Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@martina.se píše:
no a? Vždyť to není žádná tragédie. Spousta holek má děti nad 4 kg, navíc utz je plus mínus půl kg, neboj se
Ano i tim me doktorka utěšovala když vyslovila 3,9… Plus minus pul kila… Jsem malá drobná, urcite spis minus
.., Joo měl skoro 4,5 kila a ja po dvou dnech super porodu skoncila na sekci ![]()
@MalVera píše:
Bolelo to moc?
Ano, lhát ti nebudu - bolelo to strašně, ale byl to vyvolavany porod a nezabral mi epidural. Někdo porodí 4 kilové dite jak nic a někdo trpí pri 3 kilech. Váha dítěte je jen jeden z mnoha faktoru
a navíc kazdy porod trva v radu hodin a to se zvládnout da ![]()
Já rodila 4180 bez nástřihu a šíti a jestli to bolí víc než malý dítě? To nevím, ale bezbolestně není žádný.
Já rodila 3500 g, porod šílený a nakonec mě museli šít… Ale na pokoji jsem měla babu, co porodila 4 kg holčičku a úplně bez problému, bez šití… Asi je to hodně individuální
Jsou to jenom odhady
Syn se narodil ve 38+6 tt s váhou 3880g, bez nastrihu. Já jsem drobek, bezne mam 154 cm a 47 kg. Při příjmu mel odhad přesne 3500 g
Takže se sekli o 380g
Vůbec se tím nestresuj! Váha není tak důležitá jako obvod hlavičky
Mě zase strašili, že syn bude nějakej „chcípáček“, protože se jim zdála váha příliš nízká. dokonce jsem absolvovala během jednoho dne tři kontrolní UTZ na Bulovce a pokaždé jim to vyšlo jinak. Nakonec měl prcek krásných 3,230 kg.
Ten odhad opravdu neni presny me namerili 38tt- podle velikosti ve 12tt (byla o 14dni vetsi)3,900 a rikali, ze tolerance je 900g at se nebojim, ze porodim mimi 3kg. Toleranci nespletli, mimi 3 dny vyvolavali a nakonec po nejaky dodatecny injekci rozjeli porod, dopovali me oxitocinem a mimi se nedostalo ani do porodnich cest a to sem byla otevrena na 9 a kontrakce s tlacenim asi 10h. Pak me konecne vzali na cisare, pred porodem o tom nechteli ani slyset… Mimi vazilo 4720g. Nikoka mela hlavu jak lebkouonek…
Malá měla odhad tři kila, plus mínus půl kila. Narodila se s váhou 4,38 a 55 cm. Všichni na to koukali
Rodila jsem normálně. Upokojená, že to bude malé miminko ![]()
@Pam12 píše:
Ano i tim me doktorka utěšovala když vyslovila 3,9… Plus minus pul kila… Jsem malá drobná, urcite spis minus.., Joo měl skoro 4,5 kila a ja po dvou dnech super porodu skoncila na sekci
moje kámoška má tak 155 cm, porodila 5,5 kg doma, bez jediného zranění
ono to i jde.. můj měl slabých 4,36 ![]()
@martina.se píše:
moje kámoška má tak 155 cm, porodila 5,5 kg doma, bez jediného zraněníono to i jde.. můj měl slabých 4,36
Joo jde to, nepopírám… Jen me to proste neslo
ty kraso ale 5,5 je fakt slusny
, čím se krmila? Ja pribrala asi jen 8 kg takze u me fakt nikdo nevěřil, ze bychom přes ty 4 kila mohli jit ![]()
@Pam12 píše:
Joo jde to, nepopírám… Jen me to proste nesloty kraso ale 5,5 je fakt slusny
, čím se krmila? Ja pribrala asi jen 8 kg takze u me fakt nikdo nevěřil, ze bychom přes ty 4 kila mohli jit
ona taky téměř nepřibrala.. no macek.. taky si to neumim představit
![]()