Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pro někoho tyhle věci vůbec nejsou, ja jsem taky hulila a vzdycky to na mě působilo hrozně silně. Vydrželo mi to tak do 27 sem tam spicek, ale pak jednou bylo uz vylozene zle..uplny bad trip, ze jsem myslela, ze si budu volat bohnice. Bala jsem se, že to nikdy nepřejde..Hrabala jsem se pak z tý stíhy asi tejden. Teď už taky nic, ani nepiju už roky. mě by vystřelilo na mars i obyčejný kafe
a znám i z vyprávění okolí, že i jenom tráva lidem spustila různé psychické potíže. Někdo na to nemá ústrojí a může mu to ublížit, o tom jsem přescědčená.
@Jahudka82 píše:
To znám, a nejhorší je začít čumět do tel.!
No jasný
to už si cíleně zakazuju..i když stejně někdy čumím..ale musím říct, že je to lepší
@Anonymní píše:
Bydlim s babickou, mamkou, pritelem od mamky a s mym pritelem. Hodne mi pomahaji. Ale od te doby co jsem v cervnu dokoncila skolu nemam rezim. Vstavam cca kolem 9-10hod, vstanu jdu dat leky kocourovi(je nemocny s ledvinami),dam mu najist… u babicky se nasnidam, podivam se na psy, jdu zpatky k sobe koukam na televizi, jsem na telefonu, ustelu, kdyz je pradlo tak vyperu, povesim. Pritel chodi domu kolem 3hodiny, tak udelam kafe, dame si na dvore.. pak sedim treba na dvore na houpacce a koukam do telefonu, pak jdu zase k televizi a takhle proste dokola nic nedelani cely den.. kdyz jsem chodila do skoly, tak jsem mela aspon nejake povinnosti ktere ted proste nemam.. prijdu si zbytecna, jako by me nic nebavilo uz, jako by svet byl nejaky jiny… pritom mam tolik toho co bych se sebou mela delT… a hlavne nejak abych proste chodila aspon ven, hejbala se… nejsem se sebou spokojena snad v kazdem smeru.. sedim, jim.. nabrala jsem 15kg. Proste hruza :/ antidepresiva uzivam 34dni a to pram20mg a rivotril 0,5mg. Jinak nejsou to moje prvni AD, lecim se uz cca 10let s uzkostmi, agorafobii..
Hele příští týden jdeš k doktorovi, tam ti nějak pomůžou, my už tady nic nezmůžem. Ty to opakuješ dokola jak přes kopírák a my vlastně taky..ale počítej, že když nic neuděláš sama, nic se nezmění. Člověk musí chtít a něco pro tu změnu udělat..ochrnutí by bez rehabilitace, kolikrát bolestivé taky nezačali dělat první krůčky, tohle je stejný. Piš si to na papír co chceš udělat a každý den třeba aspoň jednu věc zkus..ale to se zas opakuju..třeba jako první potřebuješ tu odbornou pomoc jako odrazovej můstek, tak to vydrž a pak se di toho pusť
@holka_z_hor tak to jsme dobrý, jsem ráda, že vás tu mám. na mě všichni koukaj jak na anomálii
přítel má ze mě srandu, prý mi stačí i kostka cukru k mírnému opojení ![]()
@Mankasa píše:
@holka_z_hor tak to jsme dobrý, jsem ráda, že vás tu mám. na mě všichni koukaj jak na anomáliipřítel má ze mě srandu, prý mi stačí i kostka cukru k mírnému opojení
No…mě to ani tak nevyfrčí..jako spíš vyvolá úzkost
kofein
@Mankasa píše:
@holka_z_hor no to mě kafe, cola taky vyklep, uzkost..
Jsme psycha no
ale ono se to i doporučuje, nepít kofein při panice a úzkostech.
@Mankasa píše:
@holka_z_hor no to mě kafe, cola taky vyklep, uzkost..
Ono to hlavně zvedá kr. tlak - já omezila aspoň tu kolu, kafe se nevzdám ale taky tak max 2-3 denně a bez cukru, jen když mám jo echt spaci krizi tak tu 1 kosticku - nepij to když to máš v práci zadara zejo ![]()
@Mankasa píše:
Pro někoho tyhle věci vůbec nejsou, ja jsem taky hulila a vzdycky to na mě působilo hrozně silně. Vydrželo mi to tak do 27 sem tam spicek, ale pak jednou bylo uz vylozene zle..uplny bad trip, ze jsem myslela, ze si budu volat bohnice. Bala jsem se, že to nikdy nepřejde..Hrabala jsem se pak z tý stíhy asi tejden. Teď už taky nic, ani nepiju už roky. mě by vystřelilo na mars i obyčejný kafea znám i z vyprávění okolí, že i jenom tráva lidem spustila různé psychické potíže. Někdo na to nemá ústrojí a může mu to ublížit, o tom jsem přescědčená.
Ja když to s kafem prezenu tak se taky už pak spíš klepu a je mi blbě od žaludku, kor když se z nervů nebo jen nedostatku času ani předtím nenajim - naštěstí se mi to ale stává fakt výjimečně v krizových situacích (hádky doma, stresy v práci, nevyspani…a někdy i všechno dohromady, jedno od 2.)
@Jahudka82 jo přesně. Ja kafe pila dávno tomu, ale na žaludek mi ti nikdy nedělalo dobře. tak jsem přesedlala na černej čaj, to byla závislost, ten jsem milovala, černej jak bota..ale teď už nedám ani to..někdy, když se cítím extra odolně a mám chuť tak si dám ale to bejvá jednou za uherák..zvykla jsem si, že prosté někdy jsem jak mátoha a den prozívám ![]()
@Jahudka82 píše:
Ono to hlavně zvedá kr. tlak - já omezila aspoň tu kolu, kafe se nevzdám ale taky tak max 2-3 denně a bez cukru, jen když mám jo echt spaci krizi tak tu 1 kosticku - nepij to když to máš v práci zadara zejo
Mně to dělá blbe i s nízkým tlakem. 2-3 kávy denně by byly moje smrt ![]()
@holka_z_hor píše:
Jsme psycha no![]()
ale ono se to i doporučuje, nepít kofein při panice a úzkostech.
No když by nic jinýho, tak se toho člověk lehko vzdá ![]()
@Mankasa píše:Černej taky nic moc na zaludek není, tam je zas hodne teinu, což je prakticky totez jako kofein. Na povzbuzení je fajn máta…
@Jahudka82 jo přesně. Ja kafe pila dávno tomu, ale na žaludek mi ti nikdy nedělalo dobře. tak jsem přesedlala na černej čaj, to byla závislost, ten jsem milovala, černej jak bota..ale teď už nedám ani to..někdy, když se cítím extra odolně a mám chuť tak si dám ale to bejvá jednou za uherák..zvykla jsem si, že prosté někdy jsem jak mátoha a den prozívám