zatím nikdy, ťukám..
Třebas děti mojí sestry jsou nemocné - na mě a mé děti - celkem dost.. ale tam je o tom, že sestra pracuje i s nemocnýma dětma, tož nedá brát jako vzorek.. Tudíž nechci pouštět do nějakých studií.. Čistě za mě otužování smysl má.. Byť mě dává smysl spousta jiných věcí a přesto je nezačleňuji do svého života..
Ale u mě je to také o tom, že jsem kavárenský povaleč, nejkrásnější zimní sport je - zalezu pod deku ke krbu s knížkou a koukám na zimu venku..
@Bábrdl píše:
To bude kus od kusu. Já jsem měla studený odchov (+ mamka věřila teorii promoření) a strávila jsem celé dětství nachlazená. Nakonec se mi z toho neustálého boje s infekcí vyvinuly chronické potížeTrochu jsem se zberchala až, když jsem si mohla sama regulovat teplotu a přestala jsem být furt nachlazená.
@terinka4444 My topili ráno, máme batole a to musí mít teplo.. Navíc jí jsem ANTIzima ![]()