V síti - máte pod kontrolou své dcery?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11923
11.5.19 06:58

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42533
11.5.19 07:11
@Šáruší píše:
@Havlova ale ona to neví. Neví, že manžel kontroluje stránky, na jaké chodí, neví, že já kontroluju messengery. A je to zase dle rady odborníků na tuhle problematiku. Já jsem soudná a nezávadné konverzace jí nečtu. Zatím závadné nebyly, takže nečtu, jen proletím s kým si píše. Já taky doufám, že moje dcera je dostatečně inteligentní, nicméně kdyby se jí stalo, že jí bude vydírat lovec, není to její chyba, ne ve 12-13-14 letech. Neobstála by před nimi ani část dospělých. Tady je vidět, že se prostě neorientujete, jinak byste v takovém klidu nebyli. :nevim: ale v pořádku, vaše děti. Taky vás nikdo nenutí, abyste je kontrolovali.

Jestli odborníci radí narušovat soukromí a riskovat důvěru dítěte, tak se snad ani nechci jejich radami řídit. To ale neznamená, že jsem v klidu. A kupodivu i vím, kde dcera je a s kým se stýká. I s kým si píše na internetu. Když chci vědět, s kým si píše, prostě mi to ukáže. Zatím tam byli jen lidé, které znám a pak spolužáci, děti z kroužků a táborů. Zároveň mi hlásí kam a s kým jde, kdy se vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
11.5.19 07:22

@Havlova jenomže tím nenarušuješ soukromí dítěte. O tom to je, máte to otočené. To je přesně ono, soukromí, jednou nás to soukromí sežere. Už řešíme soukromí u 12letých dětí a žene to ad absurdum. Odborníci radí důslednou kontrolu. A to tak, aby dítě mělo pocit, že se nekontroluje. Jedině tak má kontrola smysl. Protože ve chvíli, kdy bude vědět, že se kontroluje, tak nezkontroluješ nic. Když budeš chtít vědět, s kým si píše, a ona bude mít konverzaci, kterou prostě nebude chtít, aby věděla, tak ji smaže a prostě ti jí neukáže, je naivní si myslet, že ukáže. A já zatím jsem ve stavu, kdy to dítě je jako dotlačeno ke zneužívání. Že ty holky posílají ty fotky dobrovolně, tak jak má být údajně v tom dokumentu, no tak nad tím jsem ani neuvažovala. Takže když bude posílat dobrovolně fotky nějakému týpkovi, tak tím spíš ti takovou konverzaci neukáže. Já si vzpomínám, že jsem taky rodičům hlásila kdy s kým jdi a kdy se vrátím :mrgreen: myslím, že to hlásili všichni :mrgreen: možná ve 12,13 možná 14 se tomu dá možná věřit, já zatím taky věřím, ale jako hele, buďme realisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
11.5.19 09:10
@DustInTheWind píše:
Přesně, navíc je přece řeč o virtuální komunikaci, kdykoliv ji lze přerušit, není to jakoby to dítě někdo chytil za ruku a vlekl do křoví.Na to musí být to dítě buď opožděné nebo ze sorty, která v dospělosti posílá peníze neznámým modelům ze seznamky ještě před první schůzkou a ve stáří kupuje hrnce z telemarketu.

Souhlas, kdykoliv byl za mého dětství nějaký podobný skandalek, pokaždé se jednalo o pomalejšího jedince, co s podobným jednáním pokračoval i v dospělosti

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
11.5.19 09:12
@Havlova píše:
Jestli odborníci radí narušovat soukromí a riskovat důvěru dítěte, tak se snad ani nechci jejich radami řídit. To ale neznamená, že jsem v klidu. A kupodivu i vím, kde dcera je a s kým se stýká. I s kým si píše na internetu. Když chci vědět, s kým si píše, prostě mi to ukáže. Zatím tam byli jen lidé, které znám a pak spolužáci, děti z kroužků a táborů. Zároveň mi hlásí kam a s kým jde, kdy se vrátí.
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
125
3.3.20 15:15
@DustInTheWind píše:
Přesně, navíc je přece řeč o virtuální komunikaci, kdykoliv ji lze přerušit, není to jakoby to dítě někdo chytil za ruku a vlekl do křoví.Na to musí být to dítě buď opožděné nebo ze sorty, která v dospělosti posílá peníze neznámým modelům ze seznamky ještě před první schůzkou a ve stáří kupuje hrnce z telemarketu.

mas pravdu trochu premrstene dcery ve 12 by uz mely mit rozum a ne posilat nebo ukazovat se nahe před nekym cizim ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
3.3.20 16:20

Já jsem vyrůstala již v době internetu a mobilů (první mobil ve 13ti letech), psala jsem si s kdekym na prvních chat serverech, ale jakmile mi napsal kdokoli prasárnu či jakékoli sexuální narážky, okamžitě jsem bez reakce chat opustila. Máma mi díky bohu tajně nic neprojizdela, to je strašná prasárna, nechápu, že tohle nějaký rodič udělá. I dvanactilete dítě skutečně právo na soukromí má. V 15ti jsem si také volala s jednim klukem z chat fóra přes Skype a setkala jsem se s ním i osobně za souhlasu a plného vědomí rodičů na veřejném místě. Včera jsem dokument V Síti viděla a upřímně nedokážu pochopit že by si 12ti leta holka volala s nějakým typkem a neutla okamžitě kontakt jakmile by chlap vytáhl pero ale naopak si jeste volala s dalšími. Totéž ty chaty - hned by to normální člověk utnul po první prasacke zprávě. Za mě budu se snažit vychovat svoje děti tak aby měli vlastní rozum a zdravý úsudek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
3.3.20 16:23
@Jednablbka píše:
Já jsem vyrůstala již v době internetu a mobilů (první mobil ve 13ti letech), psala jsem si s kdekym na prvních chat serverech, ale jakmile mi napsal kdokoli prasárnu či jakékoli sexuální narážky, okamžitě jsem bez reakce chat opustila. Máma mi díky bohu tajně nic neprojizdela, to je strašná prasárna, nechápu, že tohle nějaký rodič udělá. I dvanactilete dítě skutečně právo na soukromí má. V 15ti jsem si také volala s jednim klukem z chat fóra přes Skype a setkala jsem se s ním i osobně za souhlasu a plného vědomí rodičů na veřejném místě. Včera jsem dokument V Síti viděla a upřímně nedokážu pochopit že by si 12ti leta holka volala s nějakým typkem a neutla okamžitě kontakt jakmile by chlap vytáhl pero ale naopak si jeste volala s dalšími. Totéž ty chaty - hned by to normální člověk utnul po první prasacke zprávě. Za mě budu se snažit vychovat svoje děti tak aby měli vlastní rozum a zdravý úsudek.

Já to taky nechápu a ani se mi to nelíbilo jsem ráda že jsem na to nešla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kveta112
4.3.20 20:04

...

Film super. Jednoho uchyla znám z FB, byl taktéž chycen v Černote. Přinesl kondomy a lubrikant na schůzku s 12kou.

• Citovat
  • Upravit
15422
5.3.20 11:13
@Jednablbka píše:

To máš sice pravdu, jen hloupoučká holka ve 12letech bude debatovat s uchylem, což ale neznamená, že to ty prasáky omlouvá.. Dospělej chlap nese zodpovědnost za své činy, dítě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
5.3.20 13:32

Aho no videla jsem dokument v siti je to hnus tatove od rodin a chteli mlade holky aby jim ukazaly se nahe ale nejhorsi je to ze holky samy podlehnou a ne aby ihned prisly za rodici a oznami to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
5.3.20 13:35

A ještě bych dodala asi by sme měli ty nase starsi deti vic poucit v sexualni vychove

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mývalova žena
10.3.20 10:37

Tak jsem to teď viděla a je to mazec. Upřímně si myslím, že by to měl vidět každý člověk, který má děti do řekněme 14ti let anebo se děti mít chystá. Povinně.
Akorát mě překvapila kolegyně, která řekla, že na to radši nepůjde. Má kluka - 9 let..je útlocitná, asi by to neunesla. Nechápu. Tohle věc, se kterou se naše ročníky nesetkali a absolutně si nedokážou představit, kam tohle může zajít a jak to probíhá…a to právě potřebujeme znát a vidět, abychom jim tohle mohli předat. A bohužel se to může stát naprosto každému dítěti.

• Citovat
  • Upravit
125
10.3.20 11:21
@mývalova žena píše:
Tak jsem to teď viděla a je to mazec. Upřímně si myslím, že by to měl vidět každý člověk, který má děti do řekněme 14ti let anebo se děti mít chystá. Povinně.
Akorát mě překvapila kolegyně, která řekla, že na to radši nepůjde. Má kluka - 9 let..je útlocitná, asi by to neunesla. Nechápu. Tohle věc, se kterou se naše ročníky nesetkali a absolutně si nedokážou představit, kam tohle může zajít a jak to probíhá…a to právě potřebujeme znát a vidět, abychom jim tohle mohli předat. A bohužel se to může stát naprosto každému dítěti.

Bohužel máš pravdu ale my jako rodiče musíme děti také i trochu hlídat když jsou na internetu a co a třeba s kým si píšou nebo na co koukají není to jen o těch predátorech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
10.3.20 11:24

A tady ty věci ty jsou na internetu už víc jak 9 let ale každej dělá že nic nevi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí