Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pomka píše:Januliiik píše:A potom by měla zpětně u soudu dokazovat, že to byly její věci. Jenomže to se potom těžko dokazuje…
Ale je fakt, že dneska exekutoři můžou bohužel všechno![]()
znám maminu, která žije ve společné domácnosti s přítelem a ten má exekuce a když přišli, tak zabavili všechno co šlo a bohužel většina věcí byla její
Monny89 píše:Pomka píše:Na to stačí mít doklady..Januliiik píše:A potom by měla zpětně u soudu dokazovat, že to byly její věci. Jenomže to se potom těžko dokazuje…
znám maminu, která žije ve společné domácnosti s přítelem a ten má exekuce a když přišli, tak zabavili všechno co šlo a bohužel většina věcí byla její
Jenomže doklady na nějaké zdědené věci, starožitnosti apod. nejsou. Já si schovávám doklady jen od elektroniky, kterou mám v záruce, potom vyhazuju, takže tak jsem to myslela, že potom se to těžko dokáže ![]()
Monny89 píše:Pomka píše:Na to stačí mít doklady..Januliiik píše:A potom by měla zpětně u soudu dokazovat, že to byly její věci. Jenomže to se potom těžko dokazuje…
Pomka píše:Monny89 píše:Jenomže doklady na nějaké zdědené věci, starožitnosti apod. nejsou. Já si schovávám doklady jen od elektroniky, kterou mám v záruce, potom vyhazuju, takže tak jsem to myslela, že potom se to těžko dokážePomka píše:Na to stačí mít doklady..Januliiik píše:A potom by měla zpětně u soudu dokazovat, že to byly její věci. Jenomže to se potom těžko dokazuje…
Tak to jo, to my žádné starožitnosti ani nemáme.. takže na to jsem ani nemyslela ![]()
Monny89 píše:Pomka píše:Tak to jo, to my žádné starožitnosti ani nemáme.. takže na to jsem ani nemyslelaMonny89 píše:Jenomže doklady na nějaké zdědené věci, starožitnosti apod. nejsou. Já si schovávám doklady jen od elektroniky, kterou mám v záruce, potom vyhazuju, takže tak jsem to myslela, že potom se to těžko dokážePomka píše:Na to stačí mít doklady..Januliiik píše:A potom by měla zpětně u soudu dokazovat, že to byly její věci. Jenomže to se potom těžko dokazuje…
já taky ne
Ale tak třeba ty věci po záruce, jak tady padlo. Mám PC, ledničku atd., od kterých prostě papíry už nemám ![]()
pomka, jasně nu.. ale tak třeba PC máme doma služební, a jsou od toho i papíry, že to je firemní.. mobily to samé.. .takže vlastně třeba u nás nic není naše
Ani internet neplatíme my ![]()
Monny89 píše:
pomka, jasně nu.. ale tak třeba PC máme doma služební, a jsou od toho i papíry, že to je firemní.. mobily to samé.. .takže vlastně třeba u nás nic není našeAni internet neplatíme my
Tiše závidím…
![]()
Pomka píše:Monny89 píše:Tiše závidím…
pomka, jasně nu.. ale tak třeba PC máme doma služební, a jsou od toho i papíry, že to je firemní.. mobily to samé.. .takže vlastně třeba u nás nic není našeAni internet neplatíme my
![]()
Není co..
Sice to je vše firemní… ale není to naše no.. víš jak.. ![]()
Pomka píše:
Nejspíš jí nic strhnout nemůžou, protože by jí nezůstalo životní minimum, jestli je sama…
Z rodičovského příspěvku 7.600 Kč lze strhnout 314 Kč při nepřednostní a 628 Kč při přednostní pohledávce, pokud je exekuce na svobodnou osobu s jedním dítětem. Z toho nižšího se nestrhne nic. Jinak pokud vím, tak na rodičák je možné dát exekuci už na úřadu, takže pak by i složenkou posílali částku už poníženou. U ostatních socdávek nevím, tam mám pocit, že na ty exekutor už tak lehce nemůže.
Ahojky holky. Náhodou jsem narazila na tuto diskusi a zarazila mě jedna věc - opravdu je ověřené, že exekutor může zablokovat účet i úplně cizí osoby? Když teda třeba přítel má zablokovaný účet a část jeho příjmů chodí na můj účet spolu s mojí výplatou, tak mi jej můžou taky zablokovat? I když nejsem jeho manželka a nemám s jeho exekucí nic společného, jen že s ním žiju? Budu se muset na to asi poptat raději nějakého právníka, docela jsem dostala teď strach. A to jsem těhu a za pár týdnu rodím, tak maličko začínám plašit, co kdyby se tohle náhodou fakt stalo. Ach jo
.
evishka píše:
Ahojky holky. Náhodou jsem narazila na tuto diskusi a zarazila mě jedna věc - opravdu je ověřené, že exekutor může zablokovat účet i úplně cizí osoby? Když teda třeba přítel má zablokovaný účet a část jeho příjmů chodí na můj účet spolu s mojí výplatou, tak mi jej můžou taky zablokovat? I když nejsem jeho manželka a nemám s jeho exekucí nic společného, jen že s ním žiju? Budu se muset na to asi poptat raději nějakého právníka, docela jsem dostala teď strach. A to jsem těhu a za pár týdnu rodím, tak maličko začínám plašit, co kdyby se tohle náhodou fakt stalo. Ach jo.
Pokud si zjistí, že to chodí z jeho zaměstnání, od jeho zaměstnavatele, tak asi jo ![]()
Ono taky jde o to, jaké doklady soud požaduje… v TV byly kauzy, kdy soud jako důkaz bral jenom doklady vystavené na jméno, běžné paragony ne… a jak z reportáže vyplynulo, klidně mohl.
kattkka píše:monikalysa píše:jo jenomze exekutory nezajima dluhy pred a po.momi33 píše:Nenene, špatně, dluhy před manželstvím se do společného jmění nezapočítávají!
Jinka právo mají,v manželství je společný majetek a dluhy!.A vyplata je spolecnej majetek takze po ni ti jit muzou.
jj,hlavně,pokud si věřitel najme vymahače.
evishka píše:
Ahojky holky. Náhodou jsem narazila na tuto diskusi a zarazila mě jedna věc - opravdu je ověřené, že exekutor může zablokovat účet i úplně cizí osoby? Když teda třeba přítel má zablokovaný účet a část jeho příjmů chodí na můj účet spolu s mojí výplatou, tak mi jej můžou taky zablokovat? I když nejsem jeho manželka a nemám s jeho exekucí nic společného, jen že s ním žiju? Budu se muset na to asi poptat raději nějakého právníka, docela jsem dostala teď strach. A to jsem těhu a za pár týdnu rodím, tak maličko začínám plašit, co kdyby se tohle náhodou fakt stalo. Ach jo.
Nemůže.
Monny89 píše:evishka píše:Pokud si zjistí, že to chodí z jeho zaměstnání, od jeho zaměstnavatele, tak asi jo
Tam je taky to, že s ním žiješ…
Není pro ně problém zjistit osoby ve společné domácnosti. Ale chce to fakt právníka a mít jistotu ![]()