Vajíčko na předníní sedačce, nebo na zadní v autě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
350
31.1.16 21:41

Vzadu, vepředu by mě syn rozptyloval a navíc je to bezpečnější, místu spolujezdce se říká „sedadlo smrti“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
31.1.16 21:50

@liil vzadu na isofixu. Mam ale tridverove auto, takze dostat ho tam je nekdy tak trochu jako dostat ježka z klece :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
31.1.16 21:52
@Ivetlu píše:
Vzadu, vepředu by mě syn rozptyloval a navíc je to bezpečnější, místu spolujezdce se říká „sedadlo smrti“ :D

To prý už neplatí :think:

http://auto.idnes.cz/…utomoto.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
31.1.16 21:57

Podle posledních statistik by dítě mělo být vzadu uprostřed, tam je to nejbezpečnější. Nemělo by sedět za řidičem. A v předu se nemůžou dohodnout. Ale hlavně mít autosedačku připoutanou správně.
Nedávno jsem zjistila, že kamarádka poutá sedačku jen tím pruhem co máme přes břicho- takže přes nožičky, ale už to nepřetahuje přes tu zadní část skořápky. Podle ní to tak stačí. No nechápala jsem 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
31.1.16 21:58
@sisk píše:
@liil vzadu na isofixu. Mam ale tridverove auto, takze dostat ho tam je nekdy tak trochu jako dostat ježka z klece :lol:

já proto mám ve předu, vzadu bych nepřipoutala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
31.1.16 21:59

@liil na přední. Když řídím, nemohu se otáčet dozadu. To bych jedině nabourala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
31.1.16 22:08
@Netopirek píše:
Podle posledních statistik by dítě mělo být vzadu uprostřed, tam je to nejbezpečnější. Nemělo by sedět za řidičem. A v předu se nemůžou dohodnout. Ale hlavně mít autosedačku připoutanou správně. Nedávno jsem zjistila, že kamarádka poutá sedačku jen tím pruhem co máme přes břicho- takže přes nožičky, ale už to nepřetahuje přes tu zadní část skořápky. Podle ní to tak stačí. No nechápala jsem8o

8o 8o týjo, tak to teda nechápu, vždyť to vajíčko nemůže držet, já vždycky ještě kontrolovala pevnost uchycení, nesmělo se hnout když jsem připoutala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
31.1.16 22:41
@Netopirek píše:
já proto mám ve předu, vzadu bych nepřipoutala

Proto mam isofix, taky bych tam nepřipoutala. Vpředu nemam vypínání airbagů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
1.2.16 12:00
@Netopirek píše:
Podle posledních statistik by dítě mělo být vzadu uprostřed, tam je to nejbezpečnější. Nemělo by sedět za řidičem. A v předu se nemůžou dohodnout. Ale hlavně mít autosedačku připoutanou správně.
Nedávno jsem zjistila, že kamarádka poutá sedačku jen tím pruhem co máme přes břicho- takže přes nožičky, ale už to nepřetahuje přes tu zadní část skořápky. Podle ní to tak stačí. No nechápala jsem 8o

To ještě jde. Já už viděla případů - vajíčko špatně připoutané, dítě uvnitř nepřipoutané. Vajíčko po směru a podobně. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.2.16 12:05
@liil píše:
Ahoj, možná blbá otázka, ale zajímalo by mě kolik z Vás jezdí s první sedačkou vajíčkem na predni sedačce v autě a kolik na té zadní?

vepředu nikdy, nejde nám vypnout airbag - tedy šel by, v servisu, ale na to kašlem. Nemám potřebu vozit dítko ve předu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
1.2.16 12:08
@Raduš.ka44 píše:
To ještě jde. Já už viděla případů - vajíčko špatně připoutané, dítě uvnitř nepřipoutané. Vajíčko po směru a podobně. :roll:

takže vlastně poutá ještě dobře. Mě zajímalo na co ty lidi myslí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
1.2.16 12:55

@Raduš.ka44 to jsem taky viděla, švagrová, mě málem kleplo, sedačka po směru a připoutaná jen přes nohy :zed: :zed: a jeli takhle přes celou republiku no konec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
1.2.16 13:34

@Netopirek @teepe Holky, já nevím. Tohle myšlení nechápu. Jednou jsem na to upozornila známou, která mě za trest uvrhla do blokace na FB :lol: a na ulici mě přestala zdravit. Minule jsme jeli na nákup, brali jsme tchýni s sebou. Malej (tou dobou 13 měsíců) obě cesty prořval. Tchýně z toho byla špatná, že by takhle dítě plakat nemohla. Chtěla ho vyndat a vzít si ho na klín, ale ví, že já na sedačce trvám a nedovolila bych to. Ale vím, že obě švagrové to dovolí. Ta jedna si tehdy na dovolené u nás vyndala malého se sedačky na nějaké rychlostní silnici, kde jsme pádili přes devadesát v hodině. Ona s ním byla na zadních sedadlech a blbla s ním, my jeli v autě za nimi a já celou dobu trnula, aby se nic nestalo. Stačilo by jedno prudší zabrždění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
1.2.16 14:09

@Raduš.ka44 já taky nechápu, dokonce tu nedávno byla diskuze že paní vozí mimi v šátku když řídí… já radši budu poslouchat řev než abych si pak škubala celej život vlasy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
1.2.16 14:14

@Raduš.ka44 já to taky nechápu. Děti kurtuju i když pomalu jen popojíždím. Prostě když sednem do auta hned připoutat, jinak se nestartuje auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí