Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Russet píše:
Kdyby dostala povolávací rozkaz, tak by musela. U nás by asi taky dost lidí spíš zdrhalo. A mít třeba osmnáctiletého syna a muset ho poslat do války…Hrůza. Jak může ta osoba za Uralem klidně spát…
Neviem, ako by ich štát donútil sa vrátiť
teda dúfam že toto nikdy v živote nikto z nás riešiť nebude.. a v 18 sú to pre mňa ešte len deti ![]()
@Nekoukej! píše:
Holky je mozne ze by se mi z toho spustila panicla ataka? Je to normálni? Prijde mi ze media pasou po spatnych zpravach ctu novinly idnes a zpravy v tv, vsimla jsem si toho i pri covidu
Stres je hlavní spouštěč ![]()
Upřímně, strach mám. Říkám si, co mé dítě čeká za dětství a zda nějaké vůbec mít bude. Putin už v roce 2018 prohlásil, že jaderná válka bude globální katastrofa pro celý svět, ale k čemu by byl svět bez Ruska
A vzhledem k tomu, jak se v Rusku vlivem sankcí hroutí ekonomika, obávám se, že to pro Evropu dopadne hodně špatně. Nepřidává ani to, že prakticky za domem máme významné vojenské letiště, podle analytiků by cílily jaderné útoky prioritně právě tam ![]()
@Witchie Ženy rodily i do války, dnes jsou to osmdesátníci. Prožili dětství, na které rádi vzpomínají. Mládí a střední věk. Stalo se toho tolik!
@Russet To ano, ale bez hrozby výbuchu atomové bomby za barákem.. Jinak můj děda tedy na dětství ve válce a odklízení mrtvol ze sutin zrovna s láskou nevzpomínal…
@Russet píše:
Kdyby dostala povolávací rozkaz, tak by musela. U nás by asi taky dost lidí spíš zdrhalo. A mít třeba osmnáctiletého syna a muset ho poslat do války…Hrůza. Jak může ta osoba za Uralem klidně spát…
Karel Čapek - Matka
Holky já dnes byla ve větším řetězci obchodním. A bylo tam zrovna mnoho ukrajinských lidí, děti, ženy, muži…nepřejí vám zažít tu atmosféru. Naši důchodci jim to dávali pěkně sežrat…nadávky, plivání…šílené…já se bojím, že ještě z toho stěhování lidí bude problém…že budou nepokoje..
@marra2 píše:
Holky já dnes byla ve větším řetězci obchodním. A bylo tam zrovna mnoho ukrajinských lidí, děti, ženy, muži…nepřejí vám zažít tu atmosféru. Naši důchodci jim to dávali pěkně sežrat…nadávky, plivání…šílené…já se bojím, že ještě z toho stěhování lidí bude problém…že budou nepokoje..
A zastala ses jich?
@Witchie píše:
@Russet To ano, ale bez hrozby výbuchu atomové bomby za barákem.. Jinak můj děda tedy na dětství ve válce a odklízení mrtvol ze sutin zrovna s láskou nevzpomínal…
Tak někdo vzpomíná na to hezké. Ona mrtvoly neodklízela. Ale lehké to určitě nebylo. A nepřivolávej atomové bomby. U nás by stačilo, kdyby se porouchal Temelín. Z toho jsi těžké spaní neměla?
@marra2 píše:
Tak na Seznamu píšou, že jich k nám jde 5000 denně.
U nás v baráku důchodci už taky nadávají, že jich bude moc, přitom jim by to mělo být celkem jedno.
Mě by spíš zajímalo, kam naskládají ty děti do školek, místa nejsou a co jsem četla, tak jim chtějí zrychleně vyřizovat povolení k práci.
@Russet píše:
A zastala ses jich?
První se zeptám, co považujete za zastání. Protože mám pocit, že ač bych napsala cokoliv, bylo by to málo.
@marra2 píše:
Proboha to snad ne
Proč jako? Co jim ti Ukrajinci udělali, že vykupují věci v akci? ![]()
@marra2 píše:Říct nahlas, nechte je být, co vám udělali? Podívat se jim do očí.
První se zeptám, co považujete za zastání. Protože mám pocit, že ač bych napsala cokoliv, bylo by to málo.
Kdyby tady ty Ukrajinky nebyli, tak jim nemá kdo uklízet nemocnice, kanceláře, důchoďáky. Neměl by jim kdo skládat zboží do regálů, když bude akce. Moc Čechů to zrovna dělat nechce. Já to včera taky slyšela, takový keci, tak sem to paní takhle řekla a byla potichu. Jo jasně, trochu je i chápu, ale přece je nenecháme někde umřít. Nějaký miliardář vypsal odměnu za Putinovu hlavu. Doufám, že to někdo zvládne.
Ja mam jednu pracovni zkusenost, kdy na stejnou praci prijmali cechy i ukrajince. Neustale problemy v kolektivu. Cesi na smlouvy hpp, ukrajinci na agenturu placeni od hodiny. Agenture rikali mafian. Rozdil v platech i pracovni dobe. Cesi 8h smeny, ukrajinci 12h. Vetsina cechu odesla do jine prace, o to se ukrajinci tak nejak snazili, aby bylo misto pro nejakeho jejich dalsiho pribuzneho, ktereho by dotahli. Nemam na tu praci nejlepsi vzpominky kolektiv byl velmi nepratelsky a ja sama odesla hned jak skoncila smlouva. Rozhodne je nehazim vsechny do jednoho pytle, chapu jejich slozitou situaci a taky to ze az ta valka skonci budou na tom jeste hure nez ted.