Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My topíme na 21 st., ale v těch menších místnostech ztlumujeme topení, pt pak máme v ložnici 24 st. a nedá se v tom spát ![]()
My máme rekonstruovaný, taky hodně dobře zateplený byt - bydlíme v bytovce v nejvyšším patře(ve 2.,ale je to výš, odpovídalo by to tak třetímu patru).
Včera jsem na chvíli večer zatopila poprvé, ale ani bych nemusela. Jenže nám se hodně mlží okna(plastová) a vytváří se nám plíseň. K vůli tomu musíme občas pořádně zatopit a vyvětrat. Co se týče teploty, tak bychom snad nemuseli topit celou zimu, přitápí nám sousedka pod námi, která topí už asi 14 dní.
Jak to máte s plísněmi u oken a ve spárách vy, co skoro vůbec netopíte celou zimu? Vím, že plastová okna jsou ta nejhorší, ale bydlíme v nájmu, vybrat jsme si to nemohli. Zavírám trvale na mikroklima(pootočená klička),často větrám..Ale zatopit prý musím, jinak se toho nezbavím - což je asi pravda, protože vloni jsme topili hodně málo a k vůli tomuto jsme občas museli pořádně vytopit a následně vyvětrat.
@Jana206 Ahoj,to samé
Bytovka, nejlevnější plasťáky
zarosené, kolem dokola plesnivé.
My ještě né. V paneláku máme pořád ještě 21stupnů a v baráku je teplota podobná takže tak taky ještě né. Ale pokud bude takhle hnusně tak možná už večer do krbu přiložíme ![]()
@Jana206 my tesa ve starem byte netopili ve vsech mistnostech, ale orosena okna byly jen v tech, kde se topilo
kondenzovalo to na studenych oknech
@blumen píše:
@Jana206 my teda ve starem byte netopili ve vsech mistnostech, ale orosena okna byly jen v tech, kde se topiloto teplo kondenzovalo na studenych oknech
@ivana-domca jo v ložnici máme taky chladněji, tam topení stahuji, ale to jen proto že v teple neusnu, a malá už je tak taky naučená
Můj nejdražší měl celý léto na to, aby zkontroloval krbovky. Teď se začalo přitápět a zjistilo se, že klika na otvírání moc nefunguje.Tak začal spravovat s takovou vervou, až prasklo sklo… ![]()
@CokeLady Určitě to má taky vliv
,ale na pračku se sušičkou dojde, až ta současná odejde.
@CokeLady píše:
Není to tím, že doma sušíte prádlo?
Ne, sušíme ho na chodbě, kde máme trvale otevřené okno. Jsme na patře sami, tak to nikomu nevadí.
Ty plasťáky nejsou nejlevnější. Náš byt vlastní firma, která se zabývá výrobou a montáží plastových oken. Máme tu kvalitnější, ale plasťáky.
My uz si dnes zatopili i v panelaku, manzel je nemocny, tak at ma pri tom marodeni tepleji…
@Jana206 Já myslím, že ta okna vám dávají na vědomí, že se máte na tom topení podílet a nevyužívat jen sousedku. Sami to nechcete pochopit, tak vám to řeknou plesnivějící okna. ![]()
@Virginia píše:
@Jana206 Já myslím, že ta okna vám dávají na vědomí, že se máte na tom topení podílet a nevyužívat jen sousedku. Sami to nechcete pochopit, tak vám to řeknou plesnivějící okna.
Plesnivělo nám to minulý rok v mrazech, teď je to zatím OK..Lehce přitápíme navečer a jen pokoje.
Normálně přemýšlím, že na konci června snad zatopím
Topíte někdo? Máme tady 19,5 st. a klepu si na čelo, že chci topit ![]()