Samoživitelky, z čeho žijete?!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.5.11 09:43

tak boty dětem kupuji za 300,oblečení nosí většinou obnošené-naštěstí vozí občas teta z Německa či známí podarují,já sama jsem si několik let nic nekoupila.Souhlasím s tím,že vždycky to nějak jde,moji rodiče jsou daleko přes 150km,ale občas pomohou nějakou kačkou-bez jejich pomoci a bez pomoci babičky,která také v případě nouze pomůže finančně(vždy přijde bez varování zásilka do vlastních rukou,kde jsou v knize ukryty peníze a lístek s větou-nechci slyšet ani slovo,mám vás ráda…)stydím se za to,neřekla bych si,ale babička si nedá vymluvit :oops: -tak bez pomoci rodiny bych to zvládala jen těžko.Zase když bych se přestěhovala do levnějšího pronájmu,nedostala bych tak vysoké příspěvky na bydlení a vyšlo by to nastejno.
K příspěvku na bydlení je třeba nejen trvalý pobyt,ale nsemí být smlouva o pronájmu nýbrž o nájmu-je to ale jen o slovíčku a kroutí se dnes již majitelé družstevních bytů.Hodně pronajímatelů již s trvalým pobytem svolí bez okolků-stačí dát do smlouvy,že pobyt je povolen pouze na dobu nájmu a povolení s ukončením nájmu zaniká.

• Citovat
  • Upravit
718
16.5.11 10:17
tetma píše:
Holky nebudu se rozepisovat,proč se ptám,ale ráda bych to věděla..
Holky co jste samoživitelky s jedním mrňouskem na RD na 3 roky za 7600 z čeho proboha žijete ?! myslím tím maminky c tatínka mají,ale nežije s nimi a platí jim alimenty,dneska jsme se dozvěděla,že kdybych byla sama s malým tak by mi partner platil maximálně 2 tis měsíčně ( jeho příjem je 30 tis)
Takže když si to vemu,měla bych an měsíc 9600,u rodičů bych bydlet nemohla,hypotéku bych nedostlala,musela bych tedy bydlet v pronájmu Takže garzonka nebo 1+1 u nás vyjde cca 5500 kč .Zůstalo by mi 4100 kč na celý měsíc,malý projí na UM,příkermech,kaších ,šťávičkách cca 2tis až 2500. Zůstalo by mi tedy 2 tis až 1500 8-o … no a když vemu- že malý potřebuje botičky cca 1000,teď jsme kupovali krém na opalování pro malýho za 220 kč atd. Pak jsou měsíčně nějaký ty částky na víc jako je MHD,oprava pračky,léky, zimní boty atd.
Beru,že bych musela,bych tedy odejít z práce,páč bych už neměla hlídaní,takže žádnej výdělek na víc atd.
No tak mi prosím napište jak žijete,jak to zvládáte at tak, já i když jsme držglešle tak si to neumím představit :nevim:

Ahoj,mám zatím 8000 příjem,bydlim ve svým zděděný po tatkovi,mamka po mě nic nechce za výdaje,takže mám vlastně všecky penízky pro sebe a malýho,otec mýho syna vůbec neplatí ani zatím neni v rodným listě,ale čekám že dostanu od něj pěknou pálku zpětně,páč mi do ted nedal ani korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25688
16.5.11 10:18

Holky a lze žádat o příspěvek na bydlení, když máme s manželem družstevní byt na hypotéku? Čistě hypo je 13 tis. + služby 5 tis. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3591
16.5.11 10:45
Markit.Hl píše:
Nedá se to. Z rodičáku je žena závislá na parnerovi, rodičích........

Ale jo, dá se to. Jsem s malou od začátku - moje rozhodnutí - alimenty mám 2500,– a jde to. teda teď už jsem v práci, ale na zkrácenej úvazek s platem 11.000, po zaplacení všech výdajů včetně školky a pod. mám stovku na den a jde to.

a když jsem měla jenom rodičák, tak k tomu tenkrát sociál, který mi to doplácel do 10.000,, ten už je teď zrušenej, ale kvalitně ho nahradí příspěvek na bydlení.
určitě ta trocha skromnosti stojí za ten klid bez chlapů a svobodu, opravdu jo.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3591
16.5.11 10:46

acjo, zase se mi to nějak blbě napsalo :()

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
16.5.11 10:46

splátka hypotéky se do příspěvku na bydlení nepočítá. Nebo započítává, ale podle jiného hlediska. Prostě nikdy Ti ten příspěvek nevyjde tak tučný, jako když platíš nájem.Je to nespravedlnost, ale je to tak..Když máš na to, aby sis pořídila vlastní bydlení, proč bys měla žádat od státu pomoc..Můžeš ale požádat o příspěvek na bydlení, počítá se inkaso..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25688
16.5.11 10:51

Jana206: Tak třeba jsem na pořízení vlastního bydlení měla v době, kdy jsem pracovala, ne?
No jo, tak já ho vlastně můžu prodat a žít z výdělku, který bude ale mínusový, neboť byt nemá v současnosti hodnotu, za kterou byl pořízen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30633
16.5.11 11:08
farska píše:
laducha píše:
Já beru na 17-ti letého kluka 2 tisíce, sousedka na stejně staré dítě jen tisícovku.
To ale preci neni jen o VYSI VYZIVNEHO.
Je to otazka ‚VYSE VYZIVNEHO‘ a ‚VYSE PLATU POVINNEHO RODICE‘ 8-)

Ty dva tisíce má EX z platu cca 20 tisíc.

Taky nic pro sebe nenakupuji, oblečení i boty má malá děděné, skleničku nikdy neochutnala a kojím, i když už je to jen o přitulení, ráno a večer.
Jediný přepych je, že jedu dvakrát ročně na týden na chalupu v Beskydech, je to tam za hubičku. Ať chvíli vypadneme z města. Časopisy nekupuji, na „kulturu“ nezbývá, u kadeřnice jsem nebyla rok…a v pohodě, protože doufám, že naše situace je dočasná :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
16.5.11 11:35
sieta.m píše:
tetma píše:
Holky nebudu se rozepisovat,proč se ptám,ale ráda bych to věděla..
Holky co jste samoživitelky s jedním mrňouskem na RD na 3 roky za 7600 z čeho proboha žijete ?! myslím tím maminky c tatínka mají,ale nežije s nimi a platí jim alimenty,dneska jsme se dozvěděla,že kdybych byla sama s malým tak by mi partner platil maximálně 2 tis měsíčně ( jeho příjem je 30 tis)
Takže když si to vemu,měla bych an měsíc 9600,u rodičů bych bydlet nemohla,hypotéku bych nedostlala,musela bych tedy bydlet v pronájmu Takže garzonka nebo 1+1 u nás vyjde cca 5500 kč .Zůstalo by mi 4100 kč na celý měsíc,malý projí na UM,příkermech,kaších ,šťávičkách cca 2tis až 2500. Zůstalo by mi tedy 2 tis až 1500 8-o … no a když vemu- že malý potřebuje botičky cca 1000,teď jsme kupovali krém na opalování pro malýho za 220 kč atd. Pak jsou měsíčně nějaký ty částky na víc jako je MHD,oprava pračky,léky, zimní boty atd.
Beru,že bych musela,bych tedy odejít z práce,páč bych už neměla hlídaní,takže žádnej výdělek na víc atd.
No tak mi prosím napište jak žijete,jak to zvládáte at tak, já i když jsme držglešle tak si to neumím představit :nevim:
Prosím, nečetla jsem komenty, pouze mě zaujalo, kolik malý projí a zdá se mi to moc. Ty příkrmy kupuješ, proč nevaříš? Já, když odešel chlap, jsem pracovala, ale v neziskovce a plat jsem měla jako je teď mateřská, alíky jsem sice měla přes 3 tisíce, malý měl 5- platila jsem školku a do práce jezdila busem a vyšla jsem… :nevim:

nepíšu za sebe, á vařím,ale malý má speciální dietu a prostě hold na něm neštřím, a stále ještě pije UM HA…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
16.5.11 11:50
laducha píše:
farska píše:
laducha píše:
Já beru na 17-ti letého kluka 2 tisíce, sousedka na stejně staré dítě jen tisícovku.
To ale preci neni jen o VYSI VYZIVNEHO.
Je to otazka ‚VYSE VYZIVNEHO‘ a ‚VYSE PLATU POVINNEHO RODICE‘ 8-)

Ty dva tisíce má EX z platu cca 20 tisíc.

Taky nic pro sebe nenakupuji, oblečení i boty má malá děděné, skleničku nikdy neochutnala a kojím, i když už je to jen o přitulení, ráno a večer.
Jediný přepych je, že jedu dvakrát ročně na týden na chalupu v Beskydech, je to tam za hubičku. Ať chvíli vypadneme z města. Časopisy nekupuji, na „kulturu“ nezbývá, u kadeřnice jsem nebyla rok…a v pohodě, protože doufám, že naše situace je dočasná :wink:
:palec: :palec: :palec:
Urcite JE!

A ty dva tacy,pokud nema dalsi vyziv,povinnost a ma ofiko 20tis,je DESNE MALO..:-((
MMCH,
kam do tech Beskyd jezdis?? 8-) 8-) 8-) 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.11 12:15

tak u dětí se ne vždy dá pořešit jídlo vařením-syn je autista-starší miloval vařenou stravu,ale mladší odmítal,tak jsem kupovala,ale vždy si vzal jednu lžičku a tím to skončilo.Nakonec se až ve 3,5letech přišlo na to,že je to projev autismu-on má svých max 10jídel vč.suchého rohlíku a jiná zkrátka nejí.Toto člověk v kojeneckém věku samozřejmě neví,ale boty za 1000-z toho už jsem vyrostla-je to jen trik na vysavač peněženek-starší syn měl vždy kvalitní kotníkovou obuv a stejně šmatlá-žádné vývojové vady nohou nemá,u mladšího jsem to již neřešila a má nožky naprosto vpořádku…navíc děcka mají boty tak na pár měsíců,nemá smysl kupovat drahé s žirafou… :wink:

• Citovat
  • Upravit
44208
16.5.11 12:44

anonymní, s tím názorem na boty s Tebou nesouhlasím. Bylo nás víc, dodnes si pamatuju, jak nás šíleně bolely nohy z bot, které jsme po sobě dědily..Sice nemáme nikdo žádné vady, ale je to tím, že máme dobrý genetický potenciál..Já jako nejstarší jsem měla nejprv boty nové kvalitní, ale jak našim došly peníze a přibývalo nás, tak jsem dědila bůhví po kom :mrgreen:
Jak se mi ulevilo, když si dnes můžu koupit kvalitní značkovou koženou kotníkovou obuv s tvarovanou stélkou, zdravotní, drahou..Je to kvalita, jedny boty už nosím třetí sezonu(noha mi už neroste, boty v pořádku, pečuju o ně)..Samozdřejmě boty střídám, na doma mám jinou kvalitní zdravotní obuv..

Nikdy bych svým dětem neudělala, abych jim dala nekvalitní, sešmatlanou nebo poděděnou obuv..
Vyjímka je dědění mezi mými dětmi, boty, které byly nošeny krátce a jsou jako rezervní..
Já mám kasičku „na boty“, tam šetřím dopředu - budu kupovat sandály, už šetřím na zimní a kvalitní boty budou, i kdyby čert na koze jezdil :mrgreen: Myšleno s trochou nadsázky..

Ale souhlasím s Tebou, že jen obuv nezapříčíní zničení nohou..Tvůj mladší má nožku v pořádku, protože má dobrý genetický potenciál. Kdyby měl špatný, tak bys mu nevhodnou obuví mohla ublížit a pomoci by nemusela ani ta vhodná..
Sestřenky měly od malička každá své nové boty, nedědily po sobě a stejně měly nějaký problém a musely mít ortopedické vložky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
16.5.11 12:48
Vája píše:
Holky a lze žádat o příspěvek na bydlení, když máme s manželem družstevní byt na hypotéku? Čistě hypo je 13 tis. + služby 5 tis. :nevim:

Hypotéka je prý forma spoření, takže tu ti nikdo nezapočítává. Je to hodně blbé, ale je to tak :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
16.5.11 12:51

Alimenty taky záleží nejen na výdělkua,ale i na tom,co dotyčný platí!!!Musí mu zbýt minimum a pokud platí hypotéku,leasing,půjčku,všechno se mu od výdělku odečte a pak teprve se počítají alíky…Nevím teda ze své zkušenosti… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
16.5.11 12:52

Jinak, co se týče výživného, záleží tam na spoustě dalších věcech, nejen, jaký má povinný otec plat..Taky, jestli nemá další vyživovací povinnosti, nějaké dluhy, životní náklady..
Ale z 30 000, za předpokladu, že jinou vyživovací povinnost nemá, se mi zdá taky 2000 málo..

Nevíte, do jaké míry hraje v tomto směru roli, jestli se s dítětem stýká nebo ne, jestli mu dobrovolně dává nějaká dárky apod.?
Je mi jasné, že výživné se poskytováním darů a placením kroužků snižuje, u rodičů, kteří to souhlasně potvrdí a dohodnou se na menší výši..
Ale co třeba otec, který má podobný plat, žádnou další vyživovací povinnost, vlastní byt, náklady jen inkaso, žádné dluhy..Dítě nechtěl, nezajímal se o něj, pokud mu nerupne v bedně a nebude se mstít, tak o něj zájem mít nebude..

Tento případ mám v okolí a známá si myslí, že bude mít výživné malé - jde o stanovení výživného asi po 3 letech, kdy otec nebyl uveden v rodném listě..
Bude se řešit, proč před tím dávno nepodala žalobu na určení otcovství a až teď? Bude to mít vliv na výši výživného?

Omlouvám se za plevelení diskuze a odklon od tématu, ale je tu např. Farská, která tomu rozumí a má určité zkušenosti, tak jsem si na to vzpomněla..Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová