Obáváte se války v ČR?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148
25.2.22 23:05
@JednaPrazacka píše: :hug: :hug: :hug:

Chapu!!!

Vzdycky mi bylo priserne, kdyz jsem si predstavila to houkani siren a bombardovani. Kdyz jsem to videla vcera v Kyjeve a slysela ty sireny, udelalo se mi zle.

I když se až tak panicky nebojím, úplně mi včera i dnes byl nepříjemný zvuk náklaďáku z ulice a musela jsem si vědomě říct, že to nejsou ruská vozidla s vojáky, že nejsme na Ukrajině, že je to jen nějaká starší dodávka nebo náklaďák, která veze kdoví co, jenom ne mírotvorce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16432
25.2.22 23:15

@SibyllaTrelawney Celou dobu vzpomínám na jméno bezpečnostního analytika a nemůžu si vzpomenout…ale řikal Austrálie a Jižní Amerika. Stejné destinace jako za 2. sv.

Edit: Šándor to říkal, tuším a iDnes měl rozhovor. Mě ty jeho analýzy uklidnují.

Příspěvek upraven 25.02.22 v 23:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.2.22 23:20
@tulipán píše:
@SibyllaTrelawney Celou dobu vzpomínám na jméno bezpečnostního analytika a nemůžu si vzpomenout…ale řikal Austrálie a Jižní Amerika. Stejné destinace jako za 2. sv.

Jó, na všechny tam z Evropy čekaj. Asi jako my na uprchlíky z Afriky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16432
25.2.22 23:22
@Russet píše:
Jó, na všechny tam z Evropy čekaj. Asi jako my na uprchlíky z Afriky.

Proč ta ironie? Já to někde píši? Sis spletla uživatele, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
25.2.22 23:24
@JednaPrazacka píše: :hug: :hug: :hug:

Chapu!!!

Vzdycky mi bylo priserne, kdyz jsem si predstavila to houkani siren a bombardovani. Kdyz jsem to videla vcera v Kyjeve a slysela ty sireny, udelalo se mi zle.

Já mám sirény spojené s povodněmi. Taky houkaly, když šla voda a dodnes je mi z toho zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
25.2.22 23:29

Vite co je strasny? Ze vubec uvazujem nad tim co by jsme delali kdyby u nas zacla valka.Toto jsem nikdy nechtela zazit a uz vubec nechci at to zazijou moje deti.Ja jsem rocnik 85 a zrovna jsem to vcera rikala, ze nam pocit ze jsem zazila to nejlepsi obdobi. Z komunistu di nic nepamatuju a do ted se mi zilo vlastne krasne. Starsi lidi si pamatujou spoustu krasnyho a nase deti, tyceka buh vi co :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
25.2.22 23:31
@Ivana 85 píše:
Vite co je strasny? Ze vubec uvazujem nad tim co by jsme delali kdyby u nas zacla valka.Toto jsem nikdy nechtela zazit a uz vubec nechci at to zazijou moje deti.Ja jsem rocnik 85 a zrovna jsem to vcera rikala, ze nam pocit ze jsem zazila to nejlepsi obdobi. Z komunistu di nic nepamatuju a do ted se mi zilo vlastne krasne. Starsi lidi si pamatujou spoustu krasnyho a nase deti, tyceka buh vi co :,(

Přesně, jsme zhruba stejně staré a přesně tohle, co se Ti honí hlavou, se honí i mně.

• Citovat
  • Upravit
492
25.2.22 23:39

Abych byla upřímná, taky se bojím.

Nikdo neví, co se mu honí hlavou a kdy mu rupne v bedně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25114
25.2.22 23:48
@Alriga píše:
A? Nic ti to neříká? A proč anonym?

Protože troll zase. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25114
25.2.22 23:51
@Ivana 85 píše:
Vite co je strasny? Ze vubec uvazujem nad tim co by jsme delali kdyby u nas zacla valka.Toto jsem nikdy nechtela zazit a uz vubec nechci at to zazijou moje deti.Ja jsem rocnik 85 a zrovna jsem to vcera rikala, ze nam pocit ze jsem zazila to nejlepsi obdobi. Z komunistu di nic nepamatuju a do ted se mi zilo vlastne krasne. Starsi lidi si pamatujou spoustu krasnyho a nase deti, tyceka buh vi co :,(

Co bychom dělali? No tak asi bychom žili dál a prostě se přizpůsobili situaci. Někdo rychleji, někdo později. Nad čím bys jako chtěla teď uvažovat. Být připraven na případ nouze je potřeba pořád. To patří k základní gramotnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25114
25.2.22 23:52
@Anonymní píše:
Tak ještě minulý týden by nikoho ani ve snu nenapadlo, že se to fakt stane a v 21. století po sobě budou civilizované země střílet tanky.

Nesuď podle sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25114
25.2.22 23:54
@tulipán píše:

Edit: Šándor to říkal, tuším a iDnes měl rozhovor. Mě ty jeho analýzy uklidnují.

Příspěvek upraven 25.02.22 v 23:29
Šándora taky ráda čtu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16432
25.2.22 23:59
@MartinaIrena píše: Šándora taky ráda čtu.

Má přehled, ukazuje souislosti, nestraší, nabízí možnosti. A pak si pustím brífink s Černochovou a je mi zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
26.2.22 00:04

Česko schválilo vyslat 600 vojáků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
26.2.22 00:52

Já se zatím nebojím… Asi nemám tu soudnost, jak tu někdo psal :think: Samozřejmě z války jako takové strach mám, takhle situace, co je teď, ve mně nevyvolává nic… Maximálně lítost nad lidmi, co žijí na Ukrajině. Myslím i, že v případě nějakého konfliktu, by se Evropa uměla dobře bránit. A už vůbec si nemyslím, že by si Putin dokázal podmanit Evropu, či její určité státy…A myslím, že to ví, že by to pro něj bylo příliš velké sousto. A co se týče historie, tihle lidé nikdy nedopadli dobře.. On navíc nemá žádnou podporu, je sám. Situace se samozřejmě může změnit, ale zatím ke mně emoce strachu nedoputovala. Můj skromný názor je, že tohle je čistě mezi Ukrajinou a Ruskem a že to skončí dřív, než to pořádně začne. Ale zase je fajn, že spousta z vás má už trénink z po-covidového období, tak si nezapomeňte v Kauflandu dokoupit zásoby mouky a rýže, na benzínku vyražte s kanystry a oprášit podzemní kryty ;) :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová