Vadil by vám ve školce jako učitel/asistent muž jiné národnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Uju
6750
1.7.18 18:38

Nevadil by mi nikdo z nich, pokud by se k dětem choval hezky dle zvyků naši kultury.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.7.18 18:42
@terinka4444 píše:
hele k té slovenštině, fakt mě překvapilo, že jí děti nerozumí. Jako mé dítě a slovenské dítě se mezi sebou dorozumívaly anglicky, to jsem jako zírala. Já proč mluvíte anglicky? Prý my si mami nerozumíme, pochopím každé dvacáté slovo, v angličtině si pokecáme víc. To je pekelný, my dospělí ještě slovenštinu vnímáme v pohodě, ale děti ne, nepřijdou s tím jazykem do stykem a prostě mu nerozumí. A Slovensko fakt berou jako cizinu, stejně jako Německo třeba.

Deti chapu, ze nerozumi 20-40r. lide, tak to opravdu nepochopim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
1.7.18 20:20
@carsa píše:
Nevadilo by mi nic a ani, kdyby nemluvil dokonale česky. Moje děti mají spolužáky a kamarády Vietnamce, Číňany, Rusy, Ukrajince, Pakistánce, jsme dokonale namíchaná čtvrť :) Někdo umí česky lépe někdo hůře. Navíc asistent mluvící dokonalou britskou angličtinou by byl v naší škole, kde Aj učí Češka, co v životě nevytáhla paty z ČR, dokonalým zjevením :)Příspěvek upraven 01.07.18 v 15:44
:srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
1.7.18 20:37

Ano, ano a ano. Ale asi se to nepočítá, jsem z Prahy. :mrgreen:
Jinak jsem si tu už několikrát všimla, že to, co je v soukromé školce bráno jako pozitivum a rodiče za to platí jako mourovatí, tak v státní je bráno jako důvod tam dítě v žádném případě nedát. :nevim: A představa, že by rodiče v mezinárodní školce věděli nebo dokonce řešili, jakého je učitel vyznání, je naivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.18 20:44

Obě děti chodí do anglické školky, takže kromě českých lektorů pro nejmenší děti jsou tam i rodilí Britové, pečlivě vybraní a se vzděláním, včetně 2 mužů - a děti je zbožnují :-) a samozřejmě tam chodí spousta děti jiné národností - Číňané, Japonci a další vč. muslimů (poznala jsem podle zahalené maminky). Ale na děti to má pozitivní vliv, chápou, že se někdo liší a je to pro ně normální. Jo a co se týká AJ, dcera se v 5,5 plynule domluví (chodí od 2 a 3/4 roku). A jsme z Prahy :-)

• Citovat
  • Upravit
74217
1.7.18 20:50

@Kakachna
Myslim si, ze kdyby statni skolka nebo skola sehnala asistenta, ktery je rodily mluvci, ze spousta normalnich rodicu by byla velmi ochotna, prizpusobiva a prispela klidne na jeho plat, aby mohl ve skolce/skole pusobit. Nedovedu si predstavit, ktery clovek by mel problem, ze maji asistenta, ktery prohloubi detem jazykove dovednosti. Snad jednou tyhle moznosti vice nase MSMT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
1.7.18 21:15

@Kelsey Pravidelně tu čtu, že rodiče nechtějí dát dítě do školky, kde je hodně dětí cizinců. Jednou tu byla diskuze, zda by matkám vadil učitel ve školce. Pro naprostou většinu to bylo nepřijatelné a všechny ho hned měly za pedofila. Přitom soukromé školky se chlubí mezinárodním prostředím a muži v učitelském sboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.7.18 21:26

@Kakachna
Mame ve skole dva ucitele a zbytek je babinec.
Vic ucitelu, vic muzskych vzoru. Predchazet si je, aby neutekli jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
1.7.18 21:35
@Kelsey píše:
@Kakachna
Myslim si, ze kdyby statni skolka nebo skola sehnala asistenta, ktery je rodily mluvci, ze spousta normalnich rodicu by byla velmi ochotna, prizpusobiva a prispela klidne na jeho plat, aby mohl ve skolce/skole pusobit. Nedovedu si predstavit, ktery clovek by mel problem, ze maji asistenta, ktery prohloubi detem jazykove dovednosti. Snad jednou tyhle moznosti vice nase MSMT.

V tyhle republice? Půlka maminek by hned sepisovala petici,hlavně na nějakém malomeste :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
1.7.18 21:36

@Kelsey Mně to i v té školce přijde super. Dělají s dětmi zase jiné věci, než učitelky. Jsem ráda za pestřejší prostředí, dětem to rozšíří obzory. A obzvlášť pro chlapečky je fajn mít kolem sebe i mužské vzory. Si to vem, doma od narození s maminkou, ve školce učitelka, na prvním stupni učitelka, na druhém stupni, když má kliku, tak třeba nějakého učitele má, jinak zase samá učitelka,… chlapa do 15 let téměř nepotká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
1.7.18 21:48
@catherine100 píše:
V tyhle republice? Půlka maminek by hned sepisovala petici,hlavně na nějakém malomeste :mrgreen:

Přesně. Před pár lety v Praze (je možné, že i někde jinde) vznikaly v některých státních zš bilingvní třídy. Rodiče v nich dopláceli jen za rodilé mluvčí, zbytek byl zdarma. Teď, po stížnostech, už se jde tvrdě po nich, že se nesmí vybírat penízeza předměty v dopoledních hodinách. Pro dobrotu na žebrotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.7.18 21:49
@Kakachna píše:
@Kelsey Mně to i v té školce přijde super. Dělají s dětmi zase jiné věci, než učitelky. Jsem ráda za pestřejší prostředí, dětem to rozšíří obzory. A obzvlášť pro chlapečky je fajn mít kolem sebe i mužské vzory. Si to vem, doma od narození s maminkou, ve školce učitelka, na prvním stupni učitelka, na druhém stupni, když má kliku, tak třeba nějakého učitele má, jinak zase samá učitelka,… chlapa do 15 let téměř nepotká.

A co otec, děda, strýc…? 8o Jinak souhlas, učitelů by mělo byt víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
1.7.18 21:59

@Russet A kolik hodin s takovým strýcem každý den stráví hodin? I toho tatínka děti často vidí hodinku, dvě před spaním. Kolik % z času to tak je oproti času, který tráví s matkou, učitelkou v mš, v zš / vychovatelkou v družině…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
1.7.18 22:03

měli jsme to tak ve šokolce a máme to tak i ve škole, nikdy by mě nenapadlo, řešit to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.7.18 22:08
@Kakachna píše:
@Russet A kolik hodin s takovým strýcem každý den stráví hodin? I toho tatínka děti často vidí hodinku, dvě před spaním. Kolik % z času to tak je oproti času, který tráví s matkou, učitelkou v mš, v zš / vychovatelkou v družině…

Můj syn například netráví s otcem hodinku denně. Je schopný ho obstarat, když jsem 13 hodin z domu kvůli práci. S dědou se vidí skoro denně. S druhým jsme strávili dovolenou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin