Obáváte se války v ČR?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
25.2.22 22:18
@Anonymní píše:
Dobrý večer, je mi 23 a mám rok a půl starou dceru. Opravdu se bojím co teď bude. Válka na Ukrajině mně dost děsí a bojím se, že se to otočí ještě hůř a bude to i tady. Strach o rodinu a hlavně dceru je neskutečný. Běžně v tuto dobu objednávame dovolenou a teď se mi do toho nechce, protože se bojím, že peníze budeme potřebovat na úplně něco jiného.. :( Bojíte se, že válka bude i tady? Šetříte nebo ne? Vím trapná otázka, ale jsem opravdu jediná?

Doufám, že ne. Letní dovolenou neplánuju. U nás jsou teprv jarňáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
25.2.22 22:21
@Alriga píše:
No, koukni na toto…

Ale toto je udajne kvuli tomu ze na Slovensku ma zakladnu NATO, nebo myslis ze je to jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
25.2.22 22:22

Z historické zkušenosti tu na tuty válka bude. Rusko se nezastaví na Slovenských hranicích, to si snad může myslet jen ten největší naiva. Však to ten Ruský barbar řekl, že chce vrátit SSSR.
Takže strach a obavy jsou na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
25.2.22 22:23

@Renca8 mame vic letist, vzdyt i na dovolenou se bezne lita z Ostravy, Brna, Pardubic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
25.2.22 22:24

@Bobule321 souhlasím 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
25.2.22 22:24
@Renca8 mame vic letist, vzdyt i na dovolenou se bezne lita z Ostravy, Brna, Pardubic.
@Anonymní píše:
Dobrý večer, je mi 23 a mám rok a půl starou dceru. Opravdu se bojím co teď bude. Válka na Ukrajině mně dost děsí a bojím se, že se to otočí ještě hůř a bude to i tady. Strach o rodinu a hlavně dceru je neskutečný. Běžně v tuto dobu objednávame dovolenou a teď se mi do toho nechce, protože se bojím, že peníze budeme potřebovat na úplně něco jiného.. :( Bojíte se, že válka bude i tady? Šetříte nebo ne? Vím trapná otázka, ale jsem opravdu jediná?

Ja se taky hrozne bojim, uz jsme taky vybirali dovolenou, ale ted ty penize davat nechci. B7d je v lete budemmit a pojedem, nebo alespon nebudu litovat ze jsem je vyhodila zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
25.2.22 22:25

Upřímně se taky bojím, je to hrozně děsivé, že se v civilizovaném světě může stát něco takového! Moc s Ukrajinou soucítím! :srdce: Nejhorší jsou pro mě ty myšlenky, když víme, že Hitlerovi taky nestačily Sudety, tak proč by se Putin zasekl na Ukrajině, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
25.2.22 22:27

Já se taky hrozně bojím, možná až tak, že se z toho zblázním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
25.2.22 22:31

Já se taky bojím a rozhodně teď žádnou dovolenou plánovat nebudu. O covidu jsem taky tvrdila, že sem nepřijde. Já spíš přemýšlím, že vyměním větší obnos peněz na eura/dolary a nechám si je doma a kdyžtak zdrhneme včas. Ale kam, podle mě pokud napadnou zemi NATO, bude válka všude, nebude stejně kam utéct. Zároveň se pořád utěšuju tím, že to je to poslední, co mu snad zabrání to udělat, že těch zemi je pak na něj víc než dost. Ale je to magor, těžko říct, co má v plánu. Ale bojím se, hodně. :,( Hlavně o děti, jak jim tohle vysvětlit. Jak proboha nějaký soudný člověk v dnešní době může chtít válčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
25.2.22 22:32

Strach mám, když slyším silácké řeči našich politiků, jak musíme tento útok na demokracii potrestat tvrdými sankcemi a i za cenu vlastních ztrát. Z pocize Česka jakožto zadluženého záprdku je to stejné, jako kdyby chtěl mravenec rozslapnout slona. Doufám, ze pro Putina budeme tak směšní, že na nás nebude chtít plýtvat „energií“ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.22 22:36

Bojím se moc. Dovolenou na léto objednávat teda nebudeme. Mám strašný strach… Snad vše dobře dopadne.

• Citovat
  • Upravit
148
25.2.22 22:36

Taky mám obavu. Ale věřím, že válka u nás nebude, protože to už by byla 3. světová, tu snad ani ten pošuk z Kremlu nechce. I když chorý mozek může napadnout leccos. Je to hrozné, jak Rusům vymyli mozky informacemi, že se musí bránit, že jsou na Ukrajině nacisti, am. vojaci, lidé páchající genocidu a kdo ví co ještě a je děsivé, že tyto lži se dají říct o komkoliv a ještě dodat jako typický agresor a tyran: jestli se nezachováš, jak chci, tak si za následky můžeš sám…
Jinak zpět k tématu: vědělo se, že tento útok Putin chystá, jen tomu nikdo moc nechtěl věřit. Kdyby chystal 3. světovou, asi by se to taky vědělo. I když otázkou je, jestli to ví on sám, nebo se rozhodne podle toho, jak se mu bude dařit na Ukrajině. Každopádně je dobré se řídit rčením: počítej s nejhorším, doufej v nejlepší. Dovolenou bych nechala na last minute, jinak doporučuji žít jako doteď… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.22 22:37

A balíte si nějakou tašku, kdyby něco nastalo?

• Citovat
  • Upravit
4280
25.2.22 22:38

@Netopýr1

Psychopat.

@Mialina2

Doufejme, že nám jako malému záprdku pomůže NATO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.22 22:39
@Ella9 píše:
Taky mám obavu. Ale věřím, že válka u nás nebude, protože to už by byla 3. světová, tu snad ani ten pošuk z Kremlu nechce. I když chorý mozek může napadnout leccos. Je to hrozné, jak Rusům vymyli mozky informacemi, že se musí bránit, že jsou na Ukrajině nacisti, am. vojaci, lidé páchající genocidu a kdo ví co ještě a je děsivé, že tyto lži se dají říct o komkoliv a ještě dodat jako typický agresor a tyran: jestli se nezachováš, jak chci, tak si za následky můžeš sám…
Jinak zpět k tématu: vědělo se, že tento útok Putin chystá, jen tomu nikdo moc nechtěl věřit. Kdyby chystal 3. světovou, asi by se to taky vědělo. I když otázkou je, jestli to ví on sám, nebo se rozhodne podle toho, jak se mu bude dařit na Ukrajině. Každopádně je dobré se řídit rčením: počítej s nejhorším, doufej v nejlepší. Dovolenou bych nechala na last minute, jinak doporučuji žít jako doteď… :hug:

Kdyby jsme to brali tak jakoby o čem se ví tak je to špatný. Jelikož obnovení SSSR se týká i nás…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová