Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Že by byla válka i přímo u nás je dost nepravděpodobné. Ale nějaké finanční rezervy by měl mít každý i v době, kdy se nic neděje, takže záleží, jak na tom jste no.
Klidně jeďte na dovču, dokud to jde. Užívejte a žijte každým dnem..
Ve válce stejně není co za ty peníze koupit.
@lucad77 píše: Že by byla válka i přímo u nás je dost nepravděpodobné. Ale nějaké finanční rezervy by měl mít každý i v době, kdy se nic neděje, takže záleží, jak na tom jste no.
Nevím. Všechno možné…
@Alriga píše:
A? Nic ti to neříká? A proč anonym?
Anonym, protože tu nechci být za tu extrémě vystrašenou..
@Anonymní píše:
Anonym, protože tu nechci být za tu extrémě vystrašenou..
A proč se stydět za své pocity???
Já se taky hrozně bojím. Mám tři děti. Bojím se o ně a jejich budoucnost. Je normální se bát. Válka je asi ta nejvíc děsivá věc ![]()
Že to nebude u nás tohle bych úplně netvrdila nikdy nikdo neví stát se to může ze dne na den. Od manžela kolegu povolali do armady že do 14 dnů má nastoupit je v první linii Polák a přímo ten jejich velitel říkal že je to celé v pr*eli že do roka to bude i tady u nás.
…ale taky se snažím myslet pozitivně mám dvě děti a momentálně jsem těhotná takže ten strach tam je.. Stejně my s tím neuděláme nic takže klidně na dovču jed užívej. Jak už tu bylo psáno ve válce ti peníze stejně nepomůžou
Jestli ti to pomůže, spíš si připrav scénář pro případ co kdyby - po vzoru preppers - sbalené nejnutnější věci, zásoby potravin, optimálně asi podsklepený domek na vesnici která nikoho nebude zajímat daleko od všeho strategického, elektricky soběstačný atd…
Tak ještě minulý týden by nikoho ani ve snu nenapadlo, že se to fakt stane a v 21. století po sobě budou civilizované země střílet tanky.
Bohužel Ukrajina má smůlu v tom, že není v NATO, takže je v tom sama. Chci si myslet, že my jsme, tak by se to tu dít nemělo. Ale klidná z toho nejsem. A asi nikdo. Řekla bych, že tyhle myšlenky má teď každý soudný člověk. Dělat, že se nic neděje, nejde. Děje. A hodně. Bomby nám tu snad lítat nebudou, ale minimálně se mnohonásobně zdraží. Nebudou dostupné věci, bude jiné rozložení pracovních sil… Na druhou stranu, stresovat se každým dnem a od teď jen šetřit a schovávat se v krytu nemá cenu, život jde dál. Jestli jste zabezpečení, dovolenou si klidně objednejte. Zas si nemyslím, že by se úplně zmrazil svět a nejezdilo se na dovolenou.
Je to teď čerstvé, všichni jsou paralyzovaní. Snad to brzy přejde a konflikt se umoudří. ![]()
Ja se bojim, mam stejne pocity jako zakladatelka. Snazim se nepanikarit ale jsem z toho dost nervozni! Uz jsem cetla ze si nekdo vyrizuje pasy pro celou rodinu…stejne mame jen jedno letiste to by bylo hned obsazene a nikoho by nepustili. Tohle uz je panika. Taky premyslim co by kdyby. Moc neverim ze rusko nenapadne nato, kdyz predvedli co predvedli ze dne na den. Kdyz sem videla videa tech jejich stihacek- asi by jim stacilo jedno dopoledne a byli by tady v cukuletu…buh s nami vsemi, taky mam strach. Kazdy chce zit normalni zivot. Co to je za lidi ti rusti vojaci musi mit vymyty mozky takhle se chovat a taky nechapu jak je mozne ze se to ututlalo a do posledni chvile nikdo nic nevedel. ![]()
Dobrý večer, je mi 23 a mám rok a půl starou dceru. Opravdu se bojím co teď bude. Válka na Ukrajině mně dost děsí a bojím se, že se to otočí ještě hůř a bude to i tady. Strach o rodinu a hlavně dceru je neskutečný. Běžně v tuto dobu objednávame dovolenou a teď se mi do toho nechce, protože se bojím, že peníze budeme potřebovat na úplně něco jiného..
Bojíte se, že válka bude i tady? Šetříte nebo ne? Vím trapná otázka, ale jsem opravdu jediná?