Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Pelunka1 píše:
@delf14 a můžu se ještě zeptat, jak se asi zadýchával??? já tady jen ještě plašim, kdy jako bych v nejhoršim měla jet do nemocnice??? jako on se zadýchne, hlasitě, třeba tak 3-4 nádechy - to když fakt leze po zemi, nebo v tom chodítku atd,,, ale bu´d se hnedky zklidní sám, nebo ho vemu do ruky a je hnedky klid třeba do 5 sec .....tak jestli toto je na nemocnici, nebo až třeba, kdyby nepřestával a zadýchával se v kuse několik minut???
To jsme jeli tenkrát do nemocnice protože z ničeho nic dýchal rychle furt neustále, ikdyž byl v klidu, tak proto, ale neboj u tebe to nehrozí pokud se zadýchá při námaze, tak bych určitě nejela do nemocnice, pokud by se nesklidnil ani po hodině tak pak jo. uvidíš co ti řeknou až s ním půjdeš na plicní. a pak dej vědět jak jste dopadly.
@delf14 píše:
To jsme jeli tenkrát do nemocnice protože z ničeho nic dýchal rychle furt neustále, ikdyž byl v klidu, tak proto, ale neboj u tebe to nehrozí pokud se zadýchá při námaze, tak bych určitě nejela do nemocnice, pokud by se nesklidnil ani po hodině tak pak jo. uvidíš co ti řeknou až s ním půjdeš na plicní. a pak dej vědět jak jste dopadly.
fajn, docela jsem se uklidnila, teď mi usnul, před tím blbnul a zas hnekdy to bylo slyšet, ale jakmile usnul, během půl minutky dýchá klidně a pravidelně…čtu různě po netu příznaky astmatu, že i jako jeden z hlavních faktorů může být matka alergička, což je tedy náš případ… tak uvidime, víc bych se bála té příčiny, že by to souviselo se srdíčkem.....no snad ne, ve čtvrtek dám vědět, děkuju holky, ještě, že to emimino existuje…
)
Ahojky holky, tak jen podávám info jak jsme dopadli… na tom plicním mi doktor řekl, že vzhledem k tomu, že malý od prvního dne narození do dnes denodenně několikrát ublinkává, má tzv. vrozenou laringitidu, která se při nemoci-nachlazení může zvrhnout v tu akutní… tímhle jsem si přesně prošla u staršího synka, kdy nás dokonce v jeho 10měs tenkráte i hospitalizovali a jakoby takhle stejně dušnej při námaze pak byl ještě další měsíc… takže už tenkráte jsme pořídili ten obrovský inhalátor, abysme nemuseli při každém nachlazení do nemocnice kvůli 3× denně inhalaci… takže tím, že se malýmu pořád neustále prý vrací ta strava, je poškozenej, jakoby odřenej jícen a hrtan, tím otéká jako i při nachlazení a tudíž je dušnej… má to od narození, jen jsme to te´d teprve prý zachytili, jelikož začíná lézt a více se hýbat… takže prevence je, aby nezvracel, spal v polosedu a budu s ním nejmíň 2× denně inhalovat, aby to neoteklo úplně… zkušenosti tedy mám už s prvním, jen mi toto nedošlo, jelikož prcek právě není marodný, jen ten nádech má hlasitý… tak snad se nám to vždy podaří podchytit, v nejhorším tu mám i ty čípky rectodelt a budu se pídit po něčem, hlavně, aby prcek tolik neblintil, pravda je, že třeba už snídá chlebík se žerve a po něm i s čajíkem neblinti, tak je to ok a pak už obídek i sváču blintí a večer dýchá vždy hlasitěji… no ak snad to bude tedy ono a nějak se s tím poperem, hlavně, aby se to vždy nezvrtlo v ten záchvat dušnosti při nachlazení, což znám tedy při laringitidě u toho staršího…