Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Kdyby jsme to brali tak jakoby o čem se ví tak je to špatný. Jelikož obnovení SSSR se týká i nás…
My byli ČSSR.
Putin už od 90.let neskrývá ambice obnovit hranice na úroveň SSSR a obnovit ve východní a střední Evropě svou sféru vlivu. Ale nezdá se mi, že by se do léta dostal k napadení Česka. Ukrajina mu zabere nějaký čas a pak asi začne státy, co nejsou v NATO. Může se to vléct roky (třeba si dá oraz jako po tom Krymu). Nicméně vyhlídky na následující roky v Evropě nicmoc.
Osobně mám pocit, že lidé ze západní Evropy, VB apod, nebudou moc chutí pokládat své životy za nás „východoevropany,“ neberou nás tak moc jako „jejich“. Takže až Putin přijde, zkrátka nás zabere. Na druhé straně, kdo by si přál světovou válku? Já určitě ne.
@Russet píše:Četla jsem článek, že jsme byli satelitem a tudíž se nás to týká.
My byli ČSSR.
@Anonymní píše:
A balíte si nějakou tašku, kdyby něco nastalo?
Ono by vůbec bylo otázkou, kam s tou taškou jít. Víte vůbec, kde máme nějaké kryty? Vím že pod Prahou nějaké byly co se rozprodaly do soukromých rukou na libovolné využití, můj známý si jeden koupil. Chm… přemýšlím, jestli na něj ještě mám kontakt ![]()
@Callista píše:
@Netopýr1Psychopat.
Doufejme, že nám jako malému záprdku pomůže NATO.
Tomu nevěřím. Do války s gigantem se nikomu ze západu chtít nebude. Kdyby k něčemu došlo, dají od nás ruce pryč. Tak jako za Mnichova…
Doufám, že nemáš pravdu. Vždyť třeba teď Velká Británie posílá obrněná vozidla a vojáky, aby posílili ochranu východní hranice NATO.
Btw. strašně moc držím palce Anonymous, aby dokázali co nejvíc zasáhnout v kyberprostoru.
Ja se teda priznam - ja mam odjakziva silenej strach z valky, uz jako mala si pamatuji, ze jsem mela strasny zachvaty paniky. A mam je tedka taky a v hlave se mi honej opravdu neskutecny veci. Od ctvrtka je mi fakt fyzicky zle, nemuzu poradne spat… A nemuzu tady ani verejne napsat, nad cim vsim premejslim…
Já si někdy říkám, že kdyby Rusové investovali víc peněz a energie do vzdělání, rozvoje země, do toho, aby se tam měli lidi dobře, tak s nimi bude každý rád spolupracovat. Protože ta země má potenciál, kterým bohužel plýtvá, až hanba.
@Callista píše:
Ono by vůbec bylo otázkou, kam s tou taškou jít. Víte vůbec, kde máme nějaké kryty? Vím že pod Prahou nějaké byly co se rozprodaly do soukromých rukou na libovolné využití, můj známý si jeden koupil. Chm… přemýšlím, jestli na něj ještě mám kontakt
Taky nad tim premyslim! Nad obojim- taskou i kam s ni…
vubec vlastne nevim, co bych si sbalila…kdyz si jen vezmu, co vse tahnu na mimino, kdyz nekam jedeme…je mi uzko, kdyz vidim na fotkach ty rodiny s detma ve stanicich metra na Ukrajine..
Jinak my jsme v Praze a mame pry nekde na zahrade zakopanej kryt, muz ho chtel najit, takze myslim, ze nadesel cas na tuhle vykopavku ![]()
A k otazce - bojim se. Putin je blazen a ruplo mu v hlave. Za druhe, casto vamce predchazi hospodarska/ekonomicka krize a rekla bych, ze covid situace byla takova dobra predehra, jsme ted vsichni oslabeni. Za treti, vubec uz si netroufam po zkusenosti minulych dvou let tvrdit, ze je neco nemozne a kdyz se clovek podiva do historie…vime, ze lidstvo je neponaucitelne…nekdo tu psal o valce v Jugoslavii, ze byla bliz, to je sice pravda, ale rekla bych, ze je hrozne dulezite vzit taky v potaz motivace valcicich a tady je proste motivace jednoho silenyho agresora
uvedomuju si, ze jsem porevolucni dite, narozene v miru, ze jsem prozila dosavadni zivot vlastne v blahobytu, jenze to vse neni vubec samozrejmost…
@TeSudička píše:
Ja se teda priznam - ja mam odjakziva silenej strach z valky, uz jako mala si pamatuji, ze jsem mela strasny zachvaty paniky. A mam je tedka taky a v hlave se mi honej opravdu neskutecny veci. Od ctvrtka je mi fakt fyzicky zle, nemuzu poradne spat… A nemuzu tady ani verejne napsat, nad cim vsim premejslim…
Chapu!!!
Vzdycky mi bylo priserne, kdyz jsem si predstavila to houkani siren a bombardovani. Kdyz jsem to videla vcera v Kyjeve a slysela ty sireny, udelalo se mi zle.
Ja mam taky velkej strach. A vubec me nepotesilo, kdyz jsem se vcera zeptala secteleho brachy, jak dlouho by sem, na Olomoucko letel gripen, jestli treba pul hodiny. Bohuzel, pry tak 8 minut.To je sileny! I kdyz mi ta informace je k nicemu, zamrazilo me.
Tahle diskuze mi připomněla diskuzi, kde se probíraly sexy známé osobnosti. A byl tam i Putin. Mol ![]()
Já se taky bojím, i když manžel tvrdí, že díky členství v NATO a EU netřeba se bát. No nevím. Vzhledem k tomu, že tady máme rodiče, bychom asi neutíkali ( kam taky, bezpečná mi přijde tak možná jižní Amerika nebo nějaký tichomořský ostrov…
…), spíše nějakým způsobem připravíme dům a sebe… je podsklepený, tak uvažuju o nějaké předem připravené místnosti - máme takový přístěnek pod schody bez oken, že tam nachystám všechno co by bylo eventuálně potřeba k přežití. Jsme na malém městě, na okraji, snad by se nám to nejhorší snad vyhlo… Ale na východě země, tak jsem připo*raná i z toho… Nemyslím si, že by tu byla vyloženě válka s bombami a tak, teda doufám v to, spíš si myslím, že bude chtít Rusko nějakými donucovacími nevojenskými prostředky zvýšit vliv u nás. Přijde mi úplně neskutečné, že nad tím vůbec uvažuju.
Příspěvek upraven 25.02.22 v 23:06
No, je to 300 km od bojů..