Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Moje dcerka měla ve 32tt 2 kg, takže mi říkali, že mimi bude mít určitě přes 4 kg. Rodila jsem ve 39tt+6 a „malá“ měla nakonec 5100 gr a 56 cm. Při příjmu do porodnice mi ultrazvuk nedělali, ale podle měření jsem měla prý malé břicho, takže tipovali, že budu mít mimčo do 4 kg:-)
@Luckyl no jen koukám, co všechno jsou schopný doktoři vymyslet, to nebylo nic proti tobě, když jsi pak psala, že to není překlep ![]()
Vím, že to sem nepatří, já rodila za krále Klacka, ale nemůžu nevzpomenout údivu mého porodníka, proč to nejde, když dítě je malé… Syn měl 4,5kg a mimochodem, opakovaně potvrzeno, že měl být holčička.
@lein píše:
Moje dcerka měla ve 32tt 2 kg, takže mi říkali, že mimi bude mít určitě přes 4 kg. Rodila jsem ve 39tt+6 a „malá“ měla nakonec 5100 gr a 56 cm. Při příjmu do porodnice mi ultrazvuk nedělali, ale podle měření jsem měla prý malé břicho, takže tipovali, že budu mít mimčo do 4 kg:-)
tak to je taky super
Já měla taky malý břicho, tak hned chytře odhadli, že bude malé dítě. Nechápu, že tohle může říct doktor ![]()
Jestli se někomu neukazujou podpisy, tak malej měl 4310 gramů.
@tamata V pohodě no právě a ted mě do porodu čekají každý týden kontroly ten monitor a jak pracuje děloha a stav čípku a ultrazvuk. Tak uvidíme budu chodit kním do ordinace ale asi se domluvím aby mě předali do porodnice a třeba se tam domluvím lépe.
Jo, musím říct, že vždycky jsem doktory uznávala, ale po mém přirozeném porodu malého obříka, jsem opravdu změnila názor, přestože jsem jim neustále tvrdila, že mimčo bude velké, tak můj názor prostě nerespektovali a dívali se na mě, že jsem asi blázen. Já jsem možná laik, ale i můj obvodní gynekolog jim napsal do průkazky, že dítě bude velké, ale primář má prostě svůj názor. Jinak všechny mé kamarádky, co byly na příjmu na ultrazvuku, tak jim říkali, že váha je +- 500gr a všem to celkem vyšlo.
Malej mel v den porodu vahovy odhad podle Uz 3500g a nakonec mel 3690g
@Luckyl Mě porod bohužel vyvolávali, ve 42. týdnu, jelikož moje děloha stávkovala. divím se ti, že se do toho takhle ženeš, já - pokud bych už nemusela - tak teda do vyvolání v žádným případě nejdu. Odhady termínů porodu i váhy jsou umělým výmyslem, není nad to, když to necháme na přírodě a až se prckům bude chtít ven a ne až si to vymyslíme my.
Dnes jsem byla na kontrole 35+1 a zrovna o odhadech váhy jsme se bavili a doktor říkal, že extrémně malé nebo velké dítě pozná pohmatem a jinak odhady nedělá, protože ta odchylka je taková, že když mi řekn, že malý má 3kg tak jediné co vím je to, že má mezi 2500-3500g což víme i tak - pohmatem.. Má pravdu - nač se nervovat? ![]()
Tak jsem po porodu…váhové odhady 39+6tt 4150g, 40+2tt 4 kila a skutečnost 40+6tt 3890g…
Ahoj holky, jsem ve 13tt.pred otehotnění jsem važila 48 kilo..měřím 160cm ted jsem ve 13tt a přibrala jsem pouze kilo
neni to málo ![]()
@maciček82 nepřijde mi to málo. Já jsem 15. týden a zatím jen hubnu. A u prvního těhotenství jsem ještě v 5. měsíci nevážila ani 50 kilo a to mám 166 cm… všechno šlo ven
Ale dítě bylo v pořádku. První trimestr se ani přibírat nemá, spíš je normální, že se hubne.
@tamata píše:
@maciček82 nepřijde mi to málo. Já jsem 15. týden a zatím jen hubnu. A u prvního těhotenství jsem ještě v 5. měsíci nevážila ani 50 kilo a to mám 166 cm… všechno šlo venAle dítě bylo v pořádku. První trimestr se ani přibírat nemá, spíš je normální, že se hubne.
no jsem prvorodička tak nějak nemám zkušenosti s vahou..tak to si mě uklidnila ![]()
@maciček82 Jsem našla i článek nějakej
Jako pokud je mimi v pořádku, tak bych to neřešila a byla ráda, že nemusim řešit nadměrný přibírání ![]()
Průběh přibírání
1. trimestr: U každé maminky je to jinak, většina z nich se setkává s těhotenskými nevolnostmi, nadýmáním a jinými zažívacími problémy, jiné trpí neustálým hladem, další ovlivňují těhotenské chutě, někdy se objeví všechno naráz atd. Záleží také na kondici maminky, na tom, zda cvičila nebo cvičí i na začátku těhotenství. A právě kvůli těmto rozdílům se váhové přírůstky velmi liší. Ideální ale je, aby maminka přibrala během prvních třech měsíců kolem dvou kilogramů.
2. trimestr: Většinou je organismus maminky na těhotenství již navyklý, ustalují se hormony a hladina hcg již dosáhla svého vrcholu a pomalu klesá, mizí vlčí hlad, nevolnosti i speciální chutě, a tak může budoucí maminka najet na běžný jídelníček. Žena v druhém trimestru přibírá zhruba 500 g za týden. Celkový přírůstek na konci šestého měsíce by měl být do 8 kilogramů.
3. trimestr: Váha může nějakou dobu stagnovat, ale to by nemělo trvat velmi dlouho. Pokud by budoucí maminka zaznamenala úbytek či rychlé nabrání kilogramů, určitě je potřeba situaci konzultovat s gynekologem. V posledních třech měsících těhotenství zbývá přibrat zhruba 4–7 kilogramů.
@tamata píše:
@maciček82 Jsem našla i článek nějakejJako pokud je mimi v pořádku, tak bych to neřešila a byla ráda, že nemusim řešit nadměrný přibírání
![]()
Průběh přibírání
1. trimestr: U každé maminky je to jinak, většina z nich se setkává s těhotenskými nevolnostmi, nadýmáním a jinými zažívacími problémy, jiné trpí neustálým hladem, další ovlivňují těhotenské chutě, někdy se objeví všechno naráz atd. Záleží také na kondici maminky, na tom, zda cvičila nebo cvičí i na začátku těhotenství. A právě kvůli těmto rozdílům se váhové přírůstky velmi liší. Ideální ale je, aby maminka přibrala během prvních třech měsíců kolem dvou kilogramů.
2. trimestr: Většinou je organismus maminky na těhotenství již navyklý, ustalují se hormony a hladina hcg již dosáhla svého vrcholu a pomalu klesá, mizí vlčí hlad, nevolnosti i speciální chutě, a tak může budoucí maminka najet na běžný jídelníček. Žena v druhém trimestru přibírá zhruba 500 g za týden. Celkový přírůstek na konci šestého měsíce by měl být do 8 kilogramů.
3. trimestr: Váha může nějakou dobu stagnovat, ale to by nemělo trvat velmi dlouho. Pokud by budoucí maminka zaznamenala úbytek či rychlé nabrání kilogramů, určitě je potřeba situaci konzultovat s gynekologem. V posledních třech měsících těhotenství zbývá přibrat zhruba 4–7 kilogramů.
http://www.babyweb.cz/…stvi-pribrat
super článek, tak to je v pohodě jsem v normě
no občas je mi taky nevolno většinou večer…něco občas jde ven
ale ne každejn den
tak to je fajn ![]()