Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dnes jsme byly s dcerou 13 měsíců venku a bohužel si pořád sundávala čepičku. Hodinu po tom co jsme přišly domů měla horečku 38,7 a byla unavená. Hodinu se prospala, ale horečku má pořád. Může to být úžeh ze slunka? Jaké jsou další příznaky? Díky..
@Jitusee píše:
@madanga hodne děti taky zvraci -tak to aspon mel ten nas.
takv tom případě bude mít něco jiného, nezvrací..normálně si hraje i něco snědla, ale ta horečka je pořád..trochu jsem se uklidnila, že to asi není úžeh, ale zase nevím co ji je, ráno jdeme k Mudře..
@madanga nemyslím si, že z hodiny na prvním sluníčku může mít dítě úžeh, ale možné je všechno. Každopádně my trávíme léto venku a syn měl úžeh (nebo úpal, nevím
) jen jednou, kdy byl přes poledne v bazénu a byly fakt velký horka. K večeru byl hodně unavený, k večeru dostal horečku a bolesti hlavy. Nezvracel. Trvalo to asi dva tři dny a pak byl v pořádku.
Já bych neplašila, mimina mívají teploty běžně, vyčkej do zítra a uvidíš. Pokud k tomu nemá nic jiného, ani bych asi zatím k doktorovi nešla ![]()
@Moise píše:úžeh je ze slunka a úpal je z přehřátí v místnosti…no do zítra počkat chci na pohotovost nepoletím to by musela mít i něco jiného..jen jsem měla obavy jestli už to slunko moc na její hlavu nehřálo..
@madanga nemyslím si, že z hodiny na prvním sluníčku může mít dítě úžeh, ale možné je všechno. Každopádně my trávíme léto venku a syn měl úžeh (nebo úpal, nevím) jen jednou, kdy byl přes poledne v bazénu a byly fakt velký horka. K večeru byl hodně unavený, k večeru dostal horečku a bolesti hlavy. Nezvracel. Trvalo to asi dva tři dny a pak byl v pořádku.
Já bych neplašila, mimina mívají teploty běžně, vyčkej do zítra a uvidíš. Pokud k tomu nemá nic jiného, ani bych asi zatím k doktorovi nešla
@Jitusee píše:
@madanga třeba se z toho vyspí, neboj
snad jo jen se bojím že jen tak spat nepůjde když se vyspala hodinu ted..
@madanga jo já vím, jedno z toho měl ![]()
Já chodím s dětmi s teplotou k dr. až druhý třetí den, když se to nelepší, kolikrát teplota odezní sama od sebe (když nejsou žádné další příznaky) a vláčení dítěte po dr. stejně ničemu nepomůže. Neboj, jak píše @Jitusee třeba se z toho vyspí
@Moise píše:
@madanga jo já vím, jedno z toho měl
Já chodím s dětmi s teplotou k dr. až druhý třetí den, když se to nelepší, kolikrát teplota odezní sama od sebe (když nejsou žádné další příznaky) a vláčení dítěte po dr. stejně ničemu nepomůže. Neboj, jak píše @Jitusee třeba se z toho vyspí
je to 14 dní co je zdravá předtím taky teploty, nakonec z toho byl zánět průdušek který přešel v zápal plic tak jsem trochu nesvá z té horečky..
@madanga třeba i málo pila, obcas se to stane.. Dala bych si sirup na horečku a spat. Do rána myslim bude fit.
@madanga píše:
je to 14 dní co je zdravá předtím taky teploty, nakonec z toho byl zánět průdušek který přešel v zápal plic tak jsem trochu nesvá z té horečky..
a nebylo toho na ní po nemoci moc?
Naše malá měla v podobném věku taky zápal plic, vím že po nemoci měla nějakou dobu klidový režim a nesměla na slunce
@Moise píše:
a nebylo toho na ní po nemoci moc?Naše malá měla v podobném věku taky zápal plic, vím že po nemoci měla nějakou dobu klidový režim a nesměla na slunce
nj ale to už je 14 dní a dokonce proběhlo ve středu odložené očkování..jak píše @Jitesee dala jsem ji sirup a zkusím ji dat spat a snad to bude dobrý..díky za uklidnění ![]()
@madanga píše:
nj ale to už je 14 dní a dokonce proběhlo ve středu odložené očkování..jak píše @Jitesee dala jsem ji sirup a zkusím ji dat spat a snad to bude dobrý..díky za uklidnění
A nemůže to být ještě reakce na to očkování? ![]()
Tak ženy zatím to vypadá dobře po 9 včer jsem ji dala spat a spí jeste ted..a neni horka nic..reakce na ockovani @polic001 co byla ockovana tak reakci nemela a ockovala ji doktorka ve stredu a ze by v nedeli teprv mela reakci? mozny to je nevim…zatim je dobra
@madanga no vidis, oni ty prcci na slunicko reagují hodne citlivé. Ja mohla rvát piti, namacet cepicku kdyz byl maly a upal mel skoro furt -a třeba 4 dny chudák
ale to je anomálie.
Ja kdyz sem byla mala mama me narvala do ledové sprchy, dala spat a byla sem fit ![]()
Tak sem moc rada, ze i vy jste se z toho vyspali.