Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Svatbu máme mít 30.7.2011 … saty rezervovane vsechno zarizene a … memu nastavajicimu muzi prijde do schranky dopis ohledne exekucniho rizeni
co ted? Pisou tam, ze budou dluh vymahat popripade po manzelce, coz by mi museli par mesicu jednoduse strhavat celou materskou a to bych se zblaznila
opravdu maji exekutori pravo vymahat dluh na manzelce? PROOC ?!!!! Mam po nalade a premyslime, zda odlozit svatbu a zaplatit dluh
a ted babo rad ![]()
A nebo předmanželská smlouva!
A na to pozor,pač moje kolegyně takto měla i dlouho po rozvodu díky dluhům svého manžela zmražený účet!
Na dluhy vzniklé před svatbou se to nevztahuje.. tedy co jsem já četla a říkal mi advokát… ![]()
Ale zkušenější zde jistě poradí ![]()
Ahojky,já bych teda se svatbou asi počkala a první vyřešila tohle.Vždyť se hned nemusí rušit,ale může se prostě jen přesunout a příbuzným se můžete vymluvit já nevím třeba na nemoc.když je Vám trapné o tom mluvit.Je to docela prekérka,ale buď ráda,že to přišlo teď,než když už jste svoji.A nebo předmanželská smlouva…taky řešení…nechci nijak chytračit,ale myslím že by to mělo jít a svatbu by jste rušit nemuseli…
momi33 píše:
Jinka právo mají,v manželství je společný majetek a dluhy!
pRAVE ZE TO JSEM SI TAKY MYSLELA ZE MAJI NA TO PRAVO
EZ JSOU SPOLECNE DLUHY A MAJETEK
DOTED JSEM ZILA FAKT JAKO V POHADCE A TED TAKOVA RANA POD PASU ..KDYBY TO BYLO PR KORUN ALE JE TO HODNE DESETITITISICU AZ SE MI CHCE Z TOHO ZVRACET
Baculkaaa píše:momi33 píše:pRAVE ZE TO JSEM SI TAKY MYSLELA ZE MAJI NA TO PRAVO
Jinka právo mají,v manželství je společný majetek a dluhy!EZ JSOU SPOLECNE DLUHY A MAJETEK
DOTED JSEM ZILA FAKT JAKO V POHADCE A TED TAKOVA RANA POD PASU ..KDYBY TO BYLO PR KORUN ALE JE TO HODNE DESETITITISICU AZ SE MI CHCE Z TOHO ZVRACET
Já ti věřím
sice jsem to zažila jen u té kolegyně,ale opravdu si to důkladně prověř,a zjisti.A taky záleží,jak a co máte na svatbu zaplaceno,normálně bych to odložila,tohle není sranda
![]()
Baculkaaa píše:
Svatbu máme mít 30.7.2011 … sat yrezervovane vscehno zarizene a … memu nastavajicimu muzi prijde do schranky dopis ohledne exekucniho rizenico ted? Pisou tam,ze budou dluh vymahat popripade po manzelce,coz by mi museli par mesicu jednoduse strhavat celou materskou a to bych se zblaznila
opravdu maji exekutori pravo vymahat dluh na manzelce?PROOC ?!!!!Mam po nalade a premyslime zdali odlozit svatbu a zaplatit dluh
a ted babo rad
Jenomze to oni nemuzou musi ti nechat nejake zivotni minimum.Coz v pripade rodicaku je par stovek.
Jinka právo mají,v manželství je společný majetek a dluhy!EZ JSOU SPOLECNE DLUHY A MAJETEK
A to o tom nevedel?? nema toho vic??
no ja bych spis asi byla v pr.. z toho ze ti to nerekl
problemy se vzdy daji resit ale ve dvou, urcite bych svadbu odlozila a taky zjistila jestli tohle jsou jedine dluhy o kterych nevis ![]()
Monny89 píše:
A to ti tajil, že má dluhy???![]()
![]()
kattkka píše:Baculkaaa píše:Jenomze to oni nemuzou musi ti nechat nejake zivotni minimum.Coz v pripade rodicaku je par stovek.
Svatbu máme mít 30.7.2011 … sat yrezervovane vscehno zarizene a … memu nastavajicimu muzi prijde do schranky dopis ohledne exekucniho rizenico ted? Pisou tam,ze budou dluh vymahat popripade po manzelce,coz by mi museli par mesicu jednoduse strhavat celou materskou a to bych se zblaznila
opravdu maji exekutori pravo vymahat dluh na manzelce?PROOC ?!!!!Mam po nalade a premyslime zdali odlozit svatbu a zaplatit dluh
a ted babo rad
Nesmí ti vzít dvojnásobek živ. minima.
Baculkoo já bych svatbu odložila…radši… pokd se to jinak nevyřeší.
momi33 píše:
Nenene, špatně, dluhy před manželstvím se do společného jmění nezapočítávají!
monikalysa píše:momi33 píše:Nenene, špatně, dluhy před manželstvím se do společného jmění nezapočítávají!
vždyť jsem to napsala, že dluhy vzniklé před sňatkem, do SJM nepatří… ![]()
A že jsem se o to dost zajímala teď před svatbou nedávno ![]()