Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminy a těhulky..
Chtěla, bych se vás optat zda vás něco podobného potkalo, či máte skušenost, nebo prožívate.
Léčím se na úzkost cca 6 let beru Citalon 20 mg už při prvním těhotenství a beru ho i tet.
Ve čtvrtek minulí týden sem se začala vnitřně třepat, otřasat no znám to s úzkostných ataků. V pátek už to bylo dost a, už sem začala mít strach, mám zvýšenou těhu cukrovku a myslela jsem jestli to neni třeba s cukru.. tak jsem jela po gynekol. stránce vše v pořadku i cukr.
Odeslali mě na internu a udělali ji komplet vysledky ok na EKG se objevili extrasystoly to znamená otřesy mimo rytmus srdíčko, aby jsem to jednoduše vysvětlila.
Bylo mě ovšem divné, že přes léky to dokáže udělat. No bylo toho na mě moc přiznávám, manža pryč, dítě nemocné atd atd občas se taky s manžem nepohodnem.
Silnější léky sem odmítla, když bude nejhůř můžu Neurol 0,25 jsem v 3 trimestru.
Sobota ok, Neděle prášek, včera pondělí ok a dnes s ničeho nic ležím po obědě u tv a třes a za chvíli tlukot srdíčka a třepala sem se… vzala sem si prášek do hodiny to přešlo.
Tet otázka, myslíte, že na to mohou mít vliv i těhu hormony?
Děkuji moc moc mě to trápí, zítra budu volat mé lékařce já věřím a doufám že to přejde co nejdříve, je to nepříjemné.
Děkuji za případné rady a odpovědi ![]()
Snad někdo odpoví. Léčím se na úzkosti a plánujeme dítě..taky mám obavy
@Slunicko.Chlad Těhotenství má vliv na jakoukoliv duševní chorobu, nebo nevyváženost… Určitě zajdi k lékařce… Ať se ti nerozjede něco horšího… čím dřív, tím líp… bude to dobré.. ![]()
@SlecnaSally to se bát nemusíš, nevím co máš za léky ji ten citalon, miminku neubliží ![]()
@Frida F no doufám, že jako něco horšího se nerozjede, jakto, ale, už přes ty léky
to mě nejde do hlavy.
Já, už se radila s obvodní. Zítra zavolám mé psychložce.
Ahoj,
ráda bych se zeptala jestli je opravdu možné brát citalon v těhotensví? právě ho začínám brát a moc bych chtěla ještě miminko. Lečím se na reflux a bez antidepresiv mám o moc větší bolesti (brala jsem půl roku eliceu pak vysadila), takže to bez nich skutečně nejde.., i když jsem je dřív brát nemusela…u prvního mima jsem byla ještě zdravá..
Zkoušela jsem kvůli těhu vysadit ale bolesti se dost zhoršili, takže jsem včera utíkala k obvodákovi ať mi napíše něco pro těhu..moc se cukal, že bych neměla brát nic a nakonec jsme skončili u citalonu? Jaké máte zkušenosti?