Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Mám u spolujezdce airbag, který nejde vypnout, proto ho mám vzadu na pravé straně. Otáčím se na něj, co dělá a proto bych radši, kdyby se ten airbag dal vypnout a já na něj viděla. Přijde mi to bezpečnější než když se otáčím a po rozjetí se snažím sundat čepku nebo na světlech dát dudlík…
@liil píše:
Ahoj, možná blbá otázka, ale zajímalo by mě kolik z Vás jezdí s první sedačkou vajíčkem na predni sedačce v autě a kolik na té zadní?
oba byli v předu, dokud seděli ve vejci
Jednoznačně vzadu, já osobně bych nedovolila dát mé dítě dopředu komokoliv
samozdřejmě věc názoru ![]()
Starsi 3 letak na zadni vpravo a miminko na predni - timpadem vidim na obe.
Prvni jezdil ve vajicku vzadu, ale v sedacce 9-18kg vepredu. Vzadu rval jak tur.
Vepředu i vzadu, když jsem potřebovala, aby dítě neuslo, bylo vepředu, abych na něj mohla mluvit, když jela další osoba, šlo vajíčko dozadu, osoba dopředu. Jinak mi to bylo jedno, prostě ke kterým dveřím jsem přišla dřív, tam vajíčko šlo.
Ve vajíčku vepředu pokud jsem jela sama, byla jsem klidnější než kdyby byla vzadu a já se pro případný dudlík musela dozadu natahovat
Vozila jsem převážně vpředu. Obě děti byly uřvánci, co mě potřebovali vidět a já na ně taky, dudly jim furt padaly, takto jsme byli pořád v kontaktu, pořád někde zastavovat a dodávat dudel, to bychom nikam nedojeli.
Vzadu v autě vždy za chvilku usnula a když né tak cucela a byla hodná, teď už má sedačku po směru a je furt vzadu a v pohodě
Vzadu i v předu, záleží jaký máme auto a kolik nás jeden.
Slaďouš je třídvéřák a dozadu se nevejde, tam jezdí ve předu.
A když jedeme Krávou tak jezdí vzadu. Buď se mnou a nebo se starší ségrou. (já řídím jen Slaďouše, Kráva je přítele
)
@Ariadne píše:
První jsme vozili vzadu, když jsme jeli i s mužem. Když jsem jela sama, tak vpředu a vypnutý airbag. Teď co máme druhé, tak jsme zkoušeli ho dát dozadu, ale řval a my nevěděli, co se děje a já na něj zpředu nedosáhla. Takže já sedím teď vzadu s dcerou a vpředu máme mimi, který je tam spokojení a vypli jsme airbag.
Máme to přesně tak u třetího. Syna i dceru jsem vozila vedle sebe vpředu, když jsme jeli s manželem nebo já a dvě děti, tak bylo vajíčko vzadu. Druhý syn neměl cesty autem rád, řval, už jak jsem ho dávala do sedačky, delší cesty byly utrpení (rekordní byla cesta z Liberce do Trutnova, kdy jsme museli 7× zastavovat). Nakonec jsme to jakž takž zvládali, když syn byl ve vajíčku vpředu, já seděla uprostřed vzadu a držela ho za ruku. No a tak teď jezdí vpředu pořád. Jsem zvědavá, co to udělá, až ho přesuneme dozadu do posměrné sedačky.
Dodávám, že airbag je vpředu samozřejmě vypnutý.
Příspěvek upraven 31.01.16 v 21:35
Na zadní, dítě si zvykne a je to dle mého názoru bezpečnější.
Když jsem měla auto s deaktivovatelným airbagem, dávala jsem si mimino dopředu. Teď už musí dozadu. Naštěstí už tolik neřve.
První jsme vozili vzadu, když jsme jeli i s mužem. Když jsem jela sama, tak vpředu a vypnutý airbag. Teď co máme druhé, tak jsme zkoušeli ho dát dozadu, ale řval a my nevěděli, co se děje a já na něj zpředu nedosáhla. Takže já sedím teď vzadu s dcerou a vpředu máme mimi, který je tam spokojení a vypli jsme airbag.