Váha v roce 8 kg, jakou autosedačku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
21.6.11 16:33

ano, právě proto jsou crashtesty, a proto pouze protisměrné sedačky dostaly plný počet 5*, žádná posměrné sedačka tak dobrý výsledek nedostala.
a bohužel v centrální evropě není protisměr až tak brán- jsou zde i menší auta( nejvíce se zde prodávají malá auta, kdežto v té skandinávii jdou na odbyt nejvíce auta střední třídy), kde ty velké protisměrky se někdy špatně umisťují, proto i nabídka protisměrek je zde minimální, v ČR se dá prakticky z 0-18, které jsou protisměrné až do 18kg koupit pouze jedna značka a to Besafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
21.6.11 16:53

souhlasím se steeve, poslouchala jsem jeden pořad, kde lékař dokonce říkal, že ze zdravotního hlediska by bylo ideální kdyby děti mohly jezdit v protisměrné sedačce do 4 let (což je samozřejmě scifi, neznám žádné dítko, které by v tomhle věku vydrželo klidně sedět v autě natož v protisměru)protože do 4 let stále ještě není dostatečně pevná páteř a při nárazu v klasické autosedačce je větší riziko zlomení vazu. No každopádně my sedačku ve směru jízdy koupili už v roce, protože malá v té protisměrné už pak hrozně nadávala :cert: . Ale pokud je tvoje dítko v protisměrné sedačce spokojené a je takhle drobné, tak bych sedačku ještě dál používala. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
21.6.11 17:00

Steeve, prosim o radu.
male je 15 mesicu a porad se vejde do vajicka, ale uz koukame po vetsi sedace. Chceme aby jezdila co nejdele proti smeru jizdy. Problem je, ze v zadu sedi dve deti (uz bez sedacky) a mala se sedackou. Mame Ford Mondeo 1995.
Co by jsi mi doporucil s ohledem na protismer, bezpecnost a prostor?
 Diky

• Citovat
  • Upravit
7159
21.6.11 17:07

jedny z nejlepších protisměek jsou od Besafe, takže bez isofixu Besafe IZI Combi: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
21.6.11 17:12

Diky moc za odpoved. Jak je to s velikosti? Myslim jestli si dozadu sednou jeste dalsi dva lide.

• Citovat
  • Upravit
7159
21.6.11 17:22

ano sednou, sedačky této kategorie mají na šířku max. 48cm- to je šířka jednoho sedadla, konkrétně ta Besafe má 46 cm, takže se další lidé vejdou v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
21.6.11 17:32

diky moc za odpovedi :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
347
21.6.11 21:35

My jsme koupili Römer FIRST CLASS plus 2011 pro malou, má 6.měsíců a 8kilo, ale zatím jsem ještě nepřišla jak se to poutá do protisměru:-))Prý vyhrávají testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.11 22:05

Mám děti 4 a 2 roky. Obě už sedí v posměrných sedačkách a máme auto, ve kterém jdou sedadla otočit do protisměru. Takže děti jezdí kvůli bezpečnosti v protisměru a nemá s tím ani jedno problém.
 Alena

• Citovat
  • Upravit
7159
22.6.11 08:13
markone píše:
My jsme koupili Römer FIRST CLASS plus 2011 pro malou, má 6.měsíců a 8kilo, ale zatím jsem ještě nepřišla jak se to poutá do protisměru:-))Prý vyhrávají testy.

jak se poutá v protisměru máte nakresleno z boku sedačky- jsou to ty modré průvlaky a v návodu str. 34 a dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
22.6.11 08:34

Já mám syna - 14měsíců, 9kg a jezdí ještě pořád ve vajíčku. Sice už se mu to pomalu přestává líbit,ale aspoň když usne,což je v autě často tak leží.Jinak to vajíčko dávám tak trochu do sedu. Ale je drobný, takže mu ještě netrčí hlava:-) a to je druhá věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
2.11.11 12:33

Steeve prosim o radu
Koupili jsme BeSafe IZI Comby 3 bez isofixu. Mame Ford Mondeo 95.Bohuzel zadni sedadla jsou sesikmena a tim nam vznikl problem
Manzel namontoval sedacku protismeru jizdy a dal ji do co nejvice zaklopene polohy. Presto je mala hodne v sedu a za jizdy je ji spatne. Manzel podle navodu „zkratil“ zadni nohu a co nejvice utahnul pasy ukotvene u predniho sedadla. Pomohlo to jen trosku. Je jeste nejaka jina moznost jak sedacku vice zaklopit? Ytreba ji vypodlozit ve predu?

• Citovat
  • Upravit
7159
2.11.11 12:43

podložte sedadlo v autě nějakou dekou, abyste se dostali do roviny a teprve potom připněte sedačku, a měl by být sklon lepší,
pořádně vyzkoušet, aby sedačka neklouzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
2.11.11 13:04
steeve píše:
podložte sedadlo v autě nějakou dekou, abyste se dostali do roviny a teprve potom připněte sedačku, a měl by být sklon lepší,
pořádně vyzkoušet, aby sedačka neklouzala.

diky,vyzkousim

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí