Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Topím už asi 3 dny. Ráno to v obýváku kleslo na 18, tak abych s dětma neumrzla ![]()
Ráno tu bylo vlezlo, tak jsem na čtvrt hodinky pustila topení. Přes den jsem pak oroštovala na hodinu podlahovku, protože dlažba byla ledová.
Máme starý dům, a topíme už pár dní, malá je totiž nemocná. Ale když tak sleduju na kolik ostatní vytápí, tak se skoro stydím…honím to přes 21 ![]()
@Mar__tanka1983. Tak to máte taky pěkný
tak si můžeme teď navzájem popřát, aby se udělalo alespoň pár dní hezky a neyla půl roku Sibiř.
Doporučuje se kolem 20 v obýváku a v ložnici 16 /v Německu/, to bych umrzla! Držíme to na te 20-ce, přes 22 stupnu už je nám fakt teplo a jsme z toho unavení.
A já přitápím jako trubka a teď jsem zjistila, že děťátka ocenila moji snahu otevřenýma ventilačkama ![]()
@jířa6 píše:
A já přitápím jako trubka a teď jsem zjistila, že děťátka ocenila moji snahu otevřenýma ventilačkama
Snaha byla.
@blumen To je nevýhoda pozdního mateřství. Zatím co je hřeje mládí, tak já už mám stařecký třesy ![]()
Přitopili jsme si jednou teď o víkendu a dneska navečer taky - bylo tu 19 a to už je cítit (byt ve starém cihlovém domě). Ideál je pro nás mezi 21-22…stačilo to pustit na hodinku a hned to šlo poznat. Já mám od podzimu do jara permanentně zmrzlé ruce a nohy. Není pro mě nic horšího, než mít doma zimu. Doma chci mít teploučko a pohodičku, odpočinout si, když přijdu z práce. Za mě - raději si odřeknu něco na sebe a připlatím si za topení. Ale myslím, že s těmi 21-22 stupni jsme v normě ![]()
@Alka píše:
Máme starý dům, a topíme už pár dní, malá je totiž nemocná. Ale když tak sleduju na kolik ostatní vytápí, tak se skoro stydím…honím to přes 21
taky ted topím víc, já a 2 děti ze 3 jsme nachcipany ![]()
@ivana-domca je to jsem ráda, že nejsem sama
, skoro jsem si říkala jestli to nemám jít vypnout ![]()
@Alka Taky jsem to dnes kvůli dětem, které jsou věčně nachcípané nastavila na 21,5. Loni v zimě, když jsem měla miminko, které jsem musela vystavovat nahaté u okna kvůli žloutence, topila jsem v pokoji na 23 - 24 ![]()
No ony ty ideály na těch 20,5 jsou jen snahou o to, aby ten účet za plyn byl alespoň snesitelný, když už ne ideální.
Znám to, při topení plynem jsme taky koukali, aby nám to moc nepřelezlo 21.
Teď hodíme poleno do kotle, a je mi úplně fuk, kolik tu máme, prostě tolik, aby nám bylo krásně teplo. ![]()
A ano, už topíme.
My už asi 3 dny. Přes den plyn a odpoledne a večer topí manžel dřevem
Ale jen tak piánko - 21°C. Máme malé miminko a 19 stupňů je málo ![]()
@Alka v ložnici netopim a tam s námi spí jedno nachcipany dítě, ale v teple nedokážu spát a prcka zavinuju do tetra pleny, tak je mu pěkně teploucko
Já mám ráda teplo, ale ted jsem musela ztlumit topení v obýváku máme tu 25 stupňů ![]()