V kolik musí být doma vaše děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
12.2.23 18:59

Taky jsem od 15 let chodila na diskotéky a venkovní zábavy. Klidně jsem došla domů ve 3-4 h nebo pro nás otec jel v noci a vyzvedl nás. Ale dcera zatím v takové fázi není. Ještě pořád neví, jestli půjde na střední do kraje k našim nebo půjde na intr. Pokud vybere intr, tak bude mít přísnější podmínky, než má doma. Nebo bude denně dojíždět. A to nebude mít na takové záležitostí vůbec čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
12.2.23 19:01

To mi prijde dost brzo na 16 let. Synovi je 11 a kdyz ma dalsi den skolu, musi byt doma do 19. Kdyz neni skola, tak je to o domluve. Pohybuje se s kamarady jenom na nasem predmesti a ma zapnute locations v mobilu. Kdyz chce jit nekam dal aka kdyz bude k preprave potrebovat autobus, je to taky o domluve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
12.2.23 19:03

To je strasne.
Ona nechodi do kina, na zabavy, diskoteky?
Ja chodila i z brigady pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
@DandátkoP píše:
Ja treba nemohla :mrgreen:

Já měla pořád pocit, jak nás rodiče drží zkrátka, když pro mě otec jezdil ke kamarádce na oslavu o půlnoci a ostatní tam mohli zůstat, ale i tak jsem se slušně opila líbala s jedním kámošem než mi zazvonil telefon, že je otec před domem…

Teď když na to koukám zpětně, myslím, že rodiče zvolili zlatou střední cestu a já přežila bez potratu, otravy krve alkoholem a zkoušení tvrdých drog… takže asi dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
@welovefashion píše:
Jo někde jo ;) přemýšlím co všechno jsem já v těch 16 vyváděla:

Já už radši ne 😆

• Citovat
  • Upravit
33005
12.2.23 19:06

Do 18 h nemusí být doma ani moje sedmilete dítě. Když je u kamarádky, chodí domu tak na sedmou. Vyzvedáváme ji, nebo ji privede druhá maminka.
V šestnácti jsme si chodili po Praze sednout do kaváren, čajoven, občas hospod, do kina. Chodila jsem po škole na brigádu, jde jsem byla tak 16-20 h. Fakt po mě ani nikom ze spoluzaku nechtěl nikdo doma návrat do 18 h. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
12.2.23 19:06
@shadowbabe píše:
Já už radši ne 😆
:lol: A tak už na to má člověk po tolika letech nadhled :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
12.2.23 19:11

Do večeře (19) automat, na ohlášení do 21 (a chci vědět proč, kam, s kým - ale nijak to nekoriguju, prostě akceptuji informaci), na schválení do 23 (jenom výjimečně v pátek/sobotu, třeba když je nějaký koncert/divadlo, a s odvozem domů). Praha. Za mých mladých let jsem to měla podobně, dávala jsem teda vědět vždycky, a s příchody 20-21 nebyl problém… :)

Příspěvek upraven 12.02.23 v 19:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
12.2.23 19:12

Ve 14 jsem mohla byt venku přes tyden do 20 hodin automaticky, o vikendu dle domluvy do 22 nebo dyl. Časem se večerka přestala řešit.

pokud nema problémy s plněním povinností, tk proč to tak hrotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
12.2.23 19:16
@welovefashion píše:
Jo někde jo ;) přemýšlím co všechno jsem já v těch 16 vyváděla :lol:

tvl, tk jestli se nám tohle na dětech vrátí, tak to potěš koště teda, to ani večerka 19 hodin nepomůže :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
12.2.23 19:18

V 18 doma, v 19 večerníček a v půl osmý spát :mrgreen:

Děti mám o dost mladší (11 a 13) a kroužky jim končí i ve 20 hodin. A jinak je to na domluvě, kdy mají být doma. Zatím nemají moc tendenci někde courat, ale když už jo, tak ve všední dny chci, aby byli doma do 19, před víkendem do 20. Ale jak píšu, záleží na domluvě a když třeba měli táborák se skautem, tak přišli po 22.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2778
12.2.23 19:36

Já myslela, že tahle omezení jsou pro prvostupňové děti…moje holky chodily domů, kdy chtěly, bylo-li to po vzájemné dohodě. Nejmladší je 10 a taky chodí s kamarádkama i později - i většina jejích kamarádek může být doma do osmi. Pravda, že tady je bezpečno a klid a chodí jenom po okolí.
Sama jsem jsem od 14 jezdívala na vandry, takže jsem ani domů nedorazila (plánovaně)…a normální bylo být doma do půl desáté nebo do desíti, když byla škola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.23 19:47

A do kolika hodin mohou vaše děti volat s kamarády?

• Citovat
  • Upravit
74217
12.2.23 19:49
@Anonymní píše:
A do kolika hodin mohou vaše děti volat s kamarády?

To vůbec neřeším. Pravdu? Ani nevím, že si volají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.2.23 19:53

LP

@Anonymní píše:
Dobrý den, mám 16 letou dceru a má řeči na čas příchodu domu. Doma musí být do 18h, v lete do 20-21h. Prý musí být doma strašně brzy. Děláme to proste i z důvodu bezpečnosti. V lete může být dyl, jelikož je dyl světlo. Až bude jaro a bude světlo dyl, bude moct být třeba do 19h.

Mám syna, takže je to jednodušší.. záleží na situaci. Občas se stane, že mi ten pakůň v 8 večer napíše, že o půlnoci bude v Ostravě nějaký mimořádný vlak, zda ho může jít vyfotit :P :lol: jako trnu, ale pustím. V létě byl sám na vandru, to mu bylo čerstvých 16. Pak na festivalu, tam tedy makal. U té holky bych se bála mnohem víc :think: ale zase já sama v 15 běžně chodila do rockace v sousedním městě a návrat byl ranním vlakem v 5 :mrgreen:

Příspěvek upraven 12.02.23 v 19:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect