Váha těhulí v 36tt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.1.25 21:24

Váha těhulí v 36tt

Ahoj, jsem 36 tt a mám úplnou hrůzu stoupat na váhu.
Před otěhotněním jsem mívala mezi 52-56 kg, vždy jsem měla problém s přibíráním.
Teď mám 79kg a každým dnem nabírám. Nepřipadá mi, že bych se nějak přejídala.
Kolem břicha žádný tuk, ale nohy a zadek mám nafouklý jak balón, nevím, jestli se jedná o tuk nebo vodu.. vždycky jsem měla krásný vysportovany pevný nohy a teď je to celulitida snad i na patách. Strie mám na zadku a stehnech, břicho zatím drží, ale už postupně asi taky začíná.. modlím se, aby to vybledlo a nešlo vidět, jinak nikdy už nevlezu do plavek.
Předpokládám, že do porodu se váha o několik kilo ještě zvedne. Obden chodím na 15-20 min procházku a obden cvičím 15-20 minut, ale nic víc nezvládám, tvrdne mi břicho a necítím se dobře (a to nemám na starost žádné další děti).
Mrazí mi z toho, že se váha nevrátí zpátky jako předtím.
Je tu nějaká těhule nebo maminka, která přibrala také tolik kilo a zhubla to po porodu?
Vždy jsem sportovala, během těhotenstvi to však nějak nešlo. Plánuji se navrátit do svého sportovního režimu, avšak jako prvorodička vůbec nevím, jak to budu s miminem zvládat.
Kamarádky kolem přibírají 8-9 kilo a z porodnice jdou bez kil navíc, a já kynu a kynu.
Hormony jsou hormony asi, tělo se přizpůsobuje tomu, čemu potřebuje, ale jakmile se na sebe podívám do zrcadla, chce se mi brečet, z xs oblečení na sebe sotva narvu M a dokonce i zploditele oblečení mi je malé.
Moc díky za všechny zkušenosti! Doufám, že mě trochu uklidníte.. a nejsem v tom sama.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27594
27.1.25 21:36

Jestli opravdu přibíráš každý den tak k mudr a řešit preeklampsii já denně přibrala kilo i dvě a byl to prů..se..r

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22839
27.1.25 21:36

U první jsem nabrala 30kg, shodila průběžně 20kg a u druhé nabrala 20kg, stále mám 10kg oproti původní váze před všemi těhotenstvími, ale já jsem nesportovní typ. Určitě to vybehas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.25 21:45

Jsem ve stejném týdnu a mám nahoře 12 kilo, já ale měla hodně už před otěhotněním. Prý když se začíná na nízké váze, je normální, že to jde nahoru rychleji. Pokud se v poradně tváří, že to je v pořádku, neřešila bych to.

• Citovat
  • Upravit
Asta135
27.1.25 21:47

U prvního jsem otěhotněla na 72kg, rodila na 72kg a po porodu měla 66kg.

U druhého jsem otěhotněla cca 70kg, rodila 75kg, po porodu cca 71kg no a pak jsem se vyžrala zas na 75 a ted už jsem díky bohu na 55 😁 😁 😁 zajdi k doktoru a pokud je vše v pořádku, tak se nestresuj. To shodíš ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.25 21:49

@ka2ka
Dr vše ví, řekla mi, čemu se divím, když jsem měla tak nízkou počáteční váhu (mám 170cm), což však není zárukou toho, že se to poté vrátí. Vůbec to neřešila a divný jí to nepřipadalo. Byla jsem tam před pár dny.
Tlak si hlídám každý den, o preeklampsii vím a příznaky denně hlídám

• Citovat
  • Upravit
27594
27.1.25 21:55
@Anonymní píše: Více

tak snad to bude o. k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
27.1.25 21:57

Tak já taky nejvíce nabirala poslední mesic, skoro do 6 mesice na me neslo nic moc poznat. Za celé tehotenstvi jsem nabrala 20kg, z původních 49 na 69, ale žádné strie ani celulitida se mi naštěstí neudělaly. Teď mám malinkou doma 4 měsíce a mám váhu jako před tehu, a to jim ohodne více než před tím, akorát ke sportu jsem se zatím nedokopala, akorát každý den dělám s kočárkem prochazky.

Já myslím, že záleží i na genetice, jak po porodu budeš vypadat. Neboj, já po 6ti neděli měla o 11kg min a zbytek šel dolů do toho 4 měsíce a nosím obleceni jako předtím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
27.1.25 21:59

Ale byla jsem jak ty, četla jsem všelijaké diskuze, jestli kila půjdou dolů a za jak dlouho. Taky jsem se bala :D

Myslím, že když jsi byla zvyklá sportovat a nebyla tlustá před tím, že ti půjdou kila dolu rychle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
27.1.25 22:11

Rekla bych, ze zadrzujes hodne vodu. Jestli doktor nevidi priznaky preeklampsie, tak tuk by jsi nenabirala takovou rychlosti. Neboj. Jestli jsi zvykla sportovat, tak po porodu prcka do kocarku a pujde to dolu.
Ja u vsech deti zacinala s vahou pod 60 kg. U holek jsem pribrala max 6 kg, ale pri klukovi to bylo asi 16 kg a byla jsem z toho fakt zoufala. Nemohla jsem se na sebe podivat a po vecerech brecela. Po porodu jsem po nakojeni zaprahla muze( popr pohlidala babicka) a ja mela nekolikrat tydne svoji behaci hodinku. Super relax na psychiku, oddech bez mimina a vaha sla krasne dolu. Neboj, ono to pujde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5935
27.1.25 23:12

V prvním těhotenství: +21kg
Z porodnice jsem šla +7kg

Ve čtvrtek mám plánovaný CS v druhém těhotenství: +19kg
Kolik si odnesu ještě netuším 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
28.1.25 00:22

Mela jsem to vahove (a i vyskove) jak ty, nesportuju, rada si dopreju sladke a stejne sla vaha dolu :wink: nemuzu rict, ze bych na tom byla jak pred tehotenstvim, ale to ani nebyl muj cil 😅 ty nohy a zadek mas urcite vodu, to po porodu odejde, neboj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
28.1.25 06:37

Taky myslím, že tvé tělo zadržuje vodu a to, co nabralo v posledním trimestru+ váha miminka s placentou a tak, by se mělo vypařit porodem a krátce po (močí a zvýšeným pocením), sama jsem to takto ale nikdy nezažila, vodu jsem nezadržovala, v posledním trimestru nic nepřinrala a je taky nelogické, aby šlo vůbec nabrat tuk, jednak miminko hrozně vyroste a zvýší svou hmotnost a jednak do žaludku se vleze tak málo, takže není moc jak..Já když měla chutě a pocit neustálého hladu, tak moje váha rychle stoupala už během 1. a části 2. trimestru, i přes to, že jsem aktivně běhala a miminko ještě zdaleka nedosahovalo hmotnosti tabulky čokolády, ale jakmile se ty hladiny hormonů vyrovnaly, tak už to bylo O. K., a i když to musely být hlavně tzv. zásoby na kojení, co jsem nabrala, tak to dolů šlo samo, nicméně v tomto každé tělo hospodaří jinak, nicméně to bývá spíš tak, že ty hubenější jsou pak ještě hubenější ;) Hlavně, že v tom dr. nevidí problém, protože ta váha se sleduje ne kvůli tomu, jestli jseš tlustá, ale protože její vývoj může poukazovat na stavy, které ohrožují nejen život miminka, ale i tvůj, jak už tu padlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10675
28.1.25 09:32

Byla jsi moc hubená, tak přibereš víc. Zadržuješ vodu, vůbec se tím nestresuj ;). Po porodu to všechno vyčůráš a v noci vypotíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková