Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Pomka mne staci citit kopanec klidne jednou denne, ale je pravda, ze nekdo se stresuje porad a poslouchaji sedicko i s pohyby a tak, no. No hlavne, at jsme vseci v poradku ![]()
@blumen ano, nic jiného si ani nepřeji. Však venku běhá tolik dětí, školy a školky jsou plné, samý kočárek, kdyby bylo takové riziko, tak by tu nebylo dětí jako smetí
hlavně aby mi dopadl ten screening. Vždyt jsem už dnes 12+2tt tak jsem 4 měsíc. Kozy mám jak dva vozy
a je mi zle po každém jidle, mimi tam je! Musí!
@blumen já taky kolikrát necítím celý den právě nic. A to za chvíli rodím
On by se člověk fakt musel stresovat pořád. Až se malý narodí, tak člověk taky doufá, že bude zdravý..
@Pomka prave, aby byl porod v poradku a vse, bat se o ne budeme cely zivot ![]()
@blumen to mi říkal doktor taky, když jsem mu říkala, že jsem nervózní a mám strach. Odpoveď:„Ten už budete mít od teď celý život“
Já jsem se bála celé těhotenství, že se něco stane, a také jsem se klepala před screeningem, před každou kontrolou. A mám nádherného zdravého syna, který doteď nebyl nemocný, a to je mu přes rok. Teď si zpětně říkám, že jsem si to těhotenství měla užívat a ne se stále bát, jestli mu je tam dobře, jestli je v pořádku atd. Držím palce, určitě to dobře dopadne.
Nic si nevyčítej, já byla na NT screeningu teď v úterý 30.9. jsem teď 13+5 a celý první trimestr bez komplikací a zvracení a stejně jsme s partnerem oba z pondělí na úterý nespali a byli nervózní, dovedu si představit jak seš na tom ty. Říkej si, že to určitě bude v pořádku a že pak budeš mít to nejrizikovější období za sebou a manžela vezmi na ultrazvuk sebou, je fajn tam mít oporu. My byli v sedm hodiny ráno a mimušák spal, takže moc se nechtěl natáčet ani po poklepání na břicho a nakonec mi paní doktorka dělala i ultrazvuk spodem, u obojího partner byl a jsem moc ráda, doktorka mě zakryla a stál mi u hlavy, takže moh vidět na obrazovce vše se mnou a slyšet tlukot srdíčka. Já beru partnera na každou poradnu, myslím, že je důležité ty napínavé okamžiky, starosti a radosti sdílet:)
Držím moc palečky!
@Happy87 on se mnou chodí od první kontroly. Vždy na mě čeká. Na screening jde taky a jdeme v 11:45.
Já nedoufám v nic jiného, než že to bude v pořádku, ale přesto se bojím.
@stroužek píše:
Holky, čím víc se to blíží, tím je mi hůř.
vyloženě si v tom rochníš. Zkus se zaměstnat, neseď jen doma a začni něco tvořit. Jeden potrat neznamená, že by další těhotenství nemělo být v pořádku. ![]()
@stroužek a o tom to celé je…od první čárky až na doživotí se člověk o ty dítka bojí… ![]()
@Lette pracuji, dělám z domu, ale čím víc se to blíží, tím je mi hůř. Nemůžu si pomoct
Klid, smulu sis uz vybrala. Dite citi to jak myslis. Je mu uzko s tebou. Takze mu rekni, ses nas bojovnik, verime ti, ses krasny zdravy stastny miminko, tesime se na tebe! Strachy hod za hlavu.