Exekuce a plánovaná svatba!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30420
16.5.11 19:11
No ona se chystá soudit, ale všichni víme jaké je to naše soudnictví prohnilé :poblion:
Pomka píše:
Januliiik píše:
Ale je fakt, že dneska exekutoři můžou bohužel všechno :cert: :cert: znám maminu, která žije ve společné domácnosti s přítelem a ten má exekuce a když přišli, tak zabavili všechno co šlo a bohužel většina věcí byla její :cert:
A potom by měla zpětně u soudu dokazovat, že to byly její věci. Jenomže to se potom těžko dokazuje… :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
16.5.11 19:12
Monny89 píše:
Pomka píše:
Januliiik píše:
Ale je fakt, že dneska exekutoři můžou bohužel všechno :cert: :cert: znám maminu, která žije ve společné domácnosti s přítelem a ten má exekuce a když přišli, tak zabavili všechno co šlo a bohužel většina věcí byla její :cert:
A potom by měla zpětně u soudu dokazovat, že to byly její věci. Jenomže to se potom těžko dokazuje… :nevim:
Na to stačí mít doklady.. :nevim:

Jenomže doklady na nějaké zdědené věci, starožitnosti apod. nejsou. Já si schovávám doklady jen od elektroniky, kterou mám v záruce, potom vyhazuju, takže tak jsem to myslela, že potom se to těžko dokáže :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
16.5.11 19:12
nj Monny, ale mě by třeba nenapadlo schovávat si od všeho doklady. My třeba papíry, které jsou už po záruce tak vyhazujeme
Monny89 píše:
Pomka píše:
Januliiik píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
16.5.11 19:21
Pomka píše:
Monny89 píše:
Pomka píše:
Januliiik píše:
Jenomže doklady na nějaké zdědené věci, starožitnosti apod. nejsou. Já si schovávám doklady jen od elektroniky, kterou mám v záruce, potom vyhazuju, takže tak jsem to myslela, že potom se to těžko dokáže :think:

Tak to jo, to my žádné starožitnosti ani nemáme.. takže na to jsem ani nemyslela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
16.5.11 19:27
Monny89 píše:
Pomka píše:
Monny89 píše:
Pomka píše:
Januliiik píše:
Jenomže doklady na nějaké zdědené věci, starožitnosti apod. nejsou. Já si schovávám doklady jen od elektroniky, kterou mám v záruce, potom vyhazuju, takže tak jsem to myslela, že potom se to těžko dokáže :think:
Tak to jo, to my žádné starožitnosti ani nemáme.. takže na to jsem ani nemyslela :lol:

já taky ne :lol: :lol: :lol: Ale tak třeba ty věci po záruce, jak tady padlo. Mám PC, ledničku atd., od kterých prostě papíry už nemám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
16.5.11 19:32

pomka, jasně nu.. ale tak třeba PC máme doma služební, a jsou od toho i papíry, že to je firemní.. mobily to samé.. .takže vlastně třeba u nás nic není naše :mrgreen: Ani internet neplatíme my :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
16.5.11 19:42
Monny89 píše:
pomka, jasně nu.. ale tak třeba PC máme doma služební, a jsou od toho i papíry, že to je firemní.. mobily to samé.. .takže vlastně třeba u nás nic není naše :mrgreen: Ani internet neplatíme my :mrgreen:

Tiše závidím… :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
16.5.11 19:43
Pomka píše:
Monny89 píše:
pomka, jasně nu.. ale tak třeba PC máme doma služební, a jsou od toho i papíry, že to je firemní.. mobily to samé.. .takže vlastně třeba u nás nic není naše :mrgreen: Ani internet neplatíme my :mrgreen:
Tiše závidím… :lol: :wink:

Není co.. :mrgreen: Sice to je vše firemní… ale není to naše no.. víš jak.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
16.5.11 19:44
Pomka píše:
Nejspíš jí nic strhnout nemůžou, protože by jí nezůstalo životní minimum, jestli je sama… :think:

Z rodičovského příspěvku 7.600 Kč lze strhnout 314 Kč při nepřednostní a 628 Kč při přednostní pohledávce, pokud je exekuce na svobodnou osobu s jedním dítětem. Z toho nižšího se nestrhne nic. Jinak pokud vím, tak na rodičák je možné dát exekuci už na úřadu, takže pak by i složenkou posílali částku už poníženou. U ostatních socdávek nevím, tam mám pocit, že na ty exekutor už tak lehce nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
16.5.11 19:44

Ahojky holky. Náhodou jsem narazila na tuto diskusi a zarazila mě jedna věc - opravdu je ověřené, že exekutor může zablokovat účet i úplně cizí osoby? Když teda třeba přítel má zablokovaný účet a část jeho příjmů chodí na můj účet spolu s mojí výplatou, tak mi jej můžou taky zablokovat? I když nejsem jeho manželka a nemám s jeho exekucí nic společného, jen že s ním žiju? Budu se muset na to asi poptat raději nějakého právníka, docela jsem dostala teď strach. A to jsem těhu a za pár týdnu rodím, tak maličko začínám plašit, co kdyby se tohle náhodou fakt stalo. Ach jo :cry: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
16.5.11 19:45
evishka píše:
Ahojky holky. Náhodou jsem narazila na tuto diskusi a zarazila mě jedna věc - opravdu je ověřené, že exekutor může zablokovat účet i úplně cizí osoby? Když teda třeba přítel má zablokovaný účet a část jeho příjmů chodí na můj účet spolu s mojí výplatou, tak mi jej můžou taky zablokovat? I když nejsem jeho manželka a nemám s jeho exekucí nic společného, jen že s ním žiju? Budu se muset na to asi poptat raději nějakého právníka, docela jsem dostala teď strach. A to jsem těhu a za pár týdnu rodím, tak maličko začínám plašit, co kdyby se tohle náhodou fakt stalo. Ach jo :cry: .

Pokud si zjistí, že to chodí z jeho zaměstnání, od jeho zaměstnavatele, tak asi jo :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
16.5.11 19:45
Monny89 píše:
Pomka píše:
Januliiik píše:

Ono taky jde o to, jaké doklady soud požaduje… v TV byly kauzy, kdy soud jako důkaz bral jenom doklady vystavené na jméno, běžné paragony ne… a jak z reportáže vyplynulo, klidně mohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
16.5.11 19:48
kattkka píše:
monikalysa píše:
momi33 píše:
Jinka právo mají,v manželství je společný majetek a dluhy!
Nenene, špatně, dluhy před manželstvím se do společného jmění nezapočítávají!
jo jenomze exekutory nezajima dluhy pred a po. :wink: .A vyplata je spolecnej majetek takze po ni ti jit muzou.

jj,hlavně,pokud si věřitel najme vymahače.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
16.5.11 19:48
evishka píše:
Ahojky holky. Náhodou jsem narazila na tuto diskusi a zarazila mě jedna věc - opravdu je ověřené, že exekutor může zablokovat účet i úplně cizí osoby? Když teda třeba přítel má zablokovaný účet a část jeho příjmů chodí na můj účet spolu s mojí výplatou, tak mi jej můžou taky zablokovat? I když nejsem jeho manželka a nemám s jeho exekucí nic společného, jen že s ním žiju? Budu se muset na to asi poptat raději nějakého právníka, docela jsem dostala teď strach. A to jsem těhu a za pár týdnu rodím, tak maličko začínám plašit, co kdyby se tohle náhodou fakt stalo. Ach jo :cry: .

Nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
16.5.11 19:49
Monny89 píše:
evishka píše:
Pokud si zjistí, že to chodí z jeho zaměstnání, od jeho zaměstnavatele, tak asi jo :-?

Tam je taky to, že s ním žiješ… :think: Není pro ně problém zjistit osoby ve společné domácnosti. Ale chce to fakt právníka a mít jistotu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová