Změna přijmení - jde to?

5548
15.5.11 19:10

změna přijmení-lze to?

Dobrý den,
už dlouhou dobu bych chtěla přřijmení po otci a tak se chci zeptat zda to jde na úřadě změnit?Nebo to lze pouze u směšného přijmení?A zda se zsa to platí eventuelně kolik…Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
15.5.11 19:19

Určitě to lze, ale nevím podrobnosti, asi by bylo nejlepší si zavolat přímo na matriku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
15.5.11 19:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
15.5.11 19:22

počti si tady

• Citovat
  • Upravit
merett
15.5.11 19:22
Sumaya píše:
Koukni tady http://www.mvcr.cz/…rijmeni.aspx

byla jsi rychlejší :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
4880
15.5.11 19:27

Jeee :-D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
15.5.11 21:10

za poplatek tuším 1000,– a musí ti to úředníci schválit, takže hodně záleží na koho narazíš. Pak to ješte jde při zápisu otce do RL (ale to se tě asi netýká-pokud jsem správně pochopila dotaz :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
15.5.11 22:00

Jedná se o mé přijmení…Ale jak koukam tak nemam šanci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.14 14:58

Holky, kdysi jsem tu četla diskuzi o změně příjmení na můžský tvar. tedy chtěla bych se jmenovat Novák, jenže jsme při svatbě před 5 lety vylpnili, že chci užívat normální českou koncovku ová. Něco jsem tu v dizkuzích četla, že to jde i normálně, jenže ted jsem mluvila s paní na matrice a ta mi řekla, že můžu o změnu bez ová zažádat pouze v případě, že bud jsem cizinka, nebo mám manžela cizince, nebo mám trvalý pobyt v cizině. jakto? když má tolik ženksých u nás jméno bez ová?

omlouvám se, a si to nepatří přímo do tohoto téma, alenechtěla jsem zakládat zcela novou dizkuzy. tak snad to nebude vadit. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rebeccca
10.1.14 15:00

@pampeliška189 paní na matrice měla pravdu

• Citovat
  • Upravit
Imane
10.1.14 15:03

@pampeliška189 Ano, ano, paní na matrice říkala pravdu.

• Citovat
  • Upravit
4620
10.1.14 15:04

Co nahlásit že se chystáš žít trvale v zahraničí… na to by mělo stačit pouhé čestné prohlášení. Stejně jako to dělají nevěsty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
10.1.14 15:06

@pampeliška189 Ano, je to tak, jak říkala matrikářka.
A jen čistě ze zvědavosti, můžu se zeptat, co tě k tomu vede? Proč chceš mít jméno v mužském rodě bez ová? Není to rýpání. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
10.1.14 15:06

To je tak blbá móda toto…
Proč se chceš @pampeliška189 jmenovat Novák? Zajímá mě, co vás k tomu vede… když je manžel cizinec a máš cizí příjmení, tak to je jasné, ale české když žijete tady?!?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
10.1.14 15:08
@Aliki píše:
To je tak blbá móda toto…
Proč se chceš @pampeliška189 jmenovat Novák? Zajímá mě, co vás k tomu vede… když je manžel cizinec a máš cizí příjmení, tak to je jasné, ale české když žijete tady?!?!

taky mi to přijde divný :nevim: A vůbec se mi to nelíbí. Jako Kateřina Konvalinka, Ema Smetana, mě to přijde prostě uhozený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová