Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@šuji nic jiného si ani nepřeji a toužím po tom pocitu úlevy a tom, že to budu moct už někomu říct.
@stroužek to znám
, čekám své první a taky jsem měla strach, ale jak jsem viděla na tom screeningu jaký je to krásný čiperka, tak jsem roztála
, teď mám před sebou velký UTZ ve 20tt, tak jsem taky nedočkavá, ale věřím, že je vše v pořádku
, tak starosti nech za hlavou a mysli na to dobré ![]()
Nemysli negativně, i když vim, že je to těžký. Určitě bude všechno v pořádku
Já si tohle řikala od začátku, prostě bude všechno v pořádku a hotovo..Počkej jakej budeš mít strach o mimčo až se narodí, a to už napořád ![]()
@stroužek já jsem
, a neboj brzy budeš tam kde já, letí to strašně rychle ![]()
@šuji tak mi přijde, že to letí rychle i teď, že jdu na screening. No, hlavně mám od 10+o už průkazku a taky mi doktorka dala řadu sponzorských dárků, krémy pro děti, aviváže, nějakou pečeť miminku atd. Tím jsem to začala strašně prožívat a hrozně se těšít, ale bojím se bolesti ze zklamání. Možná to mají dávat až po tom 12tt
@stroužek je to krásné vyšetření, uvidíš na maximálně vynikajícím ultrazvuku, co všechno už to maličké má, všechno ti doktor ukáže, to normální doktor ani nesleduje při kontrole, fotku (většinou za přípaltek) udělá.. Budeš ronit slzy a spadne ti velký kámen ze srdce, uvidíš. Ber to tak, že smůlu jsi si už vybrala a že to bude dobré. Má být krásně, vypadni o víkendu mezi lidi, rychleji ti to uteče. ![]()
@lekarnicka28 no, ten ultrazvuk dělá přímo můj doktor a on ví, jak na tom jsem, že jsem před každou kontrolou hodně nervozní, tak je maximálně pozornej. Nejvíc mě uklidnil tenkrát větou, že srdičko bije rychle, že to je moc dobře, pak tam jednou nebyl, byla za něj náhrada a doktorka mě div ne seřvala, že jsem nervozní…
Myslim, ze trochu nervozni jsme kazda ze me taky vzdycky spadne kdyz reknou, ze je to ok.
@stroužek Přeju Ti, aby vše dobře dopadlo. A upřímně - já z toho byla hrozně nervózní a to tak hrozně, že jsem se na to rozhodla vykašlat - na ten screening a od toho rozhodnutí ze mě spadla všechna tíha světa ![]()
@stroužek ono to vyšetření má svůj standartní postup.. kouká se na nosní kůstku, počítají prstíky, kouká na žaludeční bublinu, na hlavičku, páteřní kanál..to při běžných kontrolách se nekontroluje. Teda pokud jdeš opravdu na pravý prvotrimestrový screening.. A strach jsem měla před každou kontrolou vždycky taky. V čekárně jsem se „modlila“, aby bylo vše OK. Ale v běžném životě mezi kontrolami jsem se snažila na ty strachy myslet co nejméně. A z doktorky si nic nedělej, některé ženské jsou dřeva.. Ona kdyby 1-2× potratila, tak by chápala..
Ahoj, potřebuji se asi vypovídat. V pondělí jdeme s manželem na srceening, budu ve 12+4tt, ovšem od 10+0tt, jsem nebyla u doktora. Mám takový strach
. Cesta za těhotenstvím byla složitá a dlouhá a to první skončilo zamlklým
, tak jsem teď jsem celý 3 měsíce jak na trní. Někdy ani nemůžu uvěřit tomu, že se to povedlo, a že je to pravda. Vyčítám si, že se na ten ultrazvuk netěším
a někdy si říkám, že to naše mamky měly lepší, když nic takového nebylo nebo, že jsem to ani neměla podepisovat. Příznaky máme stále, tak se utěšuju, že to je ok. Navíc je celý víkend manžel v práci, tak se dost užírám