Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky a od jakeho veku se da zrušit denní spanek? nebo jak to odnaučit? ja si s malou hram, povídam a mala usne stejne ![]()
Tak já myslela že mě švihne dnes!! Šla spinkat (10.měsíční) po vaně, a véče, kolem 19h, spala do 23h, v 22h jsme šli spát my, takže jsem hned vstávala, do 2h ráno prostě neusla, nedala se uspat, tak jsme si hráli, spala do 4h a pak nanovo až do rána. Fakt jsem se vyspala. Jiné dny spí docela fajn a vstává tak jednou, nevím co bylo tohle za show
Myslela jsem že je po mě! ![]()
Přitom přes den spí jen po obídku.
Ahoj tak ta moje čertice taky v noci špatně spinká, většinou se tak vzbudí pětkrát, ale hladová není a nic jí nechybí. řeším to čajíkem, ten jí vždycky uspí, ale jen dočasně. Je to pakárna. ![]()
Ahoj maminky, prosim poradte. Syn bude mit 9 mesicu a asi pred 14 dny se zacal v noci neustale budit, treba po pul hodine az hodine. Nekdy place a nekdy si zacne povidat a proste jen sedi v postylce a az kdyz neprijdu tak zacne plakat. Budil se kdyz byl v loznici semnou, tak jsem ho dala vedle nas do jeho pokojicku a prvni dve noci byly lepsi, ale ted je to stejne…zuby mu nerostou, horko doma taky nemame. Driv se vzbudil tak jednou max. dvakrat, ale vetsinou az k ranu treba v 5 a nekdy spal az do 7. Ted je to na hlavu…porad v noci vstavam ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, prosim poradte. Syn bude mit 9 mesicu a asi pred 14 dny se zacal v noci neustale budit, treba po pul hodine az hodine. Nekdy place a nekdy si zacne povidat a proste jen sedi v postylce a az kdyz neprijdu tak zacne plakat. Budil se kdyz byl v loznici semnou, tak jsem ho dala vedle nas do jeho pokojicku a prvni dve noci byly lepsi, ale ted je to stejne…zuby mu nerostou, horko doma taky nemame. Driv se vzbudil tak jednou max. dvakrat, ale vetsinou az k ranu treba v 5 a nekdy spal az do 7. Ted je to na hlavu…porad v noci vstavam
můžou to být i tesáky - když se to chystá.. a taky to vedro - i to dítko na ty změny tlaku reaguje po svém.. vydrž, upraví se to..
Já mám za sebou dvě po sobě totálně probdělý noci s dvouleťákem. Zuby a horko.. Co jsou ty tropy, spí strašně… A to je to jinak celonoční spáč..
Tohle by me taky zajimalo-syn takhle spatne zacal spat od 4m a trvalo to zhruba do 15ti mesicu. Budil se i po 20ti minutach skoro celou noc. Ptvni zub mel az v 8mi mesicich, tim toz jevne nebylo. Chtel se jen ujistit, ze tam jsem-pohladila jsem, pripadne dala dudlika a spal dal. Nakonec skoncil v nasi posteli protoze jsem nemela silu ho chodit po 10ti minutach sveho spanku zase uklidnovat a stat u nej. A totez (POMOC!!) se zacina dit s dcerkou (necele 4m)!!Zatim to neni tak hrozne, jdu k ni tak 5× za noc, z toho jednou kojim a rano si ji rovnez beru k sobe, ale bojim se, aby se to jeste nestupnovalo..Mozna to souvisi s rozvojem psychomotorickych funkci a uvedomeni si sebe sama, ale je to strasne narocne a nevim, co s tim. Zavidim maminkam, co se nevyspaly par mesicu po porodu a pak se to rapidne zlepsilo..
Dekuji. Zoubky to urcite nejsou uz jich mame 6 a pri zubech se chova jinak. No musim vydrzet, ale je to na palici…jsem furt unavena a on je jak rybicka ikdyz celou noc praktivky nespi…ach jo
jinak omlouvam se za prvni anonym, asi sem omylem klikla… ![]()
@Bebuu
dítě není robot a to, že se u prvních zubů choval nějak, neznamená, že se tak bude chovat vždycky:)
Dej mlíko, namaž dásně Calgelem a uvidíš;)..
@Bebuu
dítě není robot a to, že se u prvních zubů choval nějak, neznamená, že se tak bude chovat vždycky:)
Dej mlíko, namaž dásně Calgelem a uvidíš;)..
@Bebuu píše:
Dekuji. Zoubky to urcite nejsou uz jich mame 6 a pri zubech se chova jinak. No musim vydrzet, ale je to na palici…jsem furt unavena a on je jak rybicka ikdyz celou noc praktivky nespi…ach jo![]()
jinak omlouvam se za prvni anonym, asi sem omylem klikla…
můžou být počínající stoličky atd.. to se neprojevuje vždy stejně ![]()
@Chocolate píše:
Ahoj, my jsme přímo tohle neměli, ale dcerka, která do cca 6 měsíců spala bez průbuzení do rána se najednou budila co hodinu a chtěla pít. Jednou večer ji manžel udělal omylem „silné“ mlíčko, kdy místo 7 odměrek dal 10. A ona spala až do rána. Druhý večer jsme to zkusili znovu a zase spala. Po dvou měsících se zase začala v noci budit žízní. Zkusili jsme udělat mlíčko normální a noční žízeň přestala a zase spí až do rána.
Ahoj čtu tvůj názor hmm 😊naše Prcina bude mít rok a taky se mi neustále budi cca po 3-4h
cucne cajicku a spí když už je hooodne pocurana prebalime
ale pak zas to stejne myslíš slabé mlicko na noc?🤔díky