Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Náhodný host vidíš mě třeba netrápí prsa ale mám postavu hrušky takže mě trápí jiná část těla
a samozřejmě když na to někdo udělá narážku tak mě to teda pěkně žere ![]()
@Náhodný host píše:
Tak nevím, asi je dost žen, co nemají to „zdravé sebevědomí“. Zvláště co mají malá prsa, tak jí může být nepříjemné, že ji vidí její syn. Nebo různé vycpávají podprsenky, push-up ap., to je projev zdravého sebevědomí. A co mají velká prsa, tak zas se tím někdy rády chlubí. Prostě to tak já, nedramatizoval bych to.
prave, ja jsem presvedcena, ze kdyz syn vidi obcas matku nahou a matka je v pohode, vznikne v nem do budoucna pocit, ze zeny jsou ruzne a muzum se libi ruzne zeny a netreba se hroutit ani na jedne strane, kdyz mam prsa vetsi nebo mensi, penis vetsi nebo mensi, boky sirsi nebo uzsi atd. Takze pokud by mi syn rekl napr, ze mam ty dudy nejak velky, kontruju tim, ze memu chlapovi se to libi, a jestli jemu ne, at si najde holku s mensima.
Je skoda, ze se lidi za sva tela stydi, zpracovani modou vykoukanou z bulvaru. Pritom realne preference v tomto smeru jsou velmi ruzne.
@Ravedd píše:
@Náhodný host vidíš mě třeba netrápí prsa ale mám postavu hrušky takže mě trápí jiná část tělaa samozřejmě když na to někdo udělá narážku tak mě to teda pěkně žere
Přitom to je nejběžnější typ ženské postavy, asi nejvíc ženská postava. Určitě ne chlapecký typ nebo typ jablko, což je zas mužský tvar - hubené nohy, malý zadek ale břicho a celkově silná horní část postavy. Dospělý chlap přitom ví, že žena má zpravidla širší boky, u docela útlá je přes boky vždy trošku sirší než by byl typický muž. Tady se diskutovalo o prsou, ale víc mužů asi zajímá zadek ženy. Pohled na klín muže vzruší taky, ale obvykle víc ho vydráždí pohled na ženský zadek. I když je hubenější, tak když je žensky tvarovaný. Pokud je ženská bez zadku, moc tenké nohy, tak to dosti chlapům vadí. Větší zadek zdaleka tak nevadí, nelze brát za normu módu, kde výběr modelek dělají homosexální muži, ti mají jiný vkus. Často to je je, že žena má postavu - velká prsa i velký zadek. To je v pořádku, stejně jako štíhlejší, malá prsa a malý zadek, pokud není vychrtlina, taky nevadí. ideál vůbec není velká prsa štíhlá postava, malý zadek. Ani není zásadní problém, kde prsa jsou menší a zadek velký, tj. střední prsa a velký zadek nebo větší zadek a malá prsa. Taková žena může být celkově hezčí než ta typu Angelina Jolie, tj. velká prsa, malý zadek.
@Anonymní píše:
prave, ja jsem presvedcena, ze kdyz syn vidi obcas matku nahou a matka je v pohode, vznikne v nem do budoucna pocit, ze zeny jsou ruzne a muzum se libi ruzne zeny a netreba se hroutit ani na jedne strane, kdyz mam prsa vetsi nebo mensi, penis vetsi nebo mensi, boky sirsi nebo uzsi atd. Takze pokud by mi syn rekl napr, ze mam ty dudy nejak velky, kontruju tim, ze memu chlapovi se to libi, a jestli jemu ne, at si najde holku s mensima.
Je skoda, ze se lidi za sva tela stydi, zpracovani modou vykoukanou z bulvaru. Pritom realne preference v tomto smeru jsou velmi ruzne.
Tak v které rodině syn matku někdy nezahlédne. A že má velká prsa, to vidí i bez toho, aby byla nahá, podobně velká zadnice, to se taky neschová. U prsou ale vidí rozdíl, přece jen v podprsence vypadají jinak, než když visí a zas jinak, než když žena leží u vody…
@Náhodný host presne tak, proto myslim, ze ta realita nezkreslena pushupkou a pod mu neuskodi, ale naopak.
Já jsem obecně celkem stydlivá a ani se mi moc nelíbí, když by mě okukovaly ostatní chlapy, protože většinou to doprovází blbé komentáře, což nemám ráda. Nevím proč, ale kdyby mě nějaký jiný chlap, než manžel viděl nahou, tak bych se necítila dobře a bylo by mi to blbé i vůči manželovi. Před synem se ale nestydím a nevadí mi, když mě uvidí nahou. Nedělám z toho problém jako některé mé kamarádky a neřeším to, jestli syn někdy viděl moje prsa, odhalený klín nebo holý zadek, beru ho trošku jinak, hlavně proto, že vím jaký je.
@ Anonymní
Chápu tě, je to takové jiné. Jak jsem šla ze sprchy a potkala syna nahá, tak je to taková realita pro něho. Tohle asi syn ve filmu nebo v televizi neuvidí, tam když půjde/bude nahá žena, tak bude mít pevné pěkné dvojky, co se ani nehnou a bude to vypadat jak na modelingové přehlídce. Něco jiného je pak potkat nahou mámu ze sprchy a vidět, jak jí obrovské pětky prsa, co nejsou úplně dokonale pevné, skáčou na všechny strany. Ale takový moment by ničemu neměl vadit, myslím si, že mám celkem pěknou postavu, takže to synovi snad ženské tělo nijak neznechutilo. ![]()
Neboj, tvého syna to určitě časem přejde, jako ten můj taky není úplný svatoušek, taky mě občas pozlobí. ![]()
Ale jinak je to zlato, nikdy mi nelže a vím, že mu můžu ve všem věřit. To si myslím, že moc matek se syny nemá takový pěkný vztah a ani snad nevěří, že je to možné, viz. moje kamarádka. Vyprávěla jsem jí, jak je můj syn hodný, že když jsem přišla ze zahrady spálená z vedra a sedla si za synem do obýváku na gauč k televizi, tak mi nabídl, jestli nechci natřít krk a ramena, že to mám docela červené. Měla jsem jen tričko bez podprsenky a syn se ptal, jestli mi může sundat tričko, ať to může pořádně natřít. Zase, jelikož ho znám a vím jaký je, že je hodný a ne nějaký střelený puberťák, co by mě tam chtěl blbě okukovat, tak jsem bez problému souhlasila. Syn mi natřel krk a ramena, já jsem tam před ním seděla nahoře bez a neviděla jsem v tom nic divného. Když jsem to říkala kamarádce, ta to hned převrátila, že jsem blbá, že mě tam syn chtěl koukat na prsa a chytře využil příležitosti. Opravdu nechápu, kam se to dnes dostalo, že všechno je špatně a i blbé natření spálenin od slunce je někdo schopný si takto převrátit.
Příspěvek upraven 29.07.19 v 12:22
@Náhodný host no já se s tím smířila a nevadí mi to i když v pubertě to bylo náročný
a většinu času jsem v pohodě ale tak třikrát do roka tu máme na návštěvu manžela bráchu je to rodina takže přestat se s takovým chlapem není úplně možný
a když se ukáže a mezi dveřma mi řekne co to zase máš za kalhoty vždyť v nich vypadáš že máš větší pr.del než normálně tak to prostě člověka shodí
![]()
@Anonymní píše:
Víš co ono je to těžký člověk sám o sobě je tvor který je hodně nespokojený a chce co mají ostatní. K tomu nám ze všech stran cpou jak máme vypadat, jak se oblikat atd. A k tomu se ještě pohybovat ve společnosti kritických lidí kteří nemají problém si z nedostatku druhyho dělat srandu a pak je sebevědomí na nule. Mám kamarádku je hubená a měla ke svojí postavě na první pohled velký prsa. A to civeni chlapů a jejich kecy
jenže pak se dostala do společnosti většího množství chlapů(v práci) a i když neměla výstřih chlapi jí neustále civěli na prsa, když s nima mluvila ani jeden jí nekoukal do obličeje a ke všemu na ní pořvávali věci jako dobrý kozy, můžu si sáhnout, ukážeš mi je? Tak si je nechala zmenšit aby měla klid ![]()
@Ravedd píše:
@Náhodný host no já se s tím smířila a nevadí mi to i když v pubertě to bylo náročnýa většinu času jsem v pohodě ale tak třikrát do roka tu máme na návštěvu manžela bráchu je to rodina takže přestat se s takovým chlapem není úplně možný
a když se ukáže a mezi dveřma mi řekne co to zase máš za kalhoty vždyť v nich vypadáš že máš větší pr.del než normálně tak to prostě člověka shodí
![]()
Víš co ono je to těžký člověk sám o sobě je tvor který je hodně nespokojený a chce co mají ostatní. K tomu nám ze všech stran cpou jak máme vypadat, jak se oblikat atd. A k tomu se ještě pohybovat ve společnosti kritických lidí kteří nemají problém si z nedostatku druhyho dělat srandu a pak je sebevědomí na nule. Mám kamarádku je hubená a měla ke svojí postavě na první pohled velký prsa. A to civeni chlapů a jejich kecy
jenže pak se dostala do společnosti většího množství chlapů(v práci) a i když neměla výstřih chlapi jí neustále civěli na prsa, když s nima mluvila ani jeden jí nekoukal do obličeje a ke všemu na ní pořvávali věci jako dobrý kozy, můžu si sáhnout, ukážeš mi je? Tak si je nechala zmenšit aby měla klid
to bych radsi zmenila praci.
@me57h píše:
Spíše naopak, díky své důsledné výchově toho holky do života dostanou hodně.
Jo hlavně co nejdál od matky. A příklad co nemají dělat
@Anonymní píše:
to bych radsi zmenila praci.
Jenže někdy to prostě nejde práce bylo málo, sama s dítětem a když už by našla tak na směny a bez hlídání na směny nemohla když měla 3lety dítě a svým způsobem jí chápu protože si s tím docela užívala celý život a tohle byla asi poslední kapka
@Anonymní píše:
Tak to buďte ráda, že máte ještě takového syna. Mému synovi je 15, ale je to bohužel zatím spíš ten druhý případ chování.
V koupelně jsme většinou každý sám soukromě, ale taky se občas stane podobný případ, že někdo na někoho narazí, to se ve společné domácnosti může stát. Bohužel jsem taky zažila podobnou situaci, že jsem procházela z vany nahá přes byt v domnění, že jsem sama doma. Bohužel syn skončil ve škole dřív kvůli odpadlé hodině a to je zákon schválnosti, že jsem ho samozřejmě potkala úplně nahá. Taky jsem to brala s rezervou a neutíkala jsem s křikem pryč, ale normálně prošla kolem něho. Ale jak jsem psala, bohužel můj syn je typický puberťák a neodpustil si blbé poznámky. Když mi řekl „Kurv* mami, ty máš teda obrovské ty kozy, to je fakt síla, jo mimochodem pěknej bobr“, tak mě to dost mrzelo.Snad x-krát jsme mu s manželem domlouvali, jak se má chovat k ženám atd., ale bohužel je to všechno k ničemu.
Takové komentáře bych brala s nadhledem. Já jsem také potkala syna (se kterým šije puberta), když jsem procházela nahá přes chodbu a samozřejmě si neodpustil blbé narážky typu: " jžš mami, ty máš tak neskutečně obrovské kozy, to je hrůza, ty musíš mít snad šestky". Samozřejmě mi to v tu chvíli bylo líto, ale pak si vždy řeknu, že je to jen blbý puberťák, hlavně že manželovi se pořád líbím. Myslím, že v 95% případů, když syn v pubertě potká nahou matku, tak si neodpustí hloupé průpovídky, tak to prostě je.
@terka715 píše:
Takové komentáře bych brala s nadhledem. Já jsem také potkala syna (se kterým šije puberta), když jsem procházela nahá přes chodbu a samozřejmě si neodpustil blbé narážky typu: " jžš mami, ty máš tak neskutečně obrovské kozy, to je hrůza, ty musíš mít snad šestky". Samozřejmě mi to v tu chvíli bylo líto, ale pak si vždy řeknu, že je to jen blbý puberťák, hlavně že manželovi se pořád líbím. Myslím, že v 95% případů, když syn v pubertě potká nahou matku, tak si neodpustí hloupé průpovídky, tak to prostě je.
Bohuzel je. Ale holky, Vy to mate jeste dobre. Horsi je to u zen, ktere nejsou tak dobre vybaveny nahore, coz je muj pripad - mam male dvojky.
Takze kdyz jsem naha potkala syna ja, tak mi rikal, ze mam dobre lentilky…
A takova narazka me bolela docela dost.
Já jsem kdysi pracovala ve školství, jeli jsme na lyžák a tehdy u autobusu dostala jedna maminka hysterický záchvat, že její dcera se musí zásadně sprchovat v kalhotkách a podprsence a paní třídní učitelka na to musí dohlížet, aby ji nějaká spolužačka nezahlédla nahou. Protože oni si na tom doma přísně zakládají!!
Skončilo to tak, že sama holka přišla za paní učitelkou hned co autobus odbočil za roh, že se bude chodit sprchovat úplně normálně, jen mamince řeknou, jak se sprchovala ve spodním prádle a v tričku.
@me57h píše:
Jenže co mám dělat, nechat je zvlčet? Obě jsou drzé, přechytralé puberťačky, které si vážně nevidí do úst.. Starší se navíc poslední dobou chová vyloženě divně, takže už začínám nabývat podezření, že v něčem jede, takže kontrola je na místě. A syn rozmazlený není, je to úplně normální chlapeček![]()
NO, podle toho, jak se tady prezentuješ bych řekla, že ten, kdo se u vás chová divně, jsi ty. A v tvém případě je to slovo „divně“ ještě hodně milosrdné. Ale dělej, jak myslíš, každej si pak v životě neseme plody svého jednání. Nedovol skoro dopělé holce zavřít se v pokoji a klidně nech dvouletého kluka, aby jí beztrestně kramařil v jejích věcech a ona proti tomu nesměla říct ani ň. (Psala jsi v jiné diskusi). Podle tebe je to asi naprosto normální způsob soužití v rámci rodiny. To, že je to katastrofálně špatně, nejsi schopná vidět a možná to uvidíš až věkově víc dozraješ, případně až budeš konfrontována s tvrdou realitou - až budou tvoje dcery jednou dospělé, žít s partnery, mít děti - a ty je neuvidíš, protože ony nebudou mít zájem svoje děti vystavovat kontaktu s tebou. A já bych se jim ani nedivila.