Obáváte se války v ČR?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1101
26.2.22 11:50
@Bobule321 píše:
Z historické zkušenosti tu na tuty válka bude. Rusko se nezastaví na Slovenských hranicích, to si snad může myslet jen ten největší naiva. Však to ten Ruský barbar řekl, že chce vrátit SSSR.
Takže strach a obavy jsou na místě.

My jsme ale SSSR nikdy nebyli, to jen technická. Nicméně strach mám, velký a Ukrajinců je mi strašně líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
26.2.22 11:53
@Kamsi píše:
Jakmile Putin vstoupí na Slovensko, naskládáme děti do auta, zapřáhnem karavan a odjíždíme. Počítáme s tím a jsme na to připraveni

A kam pojedete? Já když o tom přemýšlím, tak kam by člověk šel…Máme několik zvířat, co bychom s nimi dělali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33608
26.2.22 11:57
@Kamsi píše:
Jakmile Putin vstoupí na Slovensko, naskládáme děti do auta, zapřáhnem karavan a odjíždíme. Počítáme s tím a jsme na to připraveni

A kam pojedete? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
26.2.22 12:11

Do Německa. Podle situace klidně i dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15845
26.2.22 12:26
@lachtanice86 píše:
Války tady se nebojím. Fin. rezervu mame stále

Jsme jen krok od zhroucení ekonomického systému. Peníze ti pak budou k ničemu, máš plán B? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.2.22 13:04
@Kamsi píše:
Do Německa. Podle situace klidně i dál…

Souhlasím do Německa nebo do Švýcarska. Pak by se vidělo. Kde a co dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.22 13:11

Ještě před pár dny jsem si byla jistá, že sem válka nemůže dojít, i když ukrajiny mi bylo neskutečně líto. Ale teď už si teda jistá nejsem. Mám strach z další světový…přiznávám se že jsem úplně v depresi, dítě nemám, nedávno těhotenství dopadlo špatně a chtěla jsem se teď pokusit znovu, a zároveň už je to tak nějak poslední šance, už nejsem mladá. Docházím pomalu k tomu, že by to asi byl nerozum a měla bych se smířit s bezdětností, protože až tohle celé přejde a nějak se uklidní, pro mě už bude pozdě. Mít děti tak nevím, jakou možnost bych plánovala…německo je hezký nápad, to bude určitě bezpečné, ale nemyslím si, že by přijímalo všechny. Volný pohyb osob v EU šel do háje už při covidu, takže už víme, že při prvním problému není problém ho stopnout. Prostě asi bude případně potřeba přežít tady, asi se uklidit s dětmi někam na venkov ale ne k hranicím. Aby tam nebyl žádný strategický cíl o který by se bojovalo. Určitě nezůstat v praze nebo okolí.

• Citovat
  • Upravit
283
26.2.22 13:32
@Kelsey píše:
Souhlasím do Německa nebo do Švýcarska. Pak by se vidělo. Kde a co dál.

Já teda nevím, ale nemyslím si, že zrovna Nemci by na nás čekali s otevřenou náručí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
26.2.22 13:40
@Mialina2 píše:
Já teda nevím, ale nemyslím si, že zrovna Nemci by na nás čekali s otevřenou náručí :think:

A Švýcaři uz vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
26.2.22 13:45
@Konnny píše:
A Švýcaři uz vůbec.

Tak ti tuplem ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.2.22 13:52

My máme ve Švýcarsku a v Anglii rodinu. Proto bych šla tam, kdyby bylo nutné někde chvilku přečkat. Pokud by u nás došlo taky k válečnému konfliktu. A budeme taky v pozici válečných uprchlíků, tak ani to Německo ani jiné státy neodmítnou, že na čas uprchlíky přijmou. Dřív doufám, že budou ti zodpovědní za tohle vše co se děje. Viset. A není to pouze ten jeden. Ale i ta banda, která mu radí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
26.2.22 14:11

Nemyslím, že by k válce došlo tak, že by se Rusko pokoušelo to tady vojensky okupovat, protože jsme byli sovětský satelit. ČR není Ukrajina, která byla součástí svazu. Rusů tu máme sice na můj vkus až dost, ale rozhodně ne 20% obyvatelstva. Jestli tu bude válka, tak světová a možná i jaderná. V takovém případě bude jedno, jestli budete v ČR nebo v Německu. Bude záležet, kam to Rusové shodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
26.2.22 14:13
@Anonymní píše:
Dobrý večer, je mi 23 a mám rok a půl starou dceru. Opravdu se bojím co teď bude. Válka na Ukrajině mně dost děsí a bojím se, že se to otočí ještě hůř a bude to i tady. Strach o rodinu a hlavně dceru je neskutečný. Běžně v tuto dobu objednávame dovolenou a teď se mi do toho nechce, protože se bojím, že peníze budeme potřebovat na úplně něco jiného.. :( Bojíte se, že válka bude i tady? Šetříte nebo ne? Vím trapná otázka, ale jsem opravdu jediná?

Dobrý den, ona tu válka už dávno je, teď na Ukrajině je plná válka klasickým způsobem, předtím tu byla válka hybridní, jak se tomu říká. Třeba vývoj ekonomiky u nás po revoluci převzali lidé, kde se stále víc potvrzuje napojení na KGB a Rusko. Masivní korupce při privatizaci, kdy si k majetku přišly bývalí bolševici, estébáci a běžní kriminálníci jako třeba I. Rittig, to byla jen výsledkem toho, kdo tu měl ekonomickou moc. Havel bohužel v této oblasti nezasahoval, nakonec dle ústavy vládne vláda a ne prezident v našem systému. Západní státy byly tak hloupé, že věřily Putinovi, dělala se společná vojenská cvičení, kde byli američtí a ruští vojáci dohromady. Takže měli možnost se přiučit, Západ vč. USA byl neskutečně hloupý. V době když dávno před lety Lavrov říkal, že oni budou hájit zájmy Rusů kdekoli na světě. Ti Rusové všude po světě mnohdy působí jako skuteční diverzanti. Zeman do nedávna byl nejlepší Putinův spojenec, Klaus, zdá se, se Putina zcela nezřekl. Polovina lidí Zemana volila, takže u nás je to napojené na Rusko, že by se jeden poblil.
Podplacené lidi mají Rusové nejen ve východní Evropě, ale i té západní. A i Trump má podivné vztahy k Putinovi. Teď se projasnila situace. Ukázalo se, co platilo už dávno. Že Putin je psychicky narušený, ne nemocný, ale p. ychop. t, duševní mrzák. Což se projevilo třeba tím, kdy na Merkelovou vypustil svého psa, když věděl, že ona se psů bojí. V Rusku to je běžné, šikana mladších nebo slabších, Putin je dokonalý produkt KGB. K charakterové deformaci si bohužel osvojil některé věci ze Západu, ruská ekonomika nyní funguje lépe než ta sovětská, o armádě ani nemluvím. Putin je značně inteligentní. Před časem jsem četl, že třeba nacistické špičky, tam zjišťovali IQ a ti lidé ho mívali opravdu vysoké, běžně přes 140, ti hloupější jen přes 130. U Vůdce nevím, ale lidi kolem chytří byli. Nakonec i Mengele vystudoval medicínu.
Teď snad - si Rusové na Ukrajině vylámou zuby. Už nyní se ozývají hlasy i bývalých stoupenců Putina, kterým se válka nelíbí. Ani matkám padlých vojáků se to líbit nebude. Pokud budou hromadné dezerce, svět uvidí třeba bombardované paneláky nebo školky, tak snad každý pochopí, co za lidi Rusku vládne. Je otázka, jestli Ukrajinu porobí, zatím těžko hádat. Ale určitě by šlo Rusko ekonomicky zničit. Pokud by byli závislí na obchodu leda s Čínou a Íránem, tak budou docela biti. Pro Čínu by byli tím slabším, čínská pomoc by nebyla zdarma. Rusové nebo spíš lidi jako Putin by byli schopni třeba zničit celý svět. Čína o to nestojí, oni Západ potřebují, neměli by kam vyvážet, kdyby USA zničily jaderné bomby. Číňané umí vyrábět, o Rusech to tvrdit těžko. Jediné co umí je terorizovat slabší a válčit a porobovat malé země.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
26.2.22 14:18
@Santa Juana píše:
Nemyslím, že by k válce došlo tak, že by se Rusko pokoušelo to tady vojensky okupovat, protože jsme byli sovětský satelit. ČR není Ukrajina, která byla součástí svazu. Rusů tu máme sice na můj vkus až dost, ale rozhodně ne 20% obyvatelstva. Jestli tu bude válka, tak světová a možná i jaderná. V takovém případě bude jedno, jestli budete v ČR nebo v Německu. Bude záležet, kam to Rusové shodí.

Myslím, že i jestli Rusové Ukrajinu porobí, dobyjí, nebo uzmou její velkou část, tak budou velmi oslabeni. Ekonomické sankce je časem můžou zničit. On třeba ten Gorbačov nemusel být zas takový dobrát. Západ tehdy Sovětský svaz uzbrojil, tak uzavřeli dohody, které později Putin přestal dodržovat. Chtělo by od nás Rusy vracet zpět domů. Lidi, co tu mají firmy, které nevykazují zisk. Ty jsou běžné i u českých firem, ovšem u těch ruských je to procento daleko vyšší. Ekonomická spolupráce s Rusem může být výhodná leda krátkodobě, později se ukáže jak velmi drahá. Celá naše závislost na jejich plynu je chyba. Radši zas topit uhlím. Neříkám v domcích, ale dost lidí bydlí na sídlištích, která vytápějí velké teplárny. Ty by chtělo předělat na biomasu nebo uhlí, případně i na mazut, jen snížit množství spalovaného plynu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.22 14:43
@Ivana 85 píše:
Vite co je strasny? Ze vubec uvazujem nad tim co by jsme delali kdyby u nas zacla valka.Toto jsem nikdy nechtela zazit a uz vubec nechci at to zazijou moje deti.Ja jsem rocnik 85 a zrovna jsem to vcera rikala, ze nam pocit ze jsem zazila to nejlepsi obdobi. Z komunistu di nic nepamatuju a do ted se mi zilo vlastne krasne. Starsi lidi si pamatujou spoustu krasnyho a nase deti, tyceka buh vi co :,(

Cítím to stejně. 1979…v dětství mi stačili máma a táta a ségra. Politiku jsem neřešila. Mám pocit, že jsem žila do roku 2019. Pak ten šok s covidem a teď toto :zed: permanentně ve stresu a co chudáci děti :,( Teď jsem googlila letiště Sliač na Slovensku, velmi blízko mám rodinu :,( :,( :think: Je to šílené, ty poslední dny a hodiny :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová