Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Války se snad ani nebojím. Nebo spíš doufám, že se konflikt nerozšíří. Větší strach mám o lidi. Protože míň výdělečné rodiny, začínající mladé rodiny, kde je vše pouze na jednom a druhý je na rodičáku nebo má pouze mini příjem na zkráceném úvazku, který jim moc nepomůže, staří lidé. Toto je a bude v následujících měsících velký problém. Nedostatek financí, chudoba a vše na to navazující. A tím můžou vznikat další konflikty. Že lidi si budou závidět, kdo má víc i základní potřeby, kdo o vše přichází nebo padnul na dno. Pokud rodiny nebudou stát při sobě a nepomůžou si, když bude nejhůř, tak hodně rodin na to dno padne.
Včera jsem slyšel pana premiéra na vlastní uši říkat, že pořád platí, že nenechají nikoho padnout a řekl, že bydlení včetně energií bude za 1/3 platu, kdo na to nebude mít, tomu to proplatí stát.
Bohužel už se zapomněl zmínit, kde ten stát na to vezme finanční prostředky?
@Anonymní píše:
Dobrý den, jak situaci vidíte s odstupem pár měsíců? Bude podle vás válka i jinde nebo třeba i v České republice?
proč to dáváš anonymně? co je na tvém dotazu intimního?
@admin
@truelly Kolik máme asi premiérů, či předsedů vlády? Já vím jen o jednom.
@Prostě Vodnář od koho stát vezme ty prostředky, od koho je vybere…nebo ještě víc zadluží ![]()
@truelly píše:
@foxtauri já jsem někde zahlédla nějakou zahraniční expertku, která si myslí, že v případě rozrůstajícího se konfliktu, by Nato ještě obětovalo Polsko, Slovensko, pobaltské státy a nás…a to mi opravdu zatrnulo, že někdo něco takového vůbec dokáže vypustit z pusy.
To je ale naprosto očekávatelné. Česko, slovensko, polsko… nikoho nezajímají
Ale opravdu vůbec nikoho. V zahraničí nás mají pořád za součást Ruska.
NATO navíc nemá povinnost bránit své členy. Měli by poskytnout pomoc, ale nemusí vůbec vstupovat do konfliktu. Je to vždy na zvážení každé země, jestli do toho půjdou a nebo ne. A nikdo, opakuju, nikdo, nezatáhne svou zemi do války, kvůli usmrkanému Česku.
Proto, když se říkalo, že by NATO chtělo mít svoji základnu v Mošnově a pod. jsem si říkala, že by bylo super, kdyby to tak bylo. Protože útok na základnu NATO je něco jiného, než útok na cizí zemi.
@truelly píše:
@foxtauri já jsem někde zahlédla nějakou zahraniční expertku, která si myslí, že v případě rozrůstajícího se konfliktu, by Nato ještě obětovalo Polsko, Slovensko, pobaltské státy a nás…a to mi opravdu zatrnulo, že někdo něco takového vůbec dokáže vypustit z pusy.
Však jsme pro ně jen nárazníkové státy, stejně jako Ukrajina a Bělorusko pro Rusko.
Krom toho NATO je spíš velký bububu, ale v případě reálného konfliktu kdo ví?
@truelly Vždyť to jsem napsal, že to bohužel zapomněl zmínit, kde se na to vezme.
@Prostě Vodnář píše:
Včera jsem slyšel pana premiéra na vlastní uši říkat, že pořád platí, že nenechají nikoho padnout a řekl, že bydlení včetně energií bude za 1/3 platu, kdo na to nebude mít, tomu to proplatí stát.Bohužel už se zapomněl zmínit, kde ten stát na to vezme finanční prostředky?
@Kelsey
To je dobré, dávám více než 1/3 už teď, za bydlení včetně energií
jsem holt single, no. A plat nemám zase tak špatný.
@Elis56 píše:
Dobrý den, jak situaci vidíte s odstupem pár měsíců? Bude podle vás válka i jinde nebo třeba i v České republice?
Dobrý den,
anonym jsem Vám odebrala, v tomto případě k němu není žádný důvod.
Anonymní režim slouží pro případy, kdy sdílíte osobní informace. Chcete-li sdílet své názory, využijte k tomu svůj nick.
S pozdravem,
Viki ![]()
@LilyJane píše:
To je ale naprosto očekávatelné. Česko, slovensko, polsko… nikoho nezajímajíAle opravdu vůbec nikoho. V zahraničí nás mají pořád za součást Ruska.
NATO navíc nemá povinnost bránit své členy. Měli by poskytnout pomoc, ale nemusí vůbec vstupovat do konfliktu. Je to vždy na zvážení každé země, jestli do toho půjdou a nebo ne. A nikdo, opakuju, nikdo, nezatáhne svou zemi do války, kvůli usmrkanému Česku.
Proto, když se říkalo, že by NATO chtělo mít svoji základnu v Mošnově a pod. jsem si říkala, že by bylo super, kdyby to tak bylo. Protože útok na základnu NATO je něco jiného, než útok na cizí zemi.
To je šílené…znamenalo by to, že to prostě nikdy nebude lepší, že se z té historie nikdo nepoučil. Protože přišly nové generace, které si to musí prožít znova ![]()
@KeckaJ v případě reálného konfliktu poskytnou diplomatickou pomoc. Představa, že nastartují stíhačky, pošlou těžkou techniku a vojáky je tak z říše snů. A diplomatická pomoc je dle paktu ok.
@admin píše:
Dobrý den,anonym jsem Vám odebrala, v tomto případě k němu není žádný důvod.
S pozdravem,
Anonymní režim slouží pro případy, kdy sdílíte osobní informace. Chcete-li sdílet své názory, využijte k tomu svůj nick.
Viki
Dobrý den, a proč tato diskuze mohla být anonymně založena před několika měsíci?
@Coleta tak to je nám těžce k pr.du, když stíhačky ukážou na Dnech Nato, ale v reálné potřebě skutek utek…