Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoooj,
možná je to hloupý dotaz, ale mám první mimčo, má už tři zuby a vůbec nevim v kolika jít k zubaři nebo kdy a asi nejspíš k mýmu zubaři, že ?
děkuji za odpovědi a rady …
Ještě mimochodem od kolika používat pastu ??? a jakou ? Malej jí určitě v 11. měsících nebude umět vyplivnout, tak nějakou která se dá polknout ? Prý se dělá …
Tak díky : )
ahoj, my jdeme k zubaři za 14dní
když jsem se objednávala na preventivni prohlídku, tak jsem si řekla že se radši hned zeptám, jestli vezme i malýho, abych kdyžtak měla čas shánět jiného zubaře, no a ona řekla, ať ho rovnou vezmu s sebou
no spíš myslím, že to zatím bude aby si zvykl a tak, nedovedu si představit, jak by mu prohlížela zoubky, že by otevřel tlamičku na povel ![]()
jinak tuším, že v zubním průkazu je první prohlídka v roce, nebo roce a půl, teď nevím jistě
my zatím čistíme bez pasty takovým tím gumovým kartáčkem a spíš je to takový symbolický
, ale máme vzoreček dětské pasty elmex z porodnice, tak asi začneme s tou, taky jsem viděla od veledy, kde bylo napsáno, že se může polykat
Ahoj, mě bylo řečeno, že na „opravdovou“ prohlídku se chodí kolem 3.roku věku. Jinak čistíme Weledou, nepění a může se polykat.
Tak nevím o tom,že by dítě mělo jít k zubaři až ve třech letech,má se jít k zubaři hned,jak dítěti vyrostou zoubky,tím myslím třeba jen dva.Dr. vysvětlí jak pečovat o chrup.Mladší holka měla v 10.měsících 10 zubů,tak jsem s ní šla na první kotrolu a dr. mi právě tohle řekl.
My byli na 1. prohlidce nekdy v roce, protoze uz mel krome 2 stolicek vsechny zuby. A pastu jsme zacali pouzivat od roku a pul, jinak ji totiz vyplivoval. Mame od Nanedent, da se sehnat snad i v CZ v lekarne, zatim bez floru, protoze bere tabletky s florem.
""http://tac.families.com/ezb/1047042.png:http://tac.families.com/ezb/1047042.png /> ""http://tac.families.com/ezb/1186764.png:http://tac.families.com/ezb/1186764.png
Ahoj,
k zubari chodime na pravidelne prohlidky kazdeho pul roku dle zubniho prukazu, ktery je soucasti zdravotniho prukazu ditete. Myslim, ze porpve jsme na „prohlidce“ byli v pul roce? Zuby cistime pastou od cca roku, mame Elmex, neplive ji doted.
Chodime k moji zubarce, jestli dite vezme do pece jsem se ptala behem tehu - tam jsou nejake prohlidky navic.
My jsme byly v 10. měsících, ale to jen proto, že jsem šla sama ze sebou a dr. vzala rovnou i ji. Jinak bych s ní šla až v roce. Teď jsme byly podruhé v roce a půl. V knížečce, kterou nosíme k dětské dr je i sešitek o zubních prohlídkách, tam je napsáno kdy by se mělo chodit.
AHoj,
my brali Lukáška s sebou,když jsme šli na preventivní prohlídku. A na začátku června jsem objednala i jeho, Zvládl to v pohodě. Čistím mu zuby Elmexem
Se starším jsme byli poprvé, když měl cca 2 roky a dohromady 10 zubů ![]()
Od té doby chodíme pravidelně co půl roku. V těch 2 letech to bylo v pohodě, normálně otevřel pusu a nechal si zoubky prohlídnout.
S mladším plánuju taky kolem 2 let, teď má 6 zubů a pusu by na zubaře 100 % neotevřel, maximálně by ho pokousal. A čistíme Parexylem.
Martina
Ahoooj,
tolik ohlasů jsem ani nečekala, tak moc děkuji za rady a tipy !
jaruna taky jsem právě slyšela, že i když jsou jen dva zoubky, tak by se mělo jít …
Je pravda, že u průkazky malého je i ten zubní průkaz a taky je pravda, že jsem na něj zapomněla ani se do něj nekoukla
!
Já mám zrovna také čas na preventivku, tak se hned poptám i na malého, doufám, že mi ho vezmou, jen nevim jak bude reagovat, je to takovej malej strašpytel co se týče cizích lidí a ještě nějaké pomůcky v ruce nooo to jsem na to zvědavá ,… ![]()
1. preventivní prohlídka je v roce. A pak dalšího půl roku. Stačí se zeptat u dětského stomatologa. Jinak co se týká zubní pasty, tak u úplně malých dětí stačí zoubky jen mírně stírat měkkým kartáčkem bez pasty. U těch asi ročních pak použít malé množství pasty. Pokud ho dítě nevyplivne (syn začal pastu vyplivovat až kolem druhého roku), tak se nic neděje, protože se jí dává skutečně málo.
Marcelko , moje zubařka mi řekla, že by se mělo jít hned jakmile vyrostou první zoubky. Zřejmě při tom vysvětlí, jak o dětský chrup pečovat, apod. Taky si aspoň dítě začne zvykat, že tam bude pravidelně chodit a nebude se později zubaře bát.
A mně zas zubař říkal, že přijít, až dítko dobrovolně otevře pusu. Že mu tam sice podle brožurky chodí maminky s ročními dítky, ale že to bývá k ničemu, i když je samozřejmě nevyhodí.
Ale na zvykačku to nevadí, já byla po domluvě se synem až ve dvou letech, to si tam jen pohrál a o čtvrt roku později na skutečnou prohlídku (no, prohlídku, jenom otevřel pusu, ale byla jsem hrda
).
Největší kumšt najít dítěti zubaře a kvalitního k tomu.
Ono je to asi taky jak kde… Zrovna včera mi říkala kamarádka, že její známá byla u zubaře s prckem až ve dvou letech a že dostala pěkně vynadáno… Tak asi radši budu za blbce, kdyžtak no
!
Já jen doufám, že ho vezme můj zubař, je to hrozně dobrej zubař, ale už pár let nepřibírá vůbec, tak uvidíme no …
Ahojky, my jsme byli s Eliškou orvně u zubaře v roce a pak normálně každý půl rok. Zoubky čistíme Elmexem ![]()