Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Topíme na 20 stupňů k večeru, ceej den stejně lítáme všechni mimo barák.
Uz jo, pekne celodenne, na 20st
- Ja mam rada doma teplo, bez tepla neni utulno ![]()
Taky topíme. my teda na 21-22
mám ráda teplo. V ložnici netopím vůbec. V patře, kde májí děti pokojíčky taky netopíme, zatím není potřeba, dole je otevřený prostor a to se už musí přitápět.
Dnes jsme začali, teplota se dopoledne pohybovala mezi 6 - 7 stupni, a to i v poledne. Tak jsem škrtla ![]()
Jasne uz od viknedu kvuli bojleru a dnes jsem to pustila do celyho baraku…strasna nevyhoda starych a nezateplenych baraku…ach jak ja rikam ze by jsme potrebovaly zimni sidlo - panelak ![]()
Taky uz nejaky den topime, mame sice podsklepeno ale je to vlhky sklep, takze to bylo nutne. Jinak topime drevem a to uz je od leta nachystene ![]()
@Vejinka píše:
Ahojky už začal někdo topit…??? máme v ložnici 18 stupňů a děti v pokoji maj docela chladno i po ránu… máme RD
Netopime
Mame teda nizkoenergeticky dum a stale mame krasnych 23 stupnu. Po ranu byva 22, ale to se pak nejak otepli samo ![]()
Ještě netopíme, jen jsem včera zavřela v noci v ložnici okno - prcek odmítá být přikrytej tak aby mi nezmrznul. ![]()
Jj topíme…resp. tchán…topení uhlím je jeho koníček, celej rok se na to třese…na jaře před nim musíme zamykat sklep na petlici
ale jsme skoro na horách (cca 750 m. n. m) tak už to chtělo malinko přitopit ![]()
Topíme už přes týden, jsme ve starém nezatepleném baráku. Zatím jenom v obýváku, bylo tu kolem 17-18°. V ložnici je kolem 19°, tam mi tahle teplota vyhovuje, takže zatím netopíme.
Tak u nás je to pěkně odstupňované. Krbovky v obýváku, takže tam nejtepleji, v kuchyni chladněji a v ložnici „za rohem“ nejchladněji.
Teploměr máme v kuchyni, abychom věděli, jak sme na tom s teplotou průměrně.
Míváme v obýváku okolo 25, v kuchyni 22 a v ložnici 19-20.
Mě by chladněji nevadilo, ale chlap je zvyklej z paneláku na trenýrkovou teplotu ![]()
kdybychom topili elektrikou, tak to asi budu hrotit, ale těch pár polínek navíc tak draho nejvyjde, tak to moc neřešim…
Tak u nás už se topí taky asi 10 dnů topíme si v kamnech a ty vytopí jak obývák tak ložnici na 23-24 stupnů já jsem hrozně zimomřivá takže chladněj nesnesu ale to jen přes zimu v létě spávám normálně při 13-15 stupních max na balkoně
@jířa6 Hlasuji take, jsem na tom stejně. Celý den cpu do krbovek drevo, ale hlavně, že tu mame tepleji, kdyz je venku takový hnus.
ja chci aspon babí leto
My už pár dní topíme, většinou hodinku ráno. Ale dneska jsem topili víckrát, pt je venku jenom 10 st. a v noci těsně nad nulou
V noci nám klesne teplota v ložnici pod 19 st.
![]()