Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A s kým žiješ, co tvoje okolí, nemá o tebe starost, nepomáhá ti někdo? A ještě teda, ja kdybych byla takhle vystresovana a v háji, klidné bych i někam jela, nemocnice, do ordinace psychiatra, šla někam otravovat. Někde by ti pomohli, nebo aspoň poradili co dál dělat. Zase je to o tom kroku, který pro sebe musíš udělat ty sama
@Plmo Nene nechodím do práce, v červnu jsem dokončila školu chtěla jsem si najít práci a bohužel se mi stav zhoršil takže ted si nedokážu představit že bych měla někam jít. Jinak k nové doktorce jdu 23.9 to už jsem psala.
@Anonymní píše:
@Plmo Nene nechodím do práce, v červnu jsem dokončila školu chtěla jsem si najít práci a bohužel se mi stav zhoršil takže ted si nedokážu představit že bych měla někam jít. Jinak k nové doktorce jdu 23.9 to už jsem psala.
Možná máš stres právě z toho přechodu na dospěláckej život. Proto i to zhoršení stavu. Hele práci teď nech být. To bych řešila až naposled, pokud máš kde složit hlavu. Dej si čas a dej se do kupy a začni pozvolna, brigádou na pár hodin a postupně. Teď je aktuální psychiatr a terapie. Což do tebe xpu pořád, ale k terapii seš ještě nevyjádřila. Máš nějaký prášky na uklidnění? Typu Neurol, Lexaurin?
@Anonymní píše:
@holka_z_hor ano mam rivotril 0,5mg beru pulku rano a pulku vecer
A pomáhá ti? Pro mě je dávka 0.25mg nic.
Jestli ne, tak bych cinkla doktorce a zeptala se na vyšší dávku. Jak dlouho to v téhle dávce bereš?
@holka_z_hor no ja se bojim ho zvysit prootze si myslim ze uz tohle je velka davka
beru takhle denne cca 3tydny
@Anonymní píše:
@holka_z_hor no ja se bojim ho zvysit prootze si myslim ze uz tohle je velka davkaberu takhle denne cca 3tydny
Já mám 50kg a na úzkost mi zabere až dávka 0,5mg a to mám ještě v kapkách.
..ale já hodně vyšilovala no
mega..u obvodní jsem se několikrát zhroutila brečela jí tam. ![]()
To je ale právě to, že jsi byla u doktorky, domáhat se nějaké pomoci. Tam vysvětlí co a jak, zůstat na těch svých domněnkách ať se týkají čehokoliv je nejhorší peklo..
Anonymní - já si myslím, že by bylo fakt nejlepší jít někam klidně ještě dřív než si objednaná, máš to ještě skoro 14 dnů. Podle mě se nemusíš trápit
@Mankasa píše:
To je ale právě to, že jsi byla u doktorky, domáhat se nějaké pomoci. Tam vysvětlí co a jak, zůstat na těch svých domněnkách ať se týkají čehokoliv je nejhorší peklo..
Anonymní - já si myslím, že by bylo fakt nejlepší jít někam klidně ještě dřív než si objednaná, máš to ještě skoro 14 dnů. Podle mě se nemusíš trápit
Ale kam má jít? Do krizovýho centra?
@holka_z_hor píše:
Ale kam má jít? Do krizovýho centra?
No tak buď taky na obvod, nebo do nemocnice, nebo na jakoukoliv ambulanci psychiatrie..Ja teď začala brát prášky, bylo mi pekelně zle, nevěděla jsem jestli je to normal, na kontrolu na psychiatrii jsem mela jit az za měsíc. tak jsem tam aspoň volala a zjistila, že doktorka přestala pracovat a lékaře nemají, na druhé jejich pobočce taky neměli, volala jsem jestě na dvě místa, kde se mnou nakonec promluvil lékař, dost mě uklidnil a dokonce mi poslal e recept a objednal mě k nim. Nabídl mi, že můžu kdykoliv zavolat. Ale kdyby mi bylo nějak fakt ouvej, klidně se tam vydám do čekárny to nějak řešit. A nebo krizová centra jak říkáš. Využila bych možná nejdřív linky telefonem, který jsou na to určený a tam můžou poradit. Nevím, ale osobně bych asi zkoušela co by šlo, abych si nějak pomohla. ![]()
V tý aplikaci Nepanikař jsou i čísla i kontakty na centra pěkně po kupě
Já už jsem si taky říkala, že budu volat prostě kamkoliv, ale nakonec mě poradili na tý psychiatrii, zkoušela jsem prostě co tady ve městě máme.
Známý mě ještě poradil, že se dá volat sem, je to nějaká přidružená linka záchranné služby pro podobné případy:
https://www.uszssk.cz/call-centrum1/
@Mankasa píše:
No tak buď taky na obvod, nebo do nemocnice, nebo na jakoukoliv ambulanci psychiatrie..Ja teď začala brát prášky, bylo mi pekelně zle, nevěděla jsem jestli je to normal, na kontrolu na psychiatrii jsem mela jit az za měsíc. tak jsem tam aspoň volala a zjistila, že doktorka přestala pracovat a lékaře nemají, na druhé jejich pobočce taky neměli, volala jsem jestě na dvě místa, kde se mnou nakonec promluvil lékař, dost mě uklidnil a dokonce mi poslal e recept a objednal mě k nim. Nabídl mi, že můžu kdykoliv zavolat. Ale kdyby mi bylo nějak fakt ouvej, klidně se tam vydám do čekárny to nějak řešit. A nebo krizová centra jak říkáš. Využila bych možná nejdřív linky telefonem, který jsou na to určený a tam můžou poradit. Nevím, ale osobně bych asi zkoušela co by šlo, abych si nějak pomohla.
Máš pravdu, já metla taky prvně k obvodní. Ale ona léky má, i prášky na uklidnění. A jak psala, že má problém jít ven..třeba to je ten problém.