Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
U astma je preventivní pravidelna léčba proste to menší lepší zlo
neboj se toho. Zavolej tam, nech si napsat dychatko, opravdu pravidelne ho uzivej a to je to nejlepší co můžeš pro sebe a miminko udělat
navíc sama uvidíš ze budeš mnohem min často dušná ![]()
@Betusak No tak když jsem ale měla zvýšenou hodnotu a kotrikoidy odmítla, s tím, že ona nebyla zase nějak proti, tak mohla říct, ať přijdu třeba za měsíc, ať vidíme, jak se FENO změnilo. Všude čtu, jak jsou astmatičky v těhotenství hlídané (já teda nejsemm astmatička, no…) a tady prostě nic. Ale já se v našem zdravotnictví nedivím už ničemu. ![]()
Ale jo, zavolám tam a jdu si pro ně. Je jasný, že chci pro miminko i pro sebe to nej. A to bylo v první řadě, vyhnout se kotrikoidům.
@Anonymní píše:
Ale jo, zavolám tam a jdu si pro ně. Je jasný, že chci pro miminko i pro sebe to nej. A to bylo v první řadě, vyhnout se kotrikoidům.
To je samozřejmé - jenže v tomhle případě je pro miminko to „nej“ hlavně Tvé bezproblémové dýchání - a to znamená kortikoidy. Ze dvou zel je vždy nutné vybírat to menší. Když budeš dobře dýchat, bude mimčo v pořádku, neboj se ![]()
@Anonymní píše:
@Betusak No tak když jsem ale měla zvýšenou hodnotu a kotrikoidy odmítla, s tím, že ona nebyla zase nějak proti, tak mohla říct, ať přijdu třeba za měsíc, ať vidíme, jak se FENO změnilo. Všude čtu, jak jsou astmatičky v těhotenství hlídané (já teda nejsemm astmatička, no…) a tady prostě nic. Ale já se v našem zdravotnictví nedivím už ničemu.
Ale feno se za měsíc bez léčby holka nezmění
Je to smutný, je to otrava, ale taky je to fakt
to je tim ze je to pro tebe nove
ja tim trpím od malička a už vím že tyhle hodnoty se není desne pomalu a nikdo s tim nic neudělá. Skutečne muže pomoct jen pravidelna prevence
ten systém je v tomhle případe opravdu nastaveny spravne
není to zdravotnictvím. Tahle nemoc proste je takova a nemá smysl byt pod kontrolou v rámci týdnu. Jednou za čtvrt roku je to vic než často
normalne se chodi po půl roce spis po roce a jen si nechavas předepisovat léky. Dřív výsledky léčby vidět nejsou na hodnotách. Jen se budeš cítit lip což je dobře ![]()
@Anonymní píše:
@Betusak No tak když jsem ale měla zvýšenou hodnotu a kotrikoidy odmítla, s tím, že ona nebyla zase nějak proti, tak mohla říct, ať přijdu třeba za měsíc, ať vidíme, jak se FENO změnilo. Všude čtu, jak jsou astmatičky v těhotenství hlídané (já teda nejsemm astmatička, no…) a tady prostě nic. Ale já se v našem zdravotnictví nedivím už ničemu.
Co se tyce hlídání astmaticek v těhotenství tak je to pravda
taky chodim na kontrolu po třech měsících a ne po roce
a poslední kontrolu budu mit ted před porodem
pak už zase normalne po půl roce az roce podle potíží ![]()
Ahoj holky, jsem 27 tt a začaly mi otékat oči ale hrozným způsobem, doktorka mi napsala kortikoidy ale mě se to moc nelíbí, máte někdo zkušenosti?
Ahoj, chtela bych se zeptat, zda nevadí pokud bychom se začali snažit o miminko když se partner teď maže kortikoidy (prave intimní místa). Doktora se zapomněl zeptat
děkuji
Já když brala kortikoidy, tak se mi úplně srovnal do té doby strašně nepravidelný (absence MS i několik měsíců) menstruační cyklus a od té doby to mám pravidelné (brala jsem to na jinou nemoc). Doktorka mi tenkrát řekla, že se někdy užívají i při léčbě neplodnosti.
To bych vůbec neřešila. Jen si to maže na kůži. To je zanedbatelná dávka a je to chlap, spermie to nepoškozuje.
@Anonymní píše:
Ahoj, chtela bych se zeptat, zda nevadí pokud bychom se začali snažit o miminko když se partner teď maže kortikoidy (prave intimní místa). Doktora se zapomněl zeptatděkuji
Tak předpokládám, že když se zrovna snažíte o miminko, tak namazanej není, naopak je vysprchovanej, takže tam budou jen nějaké stopový zbytky, pokud si ho umí pořádně umejt. Pokud je to zevní použití a dodržuje hygienu intimních míst před stykem, tak je velmi málo pravděpodobné, že by to znamenalo nějaké ohrožení pro početí nabo plod.
Popravdě horší než pohlavní styk je v tomto případě orální sex.
Hodně štěstí a ať je vše ok.
@Premek_Orac @Lerista @Aristolochia Děkuji vám moc za reakce, partner se má mazat měsíc Triamcinolonem, kde se právě v pribalovem letáku píše, ze se nemá užívat v těhotenství kvůli poškození plodu, ale o mužích, jaký má vliv na spermie nic nepíší, tak snad to bude ok. Děkuji.
Triamcinolonu se neboj. Mě ho gynekoložka napsala v těhotenství. Měla jsem po IVF estrogenové náplasti na břicho a jsem bohužel alergická na to lepidlo. Ta vyrážka byla šílená! Probírala jsem to s ní, protože tuhle mast jako lupenkář důvěrně znám a zarazilo mě to. V malém množství na kůži se užívat může, nesmíš se s tím tedy natírat od hlavy k patě a samozřejmě nejíst
. Varování na krabičce vychází z obecných účinků kortikoidů. Prostě farmaceutická firma se tím sychruje a nemusí platit drahé testování na účinky v těhotenství.