Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Sit píše:
ahoj, můžu se tě zeptat jak jsi vysoká? Prej hodně záleží na výšce matky. U mně to také vypadá, že bude mimís hodně velký, tak mně zajímá jestli pujdu také rovnou na císař.
Sit koho??Ja mam 172cm
kattkka píše:trace píše:Uplne normalne jako kazde jine ditko bych rekla
To jsi byla asi na císaře, ne? Si jinak nedokážu představit rodit takovýho chlapáka.
Mala mela 4620g pri narozeni odhad byl 4kg takze ve vaze to nebude.
A jinak ve 32jsme meli vahu taky okolo 1700g
Nestraš, my 1700 měli v 30+1 ![]()
Sit píše:
ahoj, můžu se tě zeptat jak jsi vysoká? Prej hodně záleží na výšce matky. U mně to také vypadá, že bude mimís hodně velký, tak mně zajímá jestli pujdu také rovnou na císař.
spíš na rozměrech pánve, ne?
Klovasa píše:Anonymní píše:Rodila jsem 40+3, a tu poslední noc, co jsem byla doma a veděla, že ráno jdu, tak sem se modlila,abyc mě to nezačaloKlovasa píše:A v jakém týdnu jsi rodila?…Jsme staršně zvědavátrace píše:Samozřejmě
To jsi byla asi na císaře, ne? Si jinak nedokážu představit rodit takovýho chlapákaještě den před porodem na kontrole mi doktor do prukazky napsal váha plodu přesahuje možnosti softwaru
Tak me na druhej den ráno rovnou rezervovali, že ten tam nemůže být už ani den
![]()
A jéje to jsem zvědavá na sebe jak dlouho ho budu nosit, no jsem dost unavená dneska jdu brzy tak se tu mějte ženský díky a za odpovědi…Hezký zbytek večera, těhu a pohody
![]()
trace píše:kattkka píše:Nestraš, my 1700 měli v 30+1trace píše:Uplne normalne jako kazde jine ditko bych rekla
To jsi byla asi na císaře, ne? Si jinak nedokážu představit rodit takovýho chlapáka.
Ultrazvuk neni presny.
Gabinka1 píše:Sit píše:Me panev nikdo nemeril.
spíš na rozměrech pánve, ne?
Gabinka1 píše:Sit píše:spíš na rozměrech pánve, ne?
Jinak já měřím 159cm jsem takovej trpaslík
Gabinka1 píše:
co se vitamínů týče, tak jsem se zas dozvěděla spíš o Mamavitu, že ten problém měl.Calibrum jsem brala v obou těhotenstvích.
Spíš než vitamíny na to ale má vliv vcelku genetika (pokud tam neni nějakej problém svýživou miminka nebo naopak např. cukrovka). A u nás to sedělo. Zatímco já měla pod 3kg a brácha 3kg, v manželovo rodině byly děti 3,6 - 3,8 a 4kg…
Jojo, to mi říkali v porodnice o té genetice…Já měla 4,40kg a manžel 4,57kg, což se dalo čekat velké miminko
Ale muj bratr měl tři kg a manželova sestra ani ne ty tři ![]()
My teď měli v 31.tt. 2000g.
UTZ je hodně nepřesný. Před porodem první dcerky mi prorokovali 4200g. Malá měla 3800g. ![]()
kattkka píše:trace píše:Ultrazvuk neni presny.kattkka píše:Nestraš, my 1700 měli v 30+1trace píše:Uplne normalne jako kazde jine ditko bych rekla
V to taky doufám, doktor předběžně odhadl váhu na 3,5 kila. No uvidíme, já přibírám už celkem málo, tak půl kila za ten týden a teď naposledy jsem ještě půl kila zhubla.
Klovasa píše:Gabinka1 píše:Jojo, to mi říkali v porodnice o té genetice…Já měla 4,40kg a manžel 4,57kg, což se dalo čekat velké miminko
co se vitamínů týče, tak jsem se zas dozvěděla spíš o Mamavitu, že ten problém měl.Calibrum jsem brala v obou těhotenstvích.
Spíš než vitamíny na to ale má vliv vcelku genetika (pokud tam neni nějakej problém svýživou miminka nebo naopak např. cukrovka). A u nás to sedělo. Zatímco já měla pod 3kg a brácha 3kg, v manželovo rodině byly děti 3,6 - 3,8 a 4kg…Ale muj bratr měl tři kg a manželova sestra ani ne ty tři
Ja mela 3300g a pritel taky tak nejak.takze zde genetika selhala. ![]()
kattkka píše:Sit píše:Sit koho??Ja mam 172cm
Já tu taky tápu, co je na koho ![]()
Klovasa píše:kattkka píše:Já tu taky tápu, co je na kohoSit píše:Sit koho??Ja mam 172cm
Jinak Sit toto zalezi i na porodnici.
No já mám právě kamarádku u které předpovídají velké mimi a spíš než šířku pánve pořád řeší její výšku. Nechápeme proč, co má jinak než holka s výškou 178? Kamarádka měří cca 154 cm.
Sit píše:
No já mám právě kamarádku u které předpovídají velké mimi a spíš než šířku pánve pořád řeší její výšku. Nechápeme proč, co má jinak než holka s výškou 178? Kamarádka měří cca 154 cm.
To by mě taky zajímalo.