V kolika jít k zubaři ?

13794
23.6.09 11:28

V kolika jít k zubaři ?

Ahoooj,

možná je to hloupý dotaz, ale mám první mimčo, má už tři zuby a vůbec nevim v kolika jít k zubaři nebo kdy a asi nejspíš k mýmu zubaři, že ?
děkuji za odpovědi a rady …

Ještě mimochodem od kolika používat pastu ??? a jakou ? Malej jí určitě v 11. měsících nebude umět vyplivnout, tak nějakou která se dá polknout ? Prý se dělá …

Tak díky : )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
892
23.6.09 11:57

ahoj, my jdeme k zubaři za 14dní :-) když jsem se objednávala na preventivni prohlídku, tak jsem si řekla že se radši hned zeptám, jestli vezme i malýho, abych kdyžtak měla čas shánět jiného zubaře, no a ona řekla, ať ho rovnou vezmu s sebou :-) no spíš myslím, že to zatím bude aby si zvykl a tak, nedovedu si představit, jak by mu prohlížela zoubky, že by otevřel tlamičku na povel :-)
jinak tuším, že v zubním průkazu je první prohlídka v roce, nebo roce a půl, teď nevím jistě
my zatím čistíme bez pasty takovým tím gumovým kartáčkem a spíš je to takový symbolický :-), ale máme vzoreček dětské pasty elmex z porodnice, tak asi začneme s tou, taky jsem viděla od veledy, kde bylo napsáno, že se může polykat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
23.6.09 12:07

Ahoj, mě bylo řečeno, že na „opravdovou“ prohlídku se chodí kolem 3.roku věku. Jinak čistíme Weledou, nepění a může se polykat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
23.6.09 12:34

Tak nevím o tom,že by dítě mělo jít k zubaři až ve třech letech,má se jít k zubaři hned,jak dítěti vyrostou zoubky,tím myslím třeba jen dva.Dr. vysvětlí jak pečovat o chrup.Mladší holka měla v 10.měsících 10 zubů,tak jsem s ní šla na první kotrolu a dr. mi právě tohle řekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Efa
208
23.6.09 12:36

My byli na 1. prohlidce nekdy v roce, protoze uz mel krome 2 stolicek vsechny zuby. A pastu jsme zacali pouzivat od roku a pul, jinak ji totiz vyplivoval. Mame od Nanedent, da se sehnat snad i v CZ v lekarne, zatim bez floru, protoze bere tabletky s florem.

""http://tac.families.com/ezb/1047042.png:http://tac.families.com/ezb/1047042.png /> ""http://tac.families.com/ezb/1186764.png:http://tac.families.com/ezb/1186764.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
23.6.09 12:50

Ahoj,

k zubari chodime na pravidelne prohlidky kazdeho pul roku dle zubniho prukazu, ktery je soucasti zdravotniho prukazu ditete. Myslim, ze porpve jsme na „prohlidce“ byli v pul roce? Zuby cistime pastou od cca roku, mame Elmex, neplive ji doted.
Chodime k moji zubarce, jestli dite vezme do pece jsem se ptala behem tehu - tam jsou nejake prohlidky navic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
23.6.09 13:26

My jsme byly v 10. měsících, ale to jen proto, že jsem šla sama ze sebou a dr. vzala rovnou i ji. Jinak bych s ní šla až v roce. Teď jsme byly podruhé v roce a půl. V knížečce, kterou nosíme k dětské dr je i sešitek o zubních prohlídkách, tam je napsáno kdy by se mělo chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
23.6.09 13:29

AHoj,
my brali Lukáška s sebou,když jsme šli na preventivní prohlídku. A na začátku června jsem objednala i jeho, Zvládl to v pohodě. Čistím mu zuby Elmexem

• Citovat
  • Upravit
2649
23.6.09 13:46

Se starším jsme byli poprvé, když měl cca 2 roky a dohromady 10 zubů :-)
Od té doby chodíme pravidelně co půl roku. V těch 2 letech to bylo v pohodě, normálně otevřel pusu a nechal si zoubky prohlídnout.
S mladším plánuju taky kolem 2 let, teď má 6 zubů a pusu by na zubaře 100 % neotevřel, maximálně by ho pokousal. A čistíme Parexylem.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
23.6.09 14:06

Ahoooj,
tolik ohlasů jsem ani nečekala, tak moc děkuji za rady a tipy !

jaruna taky jsem právě slyšela, že i když jsou jen dva zoubky, tak by se mělo jít …

Je pravda, že u průkazky malého je i ten zubní průkaz a taky je pravda, že jsem na něj zapomněla ani se do něj nekoukla :oops: 8O !

Já mám zrovna také čas na preventivku, tak se hned poptám i na malého, doufám, že mi ho vezmou, jen nevim jak bude reagovat, je to takovej malej strašpytel co se týče cizích lidí a ještě nějaké pomůcky v ruce nooo to jsem na to zvědavá ,… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
23.6.09 14:36

1. preventivní prohlídka je v roce. A pak dalšího půl roku. Stačí se zeptat u dětského stomatologa. Jinak co se týká zubní pasty, tak u úplně malých dětí stačí zoubky jen mírně stírat měkkým kartáčkem bez pasty. U těch asi ročních pak použít malé množství pasty. Pokud ho dítě nevyplivne (syn začal pastu vyplivovat až kolem druhého roku), tak se nic neděje, protože se jí dává skutečně málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
24.6.09 00:59

Marcelko , moje zubařka mi řekla, že by se mělo jít hned jakmile vyrostou první zoubky. Zřejmě při tom vysvětlí, jak o dětský chrup pečovat, apod. Taky si aspoň dítě začne zvykat, že tam bude pravidelně chodit a nebude se později zubaře bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
24.6.09 03:18

A mně zas zubař říkal, že přijít, až dítko dobrovolně otevře pusu. Že mu tam sice podle brožurky chodí maminky s ročními dítky, ale že to bývá k ničemu, i když je samozřejmě nevyhodí.
Ale na zvykačku to nevadí, já byla po domluvě se synem až ve dvou letech, to si tam jen pohrál a o čtvrt roku později na skutečnou prohlídku (no, prohlídku, jenom otevřel pusu, ale byla jsem hrda :lol: ).
Největší kumšt najít dítěti zubaře a kvalitního k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
24.6.09 08:19

Ono je to asi taky jak kde… Zrovna včera mi říkala kamarádka, že její známá byla u zubaře s prckem až ve dvou letech a že dostala pěkně vynadáno… Tak asi radši budu za blbce, kdyžtak no :D !

Já jen doufám, že ho vezme můj zubař, je to hrozně dobrej zubař, ale už pár let nepřibírá vůbec, tak uvidíme no …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
24.6.09 13:31

Ahojky, my jsme byli s Eliškou orvně u zubaře v roce a pak normálně každý půl rok. Zoubky čistíme Elmexem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.