V kolik dát spát 15 m dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44198
30.6.10 11:38

Pokud vám to tak vyhovuje, není co řešit :wink:
U nás starší je typický skřivan - od miminka až doteď,stejně jako já..Ale teď, jak je teplo,déle světlo, chodí spát taky trochu později.
Mladší je typická sova, ale částečně jsem si ji „přeučila“, protože mě fakt nebavilo ponocovat s miminem, padala jsem na ústa dřív než ona, byla jsem nervozní a nevyspalá..Večer, i když nespím, chci mít svůj klid a ráno klidně vstanu kolem 6, i dřív.

Byly různá období, opravdu nevím, jak moc velký vliv mělo na mladší „přeučování“ nebo přirozený průběh, roční období. Všimla jsem si u obou dětí, že v zimě chodí spát dřív, spí celkově víc a v létě,když jsme déle a víc venku, méně.

Pokud vám to vyhovuje, neřešila bych to. Já ale trvám na tom, aby i v létě byly obě moje děti do 21. hodiny v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
30.6.10 11:38

Tak u nás se chodí spát pravidelně v 20 hod, malému je 22 měsíců a staršímu 5 let. Chodí zároveň spolu, a hned usnou. Ale to je na každým jak si určí ten svůj režim pro dítě. Teď v létě jak je dlouho světlo tak se některým dětem spinkat nechce. Já jsem ráda, že to u nás takto funguje aspoň už mám večer odpočinek :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
30.6.10 12:15

Jarda je slavík. Vstává mezi šestou sedmou, a v sedm večer už je utahaný jako kotě. Takže my prostě musíme počítat s tím, že příhezd domů maximálně do sedmi, a nebo naopak třeba až kolem osmé,a le s tím, že nám muís usnout v autě a pak ho rovnou přeneseme do postýlky.

Jo,a le znám i rodiče, jejichž dítě taky ponocuje a taky se budí pozdě ráno. To je podle mně prostě typ. Já bych si taky ráno pospapala s Jindříškem (ten spí dlouho), kdyby to šlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ploxi
30.6.10 13:15

Ahoj, Tomík má skoro 27 měsíců, po o spí 12:45 - 15:00, někdy míň, někdy víc, večer ukládáme v 19:30, neusne tedy hned, povídá si tam, ale to je jeho problém, já už mám klid !!! Ráno se budí v 4:30, dostane Sunar a pak zabere jeste tak většinou do 7:00, nám to tak naprosto vyhovuje :-)

• Citovat
  • Upravit
992
30.6.10 15:47

Ahoj Jani Nini, já jsem nečetla všechny příspěvky, ale to co píšeš, je jak přes kopírák u nás. Malej bude mít 14 měsíců a usíná kolem 21 - 21.30 hod. Dříve ho do postele nedostanu. Jsme venku do sedmi nebo do půl osmé do večera. Pak koupání, kaše, do toho se vrací náš táta domů, takže malej je jak z divokých vajec a pořád opakuje tata, tata. Pak dělám večeři nám a teprve kolem deváté začíná u nás být klidněji a malej začíná být unavený a jdeme spinkat. Zkoušela jsem ho tam dát i dříve, ale brečí, nechce se mu spát a jednou brečel až tak, že se pozvracel,tak to neřeším a chodí spát, jak jsem už psala nahoře. Často jezdíme taky k babičkám, kde mají bazén, a taky se vracíme kolem sedmé, osmé večer. Takže fakt stejné jako u Vás. Jestli Ti to takto nevadí, neřeš to. Já jsem zjistila, že malej usíná až když se stmívá, dříve mi neusne večer. tak pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
30.6.10 15:50

Jo,jestě jsem zapomněla, ráno vstává taky třeba až v půl desáté. Většinou se vzbudí v sedm na mlíko,vypije celou láhev a jak kdy, někdy už vstává, ale někdy jako dneska a včera, to znovu během minuty po dopití flaštičky zalomí a spí do půl desáté a já si jdu vklidu uvařit, nebo se dospat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.10 22:34

Malej si řídí spaní sám, nejde ho přinutit spát, když nechce.
Do postýlky ho dávám už ve 20 h a přesto usne až okolo 21-21:30 h (přes noc se hodně budí, ale to jiná kapitola) a vstává v 5h, pak přesun ke mě a dospání do cca 7 h.
9 měsíců mi vstával okolo 4.30 - 5 h a už neusnul a řádil, to byla hrůza :poblion:

Hodně se u nás usínání a vstávání řídí dle ročního období.

Spaní přes den jsem ale upravila, po roce chodí jen jednou po obědě a vydrží spát 2-3 h, to je oproti kouskovanému dopo a odpo spaní paráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
4.7.10 22:52

Já jsem se snažila malému po roce taky zavést jen jedno spaní, ale on to nevydrží a dopadlo to několikrát tak, že mi usnul vyčerpáním už v šest večer na gauči v obýváku uprostřed večerního jídla a pak se vzbudil za hodinu a blbnul do jedenácti. Takže máme dopol. spaní kolem desáté hodiny a pak odpol. spaní kolem 14 hodiny a pak chodí spát mezi 20 - 21.30 hod., jak je unavenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.10 23:10
Lakyna píše:
Já jsem se snažila malému po roce taky zavést jen jedno spaní, ale on to nevydrží a dopadlo to několikrát tak, že mi usnul vyčerpáním už v šest večer na gauči v obýváku uprostřed večerního jídla a pak se vzbudil za hodinu a blbnul do jedenácti. Takže máme dopol. spaní kolem desáté hodiny a pak odpol. spaní kolem 14 hodiny a pak chodí spát mezi 20 - 21.30 hod., jak je unavenej.

Dívám se, že malej má teprve rok, nám to trvalo cca 2 měsíce a usínal mi naopak dopoledne v kočárku, když jsme nějak jeli po desáté h, tak jsem nikam nejezdila, hráli jsme si doma (byla zima) a pomalu to přešlo v ten jeden dlouhý spánek po obědě.

U nás byl problém v tom, že když usnul dopoledne, tak jen na hoďku a pak odpoledne nechtěl často spát a vydržel klidně do osmi a byl neskutečně protivnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí