uzlinaXboule na temeni

130
18.5.07 20:34

uzlinaXboule na temeni

Zdravím,
náš prcek měl asi 8 měsíců, když jsem mu nahmatala na temeni hlavy malou bulku. Strašně mě to vyděsilo a hned jsem letěla k dr.. Ta mě uklidnila, že je to jen zvětšená uzlina, že malý bude asi nachlazený. Poradila abysme to sledovali jestli to roste nebo se to ztrácí.
Teď má rok a půl a je to tam pořád, nezvětšuje se to, ale ani to nemizí při nachlazení jak to uzliny dělají. Našla jsem několik diskuzí na toto téma a vetšina měla zkušenost s tím že to průběžně mizelo a zas se objevovalo podle zdravotního stavu dítka.
Začínám zas trošku šílet- manžel měl v dětství přesně na tom místě malou cistu,kterou mu vyřízli.
Mám trochu pocit,že to ta naše dr. moc nedokáže vyšetřit- ne že by nebyla kompetenní ale hlavně malý na sebe nedá moc sáhnout a tak to snad ani nemůže nahmatat. Četla jsem že se dělají nějké krevní testy při takových zvětšených bulkách. Víte o tom některá něco víc? Co všechno se tím dá zjistit? ebo jak jinak se dá zjistit že jde uzlinu a né o cistu jak u manžela?
Malý je navíc od vánoc pořád ukašlaný. Vždycky týden kašle pak je 14dní vpohodě a zas znovu. Několikrát jsem s ním k dr. ani nešla a léčily jsme to stejně jak minule.
Nechci nic zanedbávat . Prosím poraďte. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
19.5.07 16:21

Ahoj, Připojuji se k žádosti o radu, přesně tento problém řeším já se svým synem 19m. Uzlinu jsem mu našla v podpaží cca v 8měsících. Zrovna v té době prodělal očkování, navrch zánět spojivek a následně rýmu. Od narození má kojenecký exem. Od té doby prodělal několik infekcí dolních cest dýchacích - 2× léčené antibiotiky. Uzlina v podpaží se mu ani nezvětšila ani nezmenšila, ale teď jsme objevili několik dalších - na krku, tříslech. Opět jsme byli očkovaní. Na moje naléhání paní doktorka udělala odběr krve - krevní obraz v pořádku, žádné nenormální hodnoty. To mě sice uklidňuje, ale neřeší to problém - maminka kamarádky pracuje v imunologické laboratoři a mám prý chtít vyšetření na přítomnost tumoru 8O . Paní doktorka mě stále uklidňuje, že jde o reakci při očkování, zánětech a změnách na kůži. Nevím jestli mám naléhat více a jestli paní doktorka dělá vše, co je potřeba. Jestli máte někdo zkušenosti, poraďte prosím
 Garbi

• Citovat
  • Upravit
201
19.5.07 22:39

Maminky, asi úplně neporadím, ale kamarádka má dvouletá dvojčátka a jedna z holčiček má na krku také zvětšenou uzlinku. Dr. jí zatím také nedělala krevní testy, ale doporučila obklad z tvarohu a uzlinka zmizela. Tak jestli to na některých místech jde,třeba to pomůže.

Zdraví Meda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
21.5.07 19:58

Ahoj, posílala jsem sem už příspěvek jako neregistrovaná. Hledám a hledám na internetu cokoliv k tomuto tématu a navíc se zaměřením na děti. A našla jsem článek, který mě docela uklidnil. Tady je: http://mladazena.cz/…s/detail.php?…
Stejně si ale myslím, že s každým takovýmto „nálezem“ by se mělo neprodleně k lékaři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí