V noci nespíme...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5907
9.7.10 18:00

Kamarádka má tak hyperaktivní dítko,v 6ti měsících jim taky stála.Snažit se unavit,ale věřím,že to musí být dosti těžké.To spaní přes poledne,my spíme taky už jen jednou a 1hod.-máme 13M.Večer chodíme okolo 18,a padne za vlast,my tedy spíme celou noc.Zkus toho Estevila,já tak taky začínala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
9.7.10 19:10

Promiň, trošku mi to přijde, jako kdyby to psal chlap - tatínek? Tím nechci říct, že yb to bylo špatně, jen si nejsem jista, zda by máma, která byla těhotná 42 tt. (je to možné) psala, porodila v 9,5 měsíci ..... a pak by to nebylo kvůli abnormálním pohybům, ale kvůli nomrálnímu přenášení, že jo …

Další věc - pokud máš už páté dítě, proč jsi tak mimo z toho, že dítě v šesti měsících nespí v celku, budí se v noci, atd.? Jindra sice spí celou noc od tří měsíců, taky se tím chlubím, kudy chodím, prootže Jára ještě loni na podzim klidně hodinu v noci nespal, lezl a skákal po postýlce a dokázal blbnout a řvát tak dlouho, dokud jsme si s ním prostě nehráli, a nebo ho neseřezali ..... (přeháním, ale „výtku“ obdržel … ). Noc pro něj bylo od devíti večer do pěti ráno. V půl roce už si přesně nončí režim nepamatuju, ale vím, že jsem zhubla asi 15 kilo, takže jsem s ním toho moc nenaspala …

O chození v 6 měsících jsem ještě neslyšela, ale v 9 měsících jo, takže třeba je prostě hyperaktivní a nemůže být v klidu ani v noci a ve spánku …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
9.7.10 19:30

To co psala Panuška je náš případ vytrvej a nedávej ho do chodítka to hlavně, proto ti taky chodí.Chodítko až u staršího dítěte veř mi měla jsem to samé. Jinak já to co píšeš ty měla ještě horší a dneska je malé rok pryč a pořád nespí celou noc. Do 3 let se vyvíjí spánková část mozku takže některé děti spí a jiné zase ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
9.7.10 19:36

Ja bych rekla, ze pani bude trosku starsi rocnik, mozna uz pres 40 a driv se asi moc neuvadely tydny tehotenstvi, jak sme ted zvykle. Moje mama o tom nema ani paru, vzdycky jen a v jakem si teda mesici :)

Jinak takhle prave by se deti chodit nechat nemeli. Myslim tim choditko nebo pridrzovani at za ruce nebo pod rukama. Dite ma chodit az to zvladne samo. Driv tohle byl taky trend :roll: v takovem pripade by moje mala taky asi chodila v pul roce, kdybych ji vodila za ruku. Ona sama zacla den pred 10.mesicem, nikdy sem ji za ruce nevodila ani choditko nemela, do te doby cupitala podel nabytku nebo lezla. Verim tomu, ze kdybych ji v pul roce postavila a drzela, tak by taky sla. Je take hodne aktivni, ale v nicem ji nepomahame, az je na to zrala, tak to zvladne a spi celou noc.

Taky si myslim, ze je to na pul rocni dite moc a pak to v noci nemuze zpracovat, myslim, ze uz tu o tom i nekdo driv psal. Ono kdyz dite postavite a pridrzujete, tak se bude snazit chodit, zalibi se mu to a pak si to vynucuje a vy si myslite, ze umi chodit. Kdyby se k tomu melo dopracovat samo, tak jeste nema o chuzi ani paru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
9.7.10 22:05
EvaOstrava píše:
Jo a radím VYHODIT z okna chodítko! Já měla z něho tak křivé nohy, že když jsem srazila paty k sobě, proběhl by mi mezi nimi bernardým i s boudou. :zed: Pak se mi to sice časem srovnalo, ale kolena mě bolí jako starou babu. Netahala bych ji ani moc za ruce. Chceš chodit? Choď si sama. Chceš sedět? Sedni si… :mavam:

S tím souhlasím, chodítka by se měla zakázat a když jsem s klukem chodila cvičit Vojtovku, tak nám rehabilitační sestra říkala, že není vhodné ani chodit za ruce, prostě rodiče furt někam spěchaj a nenechají to dítě vyzrát fyzicky svým tempem. Zbytečně to ubližuje páteři i nohám

• Citovat
  • Upravit
20518
9.7.10 22:21
sieta.m píše:
EvaOstrava píše:
Jo a radím VYHODIT z okna chodítko! Já měla z něho tak křivé nohy, že když jsem srazila paty k sobě, proběhl by mi mezi nimi bernardým i s boudou. :zed: Pak se mi to sice časem srovnalo, ale kolena mě bolí jako starou babu. Netahala bych ji ani moc za ruce. Chceš chodit? Choď si sama. Chceš sedět? Sedni si… :mavam:
S tím souhlasím, chodítka by se měla zakázat a když jsem s klukem chodila cvičit Vojtovku, tak nám rehabilitační sestra říkala, že není vhodné ani chodit za ruce, prostě rodiče furt někam spěchaj a nenechají to dítě vyzrát fyzicky svým tempem. Zbytečně to ubližuje páteři i nohám

Přesně. Jára se prostě chtěl hejbat, tak se hejbal. Jak mohl. Nejdřív plazmo vpřed, pak se zvedl … a šel. Až pak se (asi) unavil a sedl si :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
10.7.10 08:24

Já se naopak vůbec nedivím, že v chodítku už chodí. Pokud už ho tam nějaký čas paní dává, tak si na to prostě přišel. Myslím, že by na to přišla většina dětí, pokud by je tam maminky dávaly a ještě ke všemu brzo. Ale to se naštěstí už teď moc neděje, jelikož o škodlivosti chodítek tu už toho bylo dost.
Otázka je, jak to dítě ovliv%nuje v přirozeném vývoji, a co vše dokáže mimo to chodítko. Nemyslím si, že by opravdu chodil.

K tomu spaní. A on nespí vůbec? Jako že celou noc ani jednou neusne? Nebo se pořád budí? My jsme měli šílené noci od tří měsíců, budil se ke konci už každých 20 minut. Prostě šílený. Nasadili jsme Estivilla a spí celou noc. Začli jsme teprve minulý víkend, takže zatím je to dobrý. Ale konečný výsledek budu moci posoudit až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.10 10:24

nejsem starší ročník, není mi 40, a ještě dlouho nebude! i přesto že je pátý, tak ty první čtyři mi nic takového nedělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.10 10:30

no 42 týdnů jsem nenosila. jelikož 9*4 + 2 týdny není 42týdnů.. ale 38 týdnů. pokud vím tak si nemůžete poroučet kdy chcete rodit, musí to zhodnotit lékař a můlj porodní asistent porod vyvolal z důvodu nevím jestli to znáte, ale abnormální pohyby existujou. určitě jste chodila na ozvy a podle nich se stav miminka řeší. V mém případě u abnormálních pohybů kolísalo malému srdíčko. Není lékař jako lékař, ve Vyškově jim to bylo jedno, ale v Prostějově okamžitě reagovali. Malý měl 4kg a dokázali odrodit bez jediného stehu. po vyvolání za 4 hodiny naprostého klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
10.7.10 11:05

no jo ale to pak nejde psat 9,5 mesice, to je blbost, normalni tehotenstvi trva 9 mesicu nebo 40 tydnu a jestlize mel maly uz 4kg tak zrejme mu nestacilo misto a proto ty abnormalni pohyby, proste chtel ven, taky je mozne, ze stari tehotenstvi nebylo urcene uplne presne dobre a v podstate uz to byl ten 40.tyden, nehlede na to ze se bere plus minus 2 tydny od terminu jako normalni porod, takze u porodu bych problem nevidela ani souvislost zadnou, samozrejme nejsem doktor, ale prijde mi to uplne bezny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
11.7.10 18:06
maka.matulikova píše:
no 42 týdnů jsem nenosila. jelikož 9*4 + 2 týdny není 42týdnů.. ale 38 týdnů. pokud vím tak si nemůžete poroučet kdy chcete rodit, musí to zhodnotit lékař a můlj porodní asistent porod vyvolal z důvodu nevím jestli to znáte, ale abnormální pohyby existujou. určitě jste chodila na ozvy a podle nich se stav miminka řeší. V mém případě u abnormálních pohybů kolísalo malému srdíčko. Není lékař jako lékař, ve Vyškově jim to bylo jedno, ale v Prostějově okamžitě reagovali. Malý měl 4kg a dokázali odrodit bez jediného stehu. po vyvolání za 4 hodiny naprostého klidu

Zřejmě jsi měla na mysli „lunárních měsíců“, kdy měsíc trvá 28 dní. a těhotenství tedy trvá 10 měsíců, pak ano. Ale tento termín se fakt snad skoro nepoužívá … když se mě ptal někdo dosud „netěhotný“, tak jsem sice řekla týden, ale protože tomu anprosto nerozuměl, ptal se na měsíc, a přiznám se, to sledoval můj těhotenský metřík, myslím tedy přesné začátky. A naopak, všechny maminy se prostě ptají na týdny, protože např. cca v 16. týdnu lze cítit první pohyby (a ne 4. měsíc … ) atd. .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
13.7.10 10:03

No, my jsme na tom se spaním taky bídně, malá je taky hrozně akční, od tří měsíců se přetáčela na bříško, v šesti lezla, hned si stoupala a od deseti měsíců chodí. Možná to tyhle akční děti tak mají, že nespí! Jak už psaly holky, myslím si taky, že toho mají v hlavě moc a pak nespí…Jo, ale my teda vstáváme v noci na kojení, ale dokáže být taky v noci vzhůru i dvě hodiny a pak to ráno „nenastaví“ a vstává před šestou :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adela_abraham
9.11.10 14:06

Ahoj, vidím, že tvůj příspěvek je už krapet staršího data a doufám, že situace už je lepší… :-)
Já jsem s naší holkou absolvovala poradenství od www.vase-dite.cz, specializují se na takovéto „vychytávky“, dokážou poradit a hlavně konzultace dělají doma, takže pomůžou i nacvičit různé techniky (tišení, uspávání, cvičení). Fakt doporučuji!
hezký den, A.

• Citovat
  • Upravit
adela_abraham
9.11.10 14:09

Ahoj, vidím, že tvůj příspěvek je už krapet staršího data a doufám, že situace už je lepší… :-)
Já jsem s naší holkou absolvovala poradenství od www.vase-dite.cz, specializují se na takovéto „vychytávky“, dokážou poradit a hlavně konzultace dělají doma, takže pomůžou i nacvičit různé techniky (tišení, uspávání, cvičení). Fakt doporučuji!
hezký den, A.

• Citovat
  • Upravit
adela_abraham
9.11.10 14:09

hezký den, A.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí