V kolikátém měsíci teda jsem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4961
7.9.12 15:12

Prostě jsi jako my :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: v únorňátkách v pátém měsíci :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
7.9.12 15:14
@Jůlinka T. píše:
Prostě jsi jako my :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: v únorňátkách v pátém měsíci :lol: :lol: :lol:

jo to vím že v únoru, to jediný vím :lol: né budu se řídit podle ty tabulky jak mi dala Radunka, to mi totiž jinak vychází podle mých propočtů :lol:

• Citovat
  • Upravit
4961
7.9.12 15:22

@mončís Není mi jasné co potřebuješ ještě vědět??? Já jsem měla poslední MS 27.4.,tudíž jsme na tom skoro stejně. Dneska jsem 19+0tt a ty jsi 18+5tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
7.9.12 15:24
@Jůlinka T. píše:
@mončís Není mi jasné co potřebuješ ještě vědět??? Já jsem měla poslední MS 27.4.,tudíž jsme na tom skoro stejně. Dneska jsem 19+0tt a ty jsi 18+5tt

už nic…

• Citovat
  • Upravit
620
7.9.12 15:49
@Radunka píše:
Pomocná tabulka

Tak to mi příjde jako nejpřehlednější. Na lunární bych to určitě nepočítala - mezi lidmi je rozšířené, že těhotenství trvá 9 měsíců (a když to budeš počítat na 10, bude to zmateté budeš jako pořád popředu) a vypadat blíž k porodu než ve skutečnosti budeš. Ano, nejpřesnější jsou týdny, ale pro zjednodušení jsou kalendářní mesíce přehledné.

Mimochodem při prvním těh. jsem se na to ptala gyn. sestry, nebyla mi schoná odpovědět ve kterém měsíci jsem, fakt to nespočítala. Takže v klidu, jsou zmatení i zdravotníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
7.9.12 15:53
@Tamaris píše:
Tak to mi příjde jako nejpřehlednější. Na lunární bych to určitě nepočítala - mezi lidmi je rozšířené, že těhotenství trvá 9 měsíců (a když to budeš počítat na 10, bude to zmateté budeš jako pořád popředu) a vypadat blíž k porodu než ve skutečnosti budeš. Ano, nejpřesnější jsou týdny, ale pro zjednodušení jsou kalendářní mesíce přehledné.Mimochodem při prvním těh. jsem se na to ptala gyn. sestry, nebyla mi schoná odpovědět ve kterém měsíci jsem, fakt to nespočítala. Takže v klidu, jsou zmatení i zdravotníci.
když se mě kamarádky zeptaj v kolikátým jsem tak jim řeknu 18 týden, samozřejmě že neví takže to přepočítávám na měsíce naše kalendářní, jen jsem byla zmatená že podle těch lunárních sem moc ve předu. Ale už mi to bylo vysvětleno a lunární hážu za hlavu :)
  • Citovat
  • Upravit
393
7.9.12 16:16

@Eva 13 šikulka:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
7.9.12 16:18

@mončís Jasně, ta tabulka bude fungovat a taky jinak vyjádřeno cca 4,5týdne = 1 měsíc. Protože 40 týdnů těhotenství chceme vyjádřit v 9ti měsících :-) tak nějak jsem se k tomu dopočítávala a nestačila se divit, že moje mamka mi to nebyla schoná vysvětlit a ani ta sestra na gynekologii :-) což mi přišlo vtipné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13812
7.9.12 17:04

Já jsem si to taky počítala pro sebe tak, že když byla poslední MS třeba 2.6., tak každého druhého jsem byla v dalším měsíci. Když to je potřeba vyjádřit přesně, tak se to udává po těch týdnech, když jen tak přibližně, tak tam těch +- pár dní u toho měsíce nehraje roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14688
7.9.12 18:32

Jsme na tom podobne. Ja mela posledni ms 28.4., dnes jsem 18+6. Paty mesic. A TP dle ms mam v prukajde 2.2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí