Samoživitelky, z čeho žijete?!

5173
15.5.11 22:35

samoživitelky, z čeho žijete?!

Holky nebudu se rozepisovat,proč se ptám,ale ráda bych to věděla..
Holky co jste samoživitelky s jedním mrňouskem na RD na 3 roky za 7600 z čeho proboha žijete ?! myslím tím maminky c tatínka mají,ale nežije s nimi a platí jim alimenty,dneska jsme se dozvěděla,že kdybych byla sama s malým tak by mi partner platil maximálně 2 tis měsíčně ( jeho příjem je 30 tis)
Takže když si to vemu,měla bych an měsíc 9600,u rodičů bych bydlet nemohla,hypotéku bych nedostlala,musela bych tedy bydlet v pronájmu Takže garzonka nebo 1+1 u nás vyjde cca 5500 kč .Zůstalo by mi 4100 kč na celý měsíc,malý projí na UM,příkermech,kaších ,šťávičkách cca 2tis až 2500. Zůstalo by mi tedy 2 tis až 1500 8-o … no a když vemu- že malý potřebuje botičky cca 1000,teď jsme kupovali krém na opalování pro malýho za 220 kč atd. Pak jsou měsíčně nějaký ty částky na víc jako je MHD,oprava pračky,léky, zimní boty atd.
Beru,že bych musela,bych tedy odejít z práce,páč bych už neměla hlídaní,takže žádnej výdělek na víc atd.
No tak mi prosím napište jak žijete,jak to zvládáte at tak, já i když jsme držglešle tak si to neumím představit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
15.5.11 22:39

Připojuju se s dotazem… Osobně jsem ve fázi rozvažování, co dál se životem - zatím zůstávám v hodně mizerném svazku mj. právě taky kvůli penězům … Děti mám dvě, školní a předškolní. B.

• Citovat
  • Upravit
13046
15.5.11 22:46

HOLKY TO BY MĚ TAKY ZAJÍMALO, JÁ MÁM PŮJČKU NA BYDLENÍ A POPLATKY JE TO 6000 měsíčně, mateřká 7600.. já tedy budu na svého partnera odkázaná úplně :-(( sice máme super vztah ale člověk nikdy neví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
15.5.11 22:47

Mam dve deti ve sve peci,expartner dava 00000kc,muj mesicni prijem 11500kc,bydlim u rodicu,prispivam na elektrinu,nejake mnsi opravy atd..reknu ti ze ZIJEM a to je hlavni,ale je to hrozne,strasne rada bych detem doprala,ale prost enemuzu v takove mire jake bych chtela,a sere me to jak nejvic si umis predstavit :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
13046
15.5.11 22:49

Mara: jo věřím že je to strašně těžký, přežít se dá, ale jde o to jak že..přeju ti aby ses co nejdřív dostala do lepší situace :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.11 22:53

Tetma, tak ty alíky jsou nějaký nízký, ne? Pokud má 30tis. čistýho, soud dává 11-15% běžně z platu. 2tis. Kč jsou málo. A co na tebe, to platit nebude?

Na podnájem kde máš trvalé bydliště můžeš žádat příspěvek na bydlení: takže cca dostaneš 11tis. Kč měsíčně a z toho musíš vyžít. Nebo si musíš ještě přivydělat třeba úklidem, tam můžeš vzít i dítě bez hlídání.

Prostě se smiř s tím, že ti půjde standard dolů a musíš si přivydělat. Já třeba ještě navíc mám postižené dítě a šunky si doma vůbec neválím, ale makám i s dítětem. Vyhádala jsem si u ex vyšší výživné a dělám brigády.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.5.11 22:53

Pomaha mi prispevek na bydleni, ale zadna hitparada to teda neni, po zaplaceni najmu mi zbydou pro me a dve deti 3500 na jidlo, drogerii a nejake ty drobnosti. Skolni vydaje plati otec, prispiva i na leky detem. Jsem moc zvedava, jakou praci si najdu po skonceni materske, aby se to dalo skloubit financne a casove :think:

• Citovat
  • Upravit
13046
15.5.11 22:58

jo ono dělat brigády je pěkný, když e kde a co.. já bydlím v malém městě ale na hranicích a povím vám nic tu není, ba ani práce ne, musí se všude dojíždět a to jaksi asi s malým dítětem není dost dobře možné.. práce z domova snad neexituje, je to těžké.. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30631
15.5.11 23:00

Nic moc to není, mám 7.600 rodičák, 1.200 přídavky a 2.000 alimenty.
Starší syn mi dává 5 tisíc, vydělává, bez něho bychom se pásli.
Náklady na bydlení mám 8 tisíc, 1.200 je půjčka. Teď třeba přišel nedoplatek za teplo přes 7 tisíc, daň z bytu, v červnu 2 tisíce za popelnice.

Ale za ten klid mi to stojí, z EX se po 7 letech vztahu vyklubal agresivní alkoholik. Předtím nepil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
15.5.11 23:02
Gabrielaaa píše:
Mara: jo věřím že je to strašně těžký, přežít se dá, ale jde o to jak že..přeju ti aby ses co nejdřív dostala do lepší situace :srdce:

dekuji si zlata :srdce: :srdce: :hug:

• Citovat
  • Upravit
13046
15.5.11 23:04

není zač, nikdo se nechce dostat do složité životní sizuace ale bohužel se s námi život příliš nemaže, já budu na mateřské závislá na partnerovi. pořád je co platit, a kdyby člověk jen čekal až vše zaplatí, neměl by asi děti nikdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
15.5.11 23:09
tetma píše:
Holky nebudu se rozepisovat,proč se ptám,ale ráda bych to věděla..
Holky co jste samoživitelky s jedním mrňouskem na RD na 3 roky za 7600 z čeho proboha žijete ?! myslím tím maminky c tatínka mají,ale nežije s nimi a platí jim alimenty,dneska jsme se dozvěděla,že kdybych byla sama s malým tak by mi partner platil maximálně 2 tis měsíčně ( jeho příjem je 30 tis)
Takže když si to vemu,měla bych an měsíc 9600,u rodičů bych bydlet nemohla,hypotéku bych nedostlala,musela bych tedy bydlet v pronájmu Takže garzonka nebo 1+1 u nás vyjde cca 5500 kč .Zůstalo by mi 4100 kč na celý měsíc,malý projí na UM,příkermech,kaších ,šťávičkách cca 2tis až 2500. Zůstalo by mi tedy 2 tis až 1500 8-o … no a když vemu- že malý potřebuje botičky cca 1000,teď jsme kupovali krém na opalování pro malýho za 220 kč atd. Pak jsou měsíčně nějaký ty částky na víc jako je MHD,oprava pračky,léky, zimní boty atd.
Beru,že bych musela,bych tedy odejít z práce,páč bych už neměla hlídaní,takže žádnej výdělek na víc atd.
No tak mi prosím napište jak žijete,jak to zvládáte at tak, já i když jsme držglešle tak si to neumím představit :nevim:

Mne hlavne zajima,jaka dobra duse Ti rekla,ze s prijmem 30 tisic mesicne budes mit na dite vyzivne ve vysi 2tis MAXIMALNE???? 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
15.5.11 23:12

Tetma 2000 alimenty z platu 30000? Můj ex měl v době rozvodu plat cca 17300Kč (čistého) a alimenty mám větší… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14598
15.5.11 23:27

Nedá se to. Z rodičáku je žena závislá na parnerovi, rodičích........

Já pracovala!!! (průměr 11500,– čist) a zůstala sama s dcerou. bez pomoci jiných jsem neměla šanci. A to jsem zažila období, kdy abych zaplatila bydlení, účty, aby starší dcera měla vše… tak jsem měla na celý den 1 rohlík. Sice to nebylo často, ale bylo. Jsem od svých 18 let závislá i na druhém příjmu a´t s emi to líbí nebo ne. A pracovat můlžu jak chci, nemám šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
15.5.11 23:27

Sice v této situaci nejsem, ale můj EX byl rozvedený a měl plat cca 15tisíc a alimenty mu soud napálil 4.000,– Takže to se mi taky nezdá, že máš tak málo 8-o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová