Exekuce a plánovaná svatba!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
36544
16.5.11 18:27

katko, já nevím :nevim: u mě ještě nikdy nic tak daleko nezašlo… a snad ani nezajde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
16.5.11 18:33
No mozna by nebylo od veci aby tu byl v poradne odbornik.Pac v posledni dobe se to nejak roji ty exekuce.
Monny89 píše:
katko, já nevím :nevim: u mě ještě nikdy nic tak daleko nezašlo… a snad ani nezajde :kytka:

Myslis abys nedostala dopis??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
16.5.11 18:38
kattkka píše:
No mozna by nebylo od veci aby tu byl v poradne odbornik.Pac v posledni dobe se to nejak roji ty exekuce.
Monny89 píše:
katko, já nevím :nevim: u mě ještě nikdy nic tak daleko nezašlo… a snad ani nezajde :kytka:
Myslis abys nedostala dopis??

No, poradna by nebyla od věci někdy tady na emiminu :palec:
Jinak myslím celkově, exekuci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
16.5.11 18:41
Monny89 píše:
Pomka píše:
Monny89 píše:
Pomka píše:
Monny89 píše:
kattkka píše:
mam otazku tak me to napadlo.A co kdyz si dluznik nechava posilat rodicak,plat proste cokoliv na ucet cizi muzou blokovat i ten cizi ucet?
Myslím že ano, kamarádce takhle zablokovali účet její mámy… :think: :nevim:
Je to pořád rodina :think: Kdyby neměli na toho člověka jak přijít, tak těžko, ale - rodičák je rodičák, asi by jim bylo divné, proč ho nemá při nároku - nejspíš by zjistili přes sociálku, kam chodí :nevim:
někdo to dělá tak, že si ho nechává posílat složenkou, teda kámoška mi říkala, že tak jí vlastně nic nestrhnou… ale co je na tom pravdy :nevim: že prý účet si pohlídají, ale složenky ne :nevim:
No já nevím… ale jak už se tu napsalo, mzdu zabavují přímo u zaměstnavatele, takže na účet přijde už jen ten zbytek. U rodičáku a ostatních dávek - to si sami zjistí, těžko to jde někam „schovat“. U úspor je to něco jiného - ty se dají poslat na účet jinam a nikdo na ně nepřijde, stejně tak jako movitý majetek, který se ale zabavuje jako jedna z posledních možností.. :think: Myslím, že by jí i tou složenkou chodila jen ta nezabavitelná část a bylo by zabaveno „u zdroje“ :nevim:
já právě nevím jak to je.. ale když jí rodičák posílá sociálka složenkou… a to je sama s dítětem.. tak jí nic nestrhávají… co mi říkala tedy… ale co je na tom pravdy nevím :nevim:

Nejspíš jí nic strhnout nemůžou, protože by jí nezůstalo životní minimum, jestli je sama… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
16.5.11 18:42

pomko, já nevím, já do toho nevidím :nevim: Ale když mi to říkala, tak to znělo dost přesvědčivě, že jsem i uvěřila, že fakt ze složenky nic strhnout nemůžou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
16.5.11 18:43

na hore jsou poradny jenomze je tam vsechno mozne ale toto ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
16.5.11 18:45
Monny89 píše:
pomko, já nevím, já do toho nevidím :nevim: Ale když mi to říkala, tak to znělo dost přesvědčivě, že jsem i uvěřila, že fakt ze složenky nic strhnout nemůžou :nevim:

mozna nestrhnou ale obavala bych se navstevy doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
16.5.11 18:45

Každý dlužník by měl být o exekuci prvně vyrozuměn :think: Akorát neví, kdy přijde. Jednoho krásného rána se probudí a může mít zablokovaný účet. Na účtu vám skočí částka ve výši dluhu do mínusu. To znamená, že obnosy, které tam od zaměstnavatele přijdou si zabavuje banka. Nebo u zaměstnavatele je to tak, že dostane příkaz od exekutora, že má část platu zabavovat a uschovávat u sebe, než bude exekutorem vyzván, aby mu to zaslal. Na účet zasílá životní minimum. Zablokují stavební spoření, na pozemky atd. dají plombu, takže se s nima nesmí manipulovat, prodat, nic, spoření se nesmí vybrat atd. A nakonec movitý majetek a nemovitost. To je prý poslední možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
16.5.11 18:53
Pomka píše:
Každý dlužník by měl být o exekuci prvně vyrozuměn :think: Akorát neví, kdy přijde. Jednoho krásného rána se probudí a může mít zablokovaný účet. Na účtu vám skočí částka ve výši dluhu do mínusu. To znamená, že obnosy, které tam od zaměstnavatele přijdou si zabavuje banka. Nebo u zaměstnavatele je to tak, že dostane příkaz od exekutora, že má část platu zabavovat a uschovávat u sebe, než bude exekutorem vyzván, aby mu to zaslal. Na účet zasílá životní minimum. Zablokují stavební spoření, na pozemky atd. dají plombu, takže se s nima nesmí manipulovat, prodat, nic, spoření se nesmí vybrat atd. A nakonec movitý majetek a nemovitost. To je prý poslední možnost.

V tom pripade zakladatelcin budouci ma jeste sanci to nejak rozume resit.treba splatkama pokud toho neni vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
16.5.11 18:58
kattkka píše:
Pomka píše:
V tom pripade zakladatelcin budouci ma jeste sanci to nejak rozume resit.treba splatkama pokud toho neni vic.

Tak to určitě :palec: Zašly jsme jinam, než na co se vůbec zakladatelka ptala :oops: Pokud to začne sám řešit a dohodne se na splátkách, nemají důvod zabavovat majetek… :think: Muselo by jít nejspíš o velkou částku. Každopádně by to měli spolu pořešit, protože bych se nesázela na to, že se jí to nebude až tak týkat. Když nic jiného, zakladatelko, tak o tu část splátek, která půjde na dluh, přijdete společně jako rodina :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
16.5.11 19:01
Ano je to tak, švagrová to taky tak měla. Co měl chlap před svatbou tak se na manželku nevztahovalo
Monny89 píše:
Na dluhy vzniklé před svatbou se to nevztahuje.. tedy co jsem já četla a říkal mi advokát… :nevim:Ale zkušenější zde jistě poradí :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
16.5.11 19:01

když ste svoji, tak sou všechny peníze společné, takže pokud manžel nemá, vezmou peníze od tebe, protože tvoje peníze jsou i jeho peníze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
16.5.11 19:05

Ale je fakt, že dneska exekutoři můžou bohužel všechno :cert: :cert: znám maminu, která žije ve společné domácnosti s přítelem a ten má exekuce a když přišli, tak zabavili všechno co šlo a bohužel většina věcí byla její :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
16.5.11 19:07
Januliiik píše:
Ale je fakt, že dneska exekutoři můžou bohužel všechno :cert: :cert: znám maminu, která žije ve společné domácnosti s přítelem a ten má exekuce a když přišli, tak zabavili všechno co šlo a bohužel většina věcí byla její :cert:

A potom by měla zpětně u soudu dokazovat, že to byly její věci. Jenomže to se potom těžko dokazuje… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
16.5.11 19:09
Pomka píše:
Januliiik píše:
Ale je fakt, že dneska exekutoři můžou bohužel všechno :cert: :cert: znám maminu, která žije ve společné domácnosti s přítelem a ten má exekuce a když přišli, tak zabavili všechno co šlo a bohužel většina věcí byla její :cert:
A potom by měla zpětně u soudu dokazovat, že to byly její věci. Jenomže to se potom těžko dokazuje… :nevim:

Na to stačí mít doklady.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová