Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Kolik toho zničí… Podle toho, jak dobře chodí
Náš malej když začal chodit, tak než to pořádně natrénoval, občas padal, někdy zkoušel lézt po čtyřech. Na procházky chodí v teplákách nebo šusťákách, do města v riflích nebo manžestrákách.
Ještě právě nemám žádnou bundu, tepláky jsem už jedny jetý koupila, hodobóžový bundy mě lákají, přece jen se chci venku poprvé blejsknout a budu fotit ![]()
Ale nejsem marnotratná, vyrazíme teda v teplákovce ![]()
@Etcetera78 píše:
Dej mu něco, co se dobře peretepláky nebo jiné gatě, aby to bylo hlavně pohodlné, nebyla mu v tom zima, ani horko. Mikinu nabo bundu dle počasí, jestli máš bundu hodobóžovou, ve které se nemá válet po zemi, tak tu mu nedávej
No je teda fakt, že malá začínala chodit v létě, takže byla max. zaprášená ![]()
@pupyk hodobóžovouu bundičku mu den na focení a pak ho převlíkni
ale takhle jestli nemáš vysloveně nějakého dráčka, tak ono to první capání fakt není žádný adrenalin, ono batole udělá dva kroky a pak pět minut čumí na kamínek, pak udělá krok a čumí na vajgl v trávě,…a tak ![]()
A proč bys dítě neoblíkla jako sebe? Nebo ty budeš mít tričko a mikinu a dítěti oblečeš o dvě vrstvy navíc?
Ohledně špíny a potrhání - stejně na to musíš přijít sama, jak se tvoje dítě bude chovat venku. Moje se válí v každé kaluži, jiné spořádaně ťapká po chodníku.. oblíkám ho tak, aby mu bylo akorát a maximálně jde oblečení rovnou do pračky ![]()
Zvláštní dotaz, mám dojem že dneska už se musí každá hovadina pořešit na netu:-)) hele obleč ho jako do kočáru, on toho stejně moc nenachodí, kousek a bude utahaný, pokud nebude úplně mokro a hnusně tak bych neřešila žádné spešl oblečení, moje holka chodila furt v růžovým, akorát jsem začala víc prát:-)) botky kup nějaký přechodový nebo jarní.
Ho obleč jak do kočárku. Vždyť stejně udělá jen pár kroků a dáš ho zas tam nebo na ruku. Na klasické procházky, kdy bude normálně chodit si počkáš. Botky už nějaké jarní a když je prostě zima, tak dostane teplejší punčocháče nebo ponožky a zateplené kalhoty nebo kombinézu. Prostě to, co měl v kočárku + boty. ![]()
Zakladatelko,
obleč ho tak, jak sama uznáš za vhodné. Nakup nějaké tepláčky, teplákovky, rifle - pěkné oblečení se dá sehnat i v sekáči a za pár peněz ![]()
Na teplé boty už zapomeň, ty fakt kupovat nemusíš. Kup pevné jarní s pevnou patou, nejlépe ke kotníkům - pro začátek je to fakt potřeba. Okolo desáté, jedenácté dopoledne už u nás je cca 8-10°C, takže drobek nezmrzne
![]()
Jinak, pro začátek s sebou stejně ber kočár, prcek toho moc nenaťape, než si zvykne, takže bude napůl chodit a napůl se vozit ![]()
A jen tak mimochodem, děti už mám školního věku - 10 a 6 let, a oba dva mi s roztrhanými koleny chodí až teď ze školy
. Mám to na střídačku, jeden týden rozervaný kluk, druhý týden holka a to je na odstřel. Dneska už jsem mladou musela poslat do školy v teplákách
![]()
Zrovna dneska jsem ho vypustila poprvé na hřišti, je mu 9 měsíců a leze
Měl starší fleesovou kombinézu u které mě netrápí, že si zasere kolena a až bude hodně špinavá tak půjde do pračky..
Oblékám ho jako sebe normálně. Akorát pod tepláky mu dávám punčošky.. Nějak mě nikdy nenapadlo se někoho cizího ptát jak mám obléct svoje dítě ![]()
Nejde mi o boty ani kolik vrstev.
Spíš jestli bude děcko potrhaný nebo jen špinavý, jestli rifle nejsou škoda.
Kupuju vesměs jetý, tak abych toho neměla málo.
@Almira-Alm to nevadí, hlavně že tě napadlo odpovídat ![]()
@pupyk no podle mě to fakt moc řešíš. však uvidíš jak to půjde, mě teda holka nezničila nikdy nic ani na začátku chození ani teď, max chodí jak prasátko dom ale rozthaný nemáme nic. neřekla bych že začátky chození jsou taková megapohroma abys z toho měla mít nervy a řešit kolik. jak zjistíš že máte větší spotřebu koupíš rychle další, i z toho mmb to chodí vcelku rychle:-)) stejně jak jsem psala, uděláte pár kroků a dál povezeš na kočáru:-))
@pupyk - když ho necháš lozit, tak špinavé bude. Když půjdeš v suchu a jen po chodníku, tak max. si občas sedne na zadek, takže nic moc. Špína začne až později, až ti začne utíkat, přehrabovat kamínky, skákat do louží, hrát si hlínou atd. Zatím opravdu stačí oblečení, co má do kočárku. Později do přírody teplákovku a do města rifle. Roztrhané věci ti přinese až ze školky a školy.
Nas maly nicil teplaky dokud lezl. Doma mame koberce, takze mel teplaky na kolenou prodreny. Jinak ven oblekam teplaky, dziny, plataky.. No podle pocasi a taky podle toho kam jdeme. Spis pocitej, ze se maly zaspin, nez ze obleceni potrha.
@eetkikinka píše:
http://www.lidl.cz/…/nabidka.htm?…Mají i bundy. Peru jednou za čas, po návrat domů přejezdu vlhkou houbičkou a za 10 minut je to suché.
Zrovna toto bych určitě nekoupila. Je to naprosto neprodyšné. Tepláky bych te´d taky nedala. Spíš šusťáky, které se dají po příchodu jen otřít a nemusí se hned prát.