Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Russet píše:
Zbraní mají víc než Ukrajina. Ale bude pro ně těžké to tam udržet. Putin si chce vylepšit pozici, myslí si, že tohle je dobrý nápad. Ale před zbytkem civilizovaného světa se totálně shodil. Lidi by měli držet pohromadě, ne se zabíjet.
Tak Rusové nikdy tím civilizovaným světem nebyli. Oni mají sice vzdělané lidi, kvalitní vědce a školy, ale věci jako demokracie a úcta k lidskému životu, to se tam nenosí. Toho Putina volila většina lidí, možná něco zmanipulovali, ale myslím, že volby skutečně vyhrál.
Já bych to Rusko ekonomicky zcela zničil. Neobchodovat s nimi, nebrat ani ty dolary, co mají, nic tam nedovážet. Nedovolit Rusům cestovat do jiných zemí a necestovat k nim. Nestýkat se s nimi ve sportu. Možná by pak Rusové Putina časem sami dali pryč. A hlavně by neměli prostředky na další zbrojení. Oni díky ropě, plynu a dalším surovinám jsou relativně bohatí, na to že krom zbraní neumí nic vyrobit jsou vlastně velmi bohatou zemí. Třeba nechápu, proč v práci se musí topit na 26 st., už před lety v Německu jsem zažil, že tam se topilo na pracovišti na 18.5stupně a na hotelu ještě méně. Snad by stačilo topit na 21 st, aby to vydrželi i ti zmrzlejší. Budovy zateplovat, pamatuji, jak před lety byl Klaus proti zateplování budov. Obnovit těžbu uhlí a aspoň velké teplárny zpět na uhlí a jiná paliva. Já bych radši 2 zimy trošku mrznul, jen když by to utavilo ty Rusy. Bohužel ti lidé tam jsou divní, nemůžou za to. Obávám se, že ti vojáčci berou jako normální, že někoho v cizí zemi zastřelí, to je pro ně „diverzant“ nebo „nepřítel“. Sami, když padnou do zajetí, tak jsou maximálně zbabělí. Takové charaktery Rusko vychovává. Já nemám zálibu v tom něko trápit, ale třeba Putina bych zavřel někam do trestanecké kolonie, pracovat 16 h denně, podobný režim, jak měly ty dívky z Pussy Riot. Oni to měly za to, že ho urazily, já bych ho tak trestal za genocidu, válečné zločiny, vraždy jednotlivých lidí, co dělal předtím (třeba Litviněnko) to ani nepočítám.
@Kelsey přesně už to i psali že během několika dní si priplatime za benzín 40kc za litr a půjde to ještě výš. Poté zdraží, elektřinu, plyn, potraviny teoreticky vše půjde nahoru…
@Klopotkova píše:
@Ram16G @opozice
My bychom se tady starali o ty chudinky ženy co by tu zůstaly. Vši silou.
@llenas píše:
@Kelsey přesně už to i psali že během několika dní si priplatime za benzín 40kc za litr a půjde to ještě výš. Poté zdraží, elektřinu, plyn, potraviny teoreticky vše půjde nahoru…
Tak plyn dovážený zkapalněný dražší je. V USA kupodivu stojí plyn méně než zač se prodával v Evropě. A ropu nám Rusové taky neprodávali levněji, spíš naopak. Navíc v horší kvalitě, konkrétně obsahuje výrazně více síry než arabská ropa. Oni Rusové tu ropu prodají i jinak Čína to koupí. Nebude ji kupovat od Arabů ap., koupí od Rusů, ale nadiktuje svoji cenu. Pokud by Rusové neměli možnost prodávat volně, tak budou hodně biti, i když vše do Číny prodají.
@Náhodný host píše:
Tak Rusové nikdy tím civilizovaným světem nebyli. Oni mají sice vzdělané lidi, kvalitní vědce a školy, ale věci jako demokracie a úcta k lidskému životu, to se tam nenosí. Toho Putina volila většina lidí, možná něco zmanipulovali, ale myslím, že volby skutečně vyhrál.Já bych to Rusko ekonomicky zcela zničil. Neobchodovat s nimi, nebrat ani ty dolary, co mají, nic tam nedovážet. Nedovolit Rusům cestovat do jiných zemí a necestovat k nim. Nestýkat se s nimi ve sportu. Možná by pak Rusové Putina časem sami dali pryč. A hlavně by neměli prostředky na další zbrojení. Oni díky ropě, plynu a dalším surovinám jsou relativně bohatí, na to že krom zbraní neumí nic vyrobit jsou vlastně velmi bohatou zemí. Třeba nechápu, proč v práci se musí topit na 26 st., už před lety v Německu jsem zažil, že tam se topilo na pracovišti na 18.5stupně a na hotelu ještě méně. Snad by stačilo topit na 21 st, aby to vydrželi i ti zmrzlejší. Budovy zateplovat, pamatuji, jak před lety byl Klaus proti zateplování budov. Obnovit těžbu uhlí a aspoň velké teplárny zpět na uhlí a jiná paliva. Já bych radši 2 zimy trošku mrznul, jen když by to utavilo ty Rusy. Bohužel ti lidé tam jsou divní, nemůžou za to. Obávám se, že ti vojáčci berou jako normální, že někoho v cizí zemi zastřelí, to je pro ně „diverzant“ nebo „nepřítel“. Sami, když padnou do zajetí, tak jsou maximálně zbabělí. Takové charaktery Rusko vychovává. Já nemám zálibu v tom něko trápit, ale třeba Putina bych zavřel někam do trestanecké kolonie, pracovat 16 h denně, podobný režim, jak měly ty dívky z Pussy Riot. Oni to měly za to, že ho urazily, já bych ho tak trestal za genocidu, válečné zločiny, vraždy jednotlivých lidí, co dělal předtím (třeba Litviněnko) to ani nepočítám.
on nema co ztratit..nebojite se, ze opravdu zacne jaderni valku?
@beta72×xx píše:@Ijen píše:
Pujde tam kam ho Zapad pusti. A obnovit geopoliticke usporadani Sovetskeho svazu vcetne satelitu je pro ⁴nej stale srdecni zalezitost. Takze realny strach je zcela na miste. [/citaceRáda se bojíš? Čeho? Doporučuju vypnout televizi, sednout si a přemýšlet.
Ale pokud máš ráda adrenalin, hltej zprávy, udělej zásoby na dvacet let, můžeš třeba koupit i protijaderný kryt, teď se na to nějaké firmy i specializují…
Nezapomeň vyvěsit UA vlajku, to je teď vysoce trendy. Jen pozor, aby nějaký ten uprchlík z Ukrajiny, ktereho třeba doma ubytuješ, nebyl účastník těch masových pochodů s hákovým křížem nebo nedej Bože nebyl jeden z těch, kdo přihlížel a tleskal upálení zaživa chudáků v Oděse v 2014…to bys asi doma mít nechtěla.. nebo asi jo, zase by si se mohla BÁT! A o to přece jde, bez neustálého mediálně vytvářeného strachu asi už žít nejde…
A prosím, opravdu nejsem žádná Putinovo fanynka. Jen bych se měla na pozoru nad tím, co se na Ukrajině poslední roky dělo a z čeho nebylo dobře ani mnoha lidem žijícím přímo tam. Věci nikdy nebývají černo-bílé.
Jinak peace. Válka tady fakt nebude. Nevěř všemu, co nám věší na nos.
Na TV se nedivam a na iraconalni strachy nebo prazdna gesta a vyvesovani vlajek jsem uz dost stara. Vyrostla jsem v satelitnim CSSR a nerada bych se jednou probudila do minulosti.
@katuska84 píše:
on nema co ztratit..nebojite se, ze opravdu zacne jaderni valku?
Jednou jsem viděla nějaké ruské prohlášení a mám za to, že to zaznělo právě za Putina.. že kdyby Rusko mělo prohrát válku, stáhne s sebou celý svět. Prostě by to červené tlačítko zmáčkli, asi dle hesla „po nás potopa“. Je to už pár let, ale nemyslím si, že by se jejich myšlení výrazně změnilo. Obzvláště teď. ![]()
Putin nařídil uvést jaderné zbraně do vysokého stavu pohotovosti
https://www. novinky. cz/zahranicni/evropa/clanek/putin-naridil-uvest-jaderne-sily-na-vysokeho-stupne-pohotovosti-40388552#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky. sznhp. box&dop_req_id=lWz0efOwzFt-202202271345&dop_id=40388552&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
@Sunlight515 tak je v pr..li Je mi jasné, že Rusko bude chtít za každou cenu zvítězit a když uvidí prohru tak stáhne do toho celý svět.
@korneli taky se toho bojim a jak jsem psala, zatím doma neplašíme, ale prostě si chci udělat nějaké zásoby, drogerie léky atd, člověk nikdy neví, kdyby třeba nahlásili, že mají být všichni doma, kvůli nebezpečí..
U covidu jsme taky pak čučeli, že jsme byli zavření
@Janasas píše:
@korneli taky se toho bojim a jak jsem psala, zatím doma neplašíme, ale prostě si chci udělat nějaké zásoby, drogerie léky atd, člověk nikdy neví, kdyby třeba nahlásili, že mají být všichni doma, kvůli nebezpečí..
U covidu jsme taky pak čučeli, že jsme byli zavření
při covidu jsem byla zavřená pouze 14 dní, kdy jsem měla povinnou karanténu od od 16.3.2020, jinak nikdy - každý den jsem chodila do obchodu a vše pořád měli
@stinga tak já spíš už myslela, kdyby bylo nebezpeční, třeba hlášené nebezpečí náletu nevím, něco už extra, tak asi to by nikdo do obchodu nešel a třepal se doma..
Mám od sebe pár km, Vrbětice, a to lidi se třepali doma.. takže něco podobného, jak byl ty výbuchy, kdy jim skla z oken létaly po bytech nebo hlášené nějakék nebezpečí pro zemi, tak věřím, že nidko nikde na nákupy nepojede
Věřím, nebo spíš doufám, že nic nebude, ale tak nějaká menší zásoba nikdy neuškodí, lešpí mít krabičku léků na víc, a drogerie, a jiné než pak se divit
@Janasas píše:
@stinga tak já spíš už myslela, kdyby bylo nebezpeční, třeba hlášené nebezpečí náletu nevím, něco už extra, tak asi to by nikdo do obchodu nešel a třepal se doma..
Mám od sebe pár km, Vrbětice, a to lidi se třepali doma.. takže něco podobného, jak byl ty výbuchy, kdy jim skla z oken létaly po bytech nebo hlášené nějakék nebezpečí pro zemi, tak věřím, že nidko nikde na nákupy nepojede
Věřím, nebo spíš doufám, že nic nebude, ale tak nějaká menší zásoba nikdy neuškodí, lešpí mít krabičku léků na víc, a drogerie, a jiné než pak se divit
tak v případě války určitě má smysl mít doma zásoby, ale v případě covidu to bylo zbytečné,
na druhou stranu možná ta válka bude mít tak rychlý a špatný konec, že žádné zásoby naupotřebíme
@stinga covid radši neřešit
ale prostě neni od blázna něco prostě mít.. Já neříkám, nakupovat po kilech mouky a nevím jaké zásoby, ale kdyby ve zprávách bylo sedte doma, hrozí nebezpečí tak, každý bude trnout doma…
NIkdo neví, ale nevíme co koho napadne…